Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

Kasia

zuzia

Cytat: mobka w 29 Gru 2012, 21:13:07
Za rok. Czyli 110 raczej?
nie wiem jak zimowe, ale taką wiosenną to ja mam dla M na 4-5 lat (czyli 110) na za rok. i przymierzałam teraz jesienią i jest za duża. a M. mały nie jest.

mobka

feeling.good

Staś obie zarowe kurtki (jesienna i zimowa) ma na 3-4 lata. I żadna nie jest za duża.

abkasia

110 bedzie za duza napewno..
H mial w zesxlym roku 3-4 , w tym mu kupilam nowa, przynosze do domu ,patrzejest na3-4, czyli na 104..
Ale inny kroj i jedt wieksza.
Hugo duzo urosl, ma gdzies ze 104 cm juz chyba..

Kasia

Byłam w HM na poczatku wyprzedazy, jakos tydzień czy dwa przed swiętami
kolejny raz byłam w niedziele przed wigilią i wczoraj

nie dość ze JUŻ niż nie ma to jeszcze ceny podnieśli :ohboy:
kurtkę kupiliśmy za 40zł teraz jest za 60zł
sweterek kupiliśmy za 20zł teraz widziałam ostatnia sztukę za 30zł
bluzka kupiona za 20zł teraz kosztuje 30zł

toż to jakaś kpina :zly:
i pusto wszędzie :D

kupilismy:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

z RE same szarosci, jeszcze jedna szara bluzka z RE ale nie ma jej na stronie i jednak ze smyka pomarańczowa

ogólnie takie sobie te wyprzedaże, zimą to z reguły wiekszośc kolekcji przeceniali, jak nie wszystko a tutaj tylko mała część jest przeceniona :(

Dodany tekst: 30 Gru 2012, 14:25:53

Cytat: abkasia w 29 Gru 2012, 22:04:01H mial w zesxlym roku 3-4 , w tym mu kupilam nowa, przynosze do domu ,patrzejest na3-4, czyli na 104..
Ale inny kroj i jedt wieksza.
Hugo duzo urosl, ma gdzies ze 104 cm juz chyba..
\Michał też ma około 103-104cm i własnie w zarowej 98-104 pomyka :D

mobka

Kasia, sweterek mi sie podoba :)
Ja Kubie kupilam na wyprzedazach szary sweterek w serek z hm za 20zl (z tydzien przed swietami), czerwony sweter z Zary zamowilam teraz http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-W2012-s/317667/826582/WE%C5%81NIANY%20SWETER%20Z%20OKR%C4%84G%C5%81YM%20DEKOLTEM
te kurtke wstawiona wyzej i takie trampki dla mnie i dla Kuby:
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-W2012-s/330045/828351/%C5%BB%C3%93%C5%81TE%20TENIS%C3%93WKI

Dla Mlodego nr 2 wzielam koszulke z Micky z Re, skarpetki po 5zl w hm i pajaco-kombinezon welniany z Kaphala (przeceniony 20%).
Czekam jeszcze az mi Kapphal przeceni kilka rzeczy ;)

A tak to sie oblowilam w tesco, jak mieli -20 czy 30% i jeszcze bon -50zl.

Kasia

ja Tesco przegapilam, nie miałam kiedy podjechać.

mobka

Cytat: Kasia w 30 Gru 2012, 15:06:42
ja Tesco przegapilam, nie miałam kiedy podjechać.
Dla wiekszych chlopakow malo co bylo fajnego, ja wzielam tylko ocieplane jeansy w rozmiarze 3-4 lata, bo kupilam takie na 2-3 i jestem zachwycona :D

Obkupilam Mlodego nr 2 w jakies bodziaki, sweterek, koszulki....

Kasia

No właśnie, ja w Tesco to juz od jakiegoś czasu nic trafić dla Michała nie mogę.

zuzia

w Tesco dla chłopców ostatnio straszne ciuchy były. tzn. dla tych starszych chłopców. naprawdę nie było w czym wybierać.
Młody mnie tylko na majtki z Toy Story naciągnął bo "on musi mieć" :D

Kasia, a sweterek z HM?

Kasia

Tak, sweterek z hm
Szare bluzki trzy ostatnie z re, do przedszkola jak znalazł. Szary przedszkolak będzie lol

Kasia

Mi się wyświetla w kategorii chłopiec.

zuzia

Cytat: Kasia w 30 Gru 2012, 15:49:52
Mi się wyświetla w kategorii chłopiec.
no tak, ale te ćwieki takie błyszczące.
zresztą i tak jej już nie ma :(

za to kurtkę na przyszły rok kupiłam :)

rubin04

Cytat: zuzia w 30 Gru 2012, 15:24:21Młody mnie tylko na majtki z Toy Story naciągnął bo "on musi mieć"
mój ma majty z piratami z Nibylandii :)

I kupiłam mu w regularnej cenie 16 zł koszulkę z dł. rękawem z Mikim, czerwona. Ładna.

Zuzia, w jakim rozm. kurtke na nastepny rok kupujesz? A Ty Kasia?

Kasia

Ja będę albo duże 110 polowala albo małe 116
104 ze smyka ma juz krotkawe rękawy teraz :zly:
Za to zara 98-104 idealna.

Nie wiem, pewnie pojedziemy do smyka na krucza i kupimy rozmiar większa niż na teraz, zmierze i mniejsza i większa.

Zuzia, która z zary kupilas? Kurde nic mi sie tam nie podoba, wczoraj patrzylam i tylko jedna akceptowalna była ale tez nie idealna.

zuzia

Kupiłam tą czerwoną puchową z futrzastym kołnierzem
wzięłam 110.
Mam teraz dla M. 110 na wiosnę/jesień takie lżejsze kurtki i są za duże jeszcze. widziałam dzisiaj w sklepie 116. wieeeeelka była.
ale jakby coś to oddam.

Kasia

No ta wiosenna z zary na 110 jeszcze duzawa jest.
Zwariować można z tymi rozmiarami.

marcheewka

kupiłam Oli kurtkę w smyku na przyszły rok w rozm 104, teraz nosi 98 i rękawy jeszcze troche długie.
Hmm, może być za mała?? Ta nowa jest większa, ale w zasadzie od biedy mogłaby juz ubrać ( ale ja nie lubię dzieci w takich za dużych kurtkach)

Kasia

Nie wiem, może ja jakaś felerna kupiłam. Tak to kurtka wydaje sie ok ale rękawy bluzek sweterkow wylaza z rękawow kurtki. No kurtka ewidentne ma krotkawe rękawy :) a założona może z 10-15 razy na "chwile"  ;) jak nowa a juz niedobra sie robi.

feeling.good

A to moje dotychczasowe zakupy wyprzedażowe. Dla Bysi mam jeszcze szary rozpinany sweterek i jeansowe szorty :)

abkasia

rubin04

ja własnie usiłuje coś kupic Mili na przyszły rok ale z nią to bez sensu - bo nie wiem czy np. z cartersa ona za rok o tej porze bedzie nosic takie na 18 mies czy juz doskoczy na 24 mies.

Ona teraz nosi bodziaki na 9 mies (sa w sam raz) i takie na 12 mies (trochę jej wiszą w kroku).

Bo koleżanka moze mi coś w USA kupi ale ja nie wiem w jaki rozmiar się wbijac...

Feeling, ślicznosci! To z zary?

marcheewka

może jestem jakaś nie tego, ale mnie sie żadne ciuchy z zary  dla starszych dziewczynek nie podobają! Kurtki jakieś nijakie, sukienki to porażka, bluzki wycudowane, no kompletnie nic. Dla maluchów to śliczności, a teraz klapa.