Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

te rajstopy z kaszmirem w calzedonii są extra. one są dość cienkie, ale ten kaszmir grzeje o wiele lepiej niż gruba bawełna. i są mięciutkie, delikatne. ja je uwielbiam.

feeling.good

zosia2007  :beer:, a orientujesz się czy rozmiary dla maluchów też są? 80/86? Żadnego opisu tam nie ma :(

zosia2007

Cytat: feeling.good w 04 Sty 2013, 10:48:31
zosia2007  :beer:, a orientujesz się czy rozmiary dla maluchów też są? 80/86? Żadnego opisu tam nie ma :(
nie mam pojecia, bylam przedwczoraj w biedronce po pieluchy dla P i mi sie w oczy rzucily te rajstopy bo myslalam, ze sa dla doroslych
nie sprawdzalam dokladnie rozmiarow

rubin04

Feeling, Matylda juz 80/86 nosi?
My ciągle 74/80/.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marcheewka

Cytat: feeling.good w 04 Sty 2013, 10:48:31
zosia2007  :beer:, a orientujesz się czy rozmiary dla maluchów też są? 80/86? Żadnego opisu tam nie ma :(

widzialam je, to sa duże rajstopy chyba najmniejsze to 116 cm.
Innych nie bylo, ale kolory fajne i one takie z mikrofibry są.

mamy rajtuzy z calzedoni, te z outletu za 7 zł, sa absolutnie świetne, tylk oto chyba nie te z kaszmirem chyba. Zresztą nie wiem.

abkasia

Rubin Lea juz nosi ciuszki od 56 do 68 :D ma kobita tempo... Niedlugo Mile przegoni..
Ale jak ja wszyscy na zywo widza to mowia ze wyglada na duzo szczuplejsza i mniejsza niz na zdj...

golinda

Cytat: marcheewka w 04 Sty 2013, 15:44:39mamy rajtuzy z calzedoni, te z outletu za 7 zł, sa absolutnie świetne, tylk oto chyba nie te z kaszmirem chyba. Zresztą nie wiem.

calzdedonia ma i bawełniane i z kaszmirem
ja w factory widziałam te bawełniane tylko

Angie

Ja z tych z kaszmirem nie jestem do końca zadowolona, bo delikatnie się mechacą.
Przed praniem wyglądały lepiej.

golinda

Cytat: Angie w 04 Sty 2013, 17:15:11
Ja z tych z kaszmirem nie jestem do końca zadowolona, bo delikatnie się mechacą.
Przed praniem wyglądały lepiej.

oczywiście że się mechacą, tak jest zawsze z kaszmirem
jak kupisz nowe, to pierz zawsze na lewej stronie
proponuję te zmechacone też zakładać na lewą stronę, wyglądają jak nowe albo i lepiej :)

feeling.good

Cytat: rubin04 w 04 Sty 2013, 15:42:55
Feeling, Matylda juz 80/86 nosi?
My ciągle 74/80/.
glownie 80, jeszcze troche 74. Do 86 to raczej niepredko dorosnie

mignon

feeling, rubin super te ciuszki :)

Wojtek na razie wzbogacił się o sweterek i koszulę z Zary i takie bodziaki zwyklaki do jedzenia marchewki w domu
jeszcze dżinsy muszę mu kupić, ale on ma taki solidny tyłek, że jakichś szerokich muszę poszukać :D

ddu

ishka82

kupiłam dziś Niuśce :)

abkasia

Musze malej na gwalt kupic body z krotkim i dlugim rekawem bo wyrosla ze wszystkiego...

marcheewka

Wczoraj kupilam Oli w Smyku kostium biedronki ;)  - spódniczka w kropki, skrzydelka, opaska z czułkami i różdżka (??) za zawrotną sumę 25 zł. Do tego dokupiłam czerwoną bluzkę w reserved za 15 zl, jeszcze chcę czarne rajtuzy lub leginsy i będzie biedrona ( na bal w żłobku)
Kupiłam też fajne spinki, takie szydełkowe kwiatki za 6 zł (przecenione z 12) i takie filcowe ciasteczka tez za 6 zl chyba, wszystkie akcesoria do włosów mają przecenione.
Tylko Ola nie chce nosić spinek, ja wczoraj je nosiłam ;)

A i jeszcze rajtuzy w reserved za 7,90, było dużo fajnych, ale niestety nie w rozmiarze Oli.

Dodany tekst: 06 Sty 2013, 11:07:31

Czy ktoś chce kupć dwa nowe pajace Mothercare dla dziewczynki  w rozm 92 - 12-24 m??
Zostały mi z trójpaku, a Ola już z nich  wyrosła

golinda

Cytat: marcheewka w 06 Sty 2013, 11:06:04Wczoraj kupilam Oli w Smyku kostium biedronki

N. też będzie biedronką, na razie mamy czerwoną spódniczkę tiulową
resztę muszę dokupić

rubin04

Ishka, a z jakiego materiału ta sukienka? Bo wyglada na jakiś sztuczny trochę :hmm:
Bo tak to ładna, tylko materiał mnei zastanawia.

Abkasia, a jaki rozmiar teraz Lea nosi? 62 juz?

golinda

warszawianki, znacie ten outlet terranova na puławskiej? koleżanka mi właśnie powiedziała, że jest tam cały duży dział dziecięcy i super ceny. kupiła Nince śliczną wełnianą tunikę.
podobno też we wzorcowni na mokotowie jest dużo dziecięcych ciuszków, nie są używane, tylko końcówki kolekcji i minione kolekcje, są markowe ciuchy, podobno fajny wybór

olgaaa1

Golinda, znam terranove i niestety te rzeczy nie są dobrej jakości. Można powiedzieć tak jakość adekwatna do ceny.
Mi na wyprzedażach udało się tylko upolować kurtkę dla Gabrysi w Zarze. Rozmiar 110 a na nią dobra. Dziwna rozmiarówka.

golinda

Cytat: olgaaa1 w 06 Sty 2013, 12:15:19Golinda, znam terranove i niestety te rzeczy nie są dobrej jakości. Można powiedzieć tak jakość adekwatna do ceny.

że terranova jest mega shitem to wiem ;) ale te dziecięce to inne firmy, t. nie szyje dla dzieci
wełniana tunika, którą dostała N. jest dobrej jakości, lepszej niż zara. wygląda jak GAP
ale może to przypadek, nie wiem bo nie byłam tam.

olgaaa1

A już wiem gdzie to jest w Fashion House w Piasecznie. Golinda ogólnie powiem tak, tam ogólnie warto pojechać, bo ceny są bardzo, ale to bardzo zachęcające, a sklepy markowe.

ishka82

Cytat: rubin04 w 06 Sty 2013, 11:33:05Ishka, a z jakiego materiału ta sukienka? Bo wyglada na jakiś sztuczny trochę hmm
no niestety poliester, ale wiem, ze poliester poliestrowi nie równy ;) inne tego typu kiecki tez miała z podobnych materiałów ;) to nie kiecka na co dzień, kupiłam ją głównie z myślą o jej imprezie urodzinowej :) na co dzień staram się kupować naturalne materiały :)

golinda

Cytat: olgaaa1 w 06 Sty 2013, 12:25:34A już wiem gdzie to jest w Fashion House w Piasecznie.

nie, to jest na Puławskiej, taki wolnostojący budynek, chyba w okolicach Morskiego Oka

abkasia

justynaaaa2

Cytat: golinda w 06 Sty 2013, 12:29:48
nie, to jest na Puławskiej, taki wolnostojący budynek, chyba w okolicach Morskiego Oka
przejeżdżałam wczoraj, oklejony jest cały napisami "likwidacja sklepu" ale właśnie zastanowiło mnie że nie zauważyłam nigdzie napisu "terranova" - może teraz jest tam zrobione coś na kształt outletu różnych marek  :hmm: