Perfekcyjna Pani Domu - triki ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 10 Wrz 2009, 00:09:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ewelinkaa

Świetny pomysł tzn te perfumy do zelazka:)A do szaf są takie specjalnie chusteczki nawilzone perfumami ślicznie wszystko wtedy w szafie pachnie ale nie wiem gdzie sie je kupuje ja dostalam od cioci:)
carpe diem

ewelinkaa

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 10 Wrz 2009, 00:09:00
jako, ze strefa ta lezy prawie odlogiem - po cosmy ten slub braly ?? :D:D
tutaj wpisujemy triki wykorzystywane, do ulatwienia, poprawienia, zwiekszenia wygody oraz wolnego czasu itp w ramach prowadzenia domu ;D

1. aby w szafach pachnialo i ubrania pachnialy na polkach z rzeczami uzywanymi czesto mam poukladane mydla ;) jedno mydlo na jedna polke i zapach mydla przesiaka przez ubrania ;) plus kolejny - jak zabraknie mydla w lazience, zawsze znajde zapas w szafach ;D

ja rowniez wkladam ususzoną lawende przewiazana sznureczkiem podobno zabija mole i nawel ladnie pachnie
carpe diem

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

AdaW

Cytat: ewelinkaa w 26 Mar 2014, 13:16:23
Świetny pomysł tzn te perfumy do zelazka:)A do szaf są takie specjalnie chusteczki nawilzone perfumami ślicznie wszystko wtedy w szafie pachnie ale nie wiem gdzie sie je kupuje ja dostalam od cioci:)

to rzeczywiście super sprawa, ja kiedyś kupiłam takie chusteczki zapachowe do szaf- w woreczkach w Rossmannie- zapach cudowny- wkładałam też do szuflad z ubraniami.

iksa_nl

nabylam chusteczki / chusty do mycia podlog w Lidlu W5.
fajne, bo zanim wyciagne wiadro, mopa, wleje plyn etc...a tak to przelecialam ta scierka i git,
na obrazku pani zaklada ta chusteczke na mopa, ale ja mylam na szybko na kolanach. Sa duze i wygodnie sie myje.
jak na te pare plytek w aneksie to super sprawa

aniak1211

cumberland

czym mam wyczyścić plamę z wosku z butów z zamszu???

żelazkiem i gazetą wyciągnęłam ile mogłam, wosku już nie ma, ale jest ciemna plama

Norka

Cumber, w Ecco jest taka kostka dwustronna do czyszczenia zamszowych/nabukowych butów, może coś pomoże.

cumberland

Cytat: Norka w 25 Paź 2014, 17:06:51
Cumber, w Ecco jest taka kostka dwustronna do czyszczenia zamszowych/nabukowych butów, może coś pomoże.

:beer: dzięki, sprawdzę

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

suegro

"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

wrobelek0403

Cytat: suegro w 03 Lis 2014, 21:25:41
Widać, że fejsa nie masz. :rotfl:

no nie mam, siostra mi podesłała lol lol
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

suegro

Cytat: wrobelek0403 w 03 Lis 2014, 21:30:16
no nie mam, siostra mi podesłała lol lol

Dziewczyna, która to prowadzi jest poza tym całkiem dobrą blogerką. :)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

callja

Cudo, które potrafi sprać nawet smar z jasnej kurtki i doprać rękawiczki bawełniane nakładane na grubo & tłusto nakremowane dłonie ;)
Kupuję w Rossmannie:
http://www.rossnet.pl/GalleryImages/Photos2/11-09-14/thumb31_10210253.png
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

magdalinska

potwierdzam, dobre, ale nie wszystko dopiera - np. plama po jakims tuszu chyba i popisana koszulka mazakiem, nie zeszło po ilustam praniach....

Norka

A wiecie, że u mnie się nie sprawdziło na plamach z jedzenia? Kupuję też galasowe, ale innej firmy i o dziwo jest świetne :hmm:

goga

a żółte plamy na białej koszuli pod pachami zejdą od tego? P. miał jakis kiepski antyperispirant i mówi, że mu plamy w praniu nie zeszły - mamo ratuj ;)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

calla

Cytat: goga w 03 Sty 2015, 21:25:40
a żółte plamy na białej koszuli pod pachami zejdą od tego? P. miał jakis kiepski antyperispirant i mówi, że mu plamy w praniu nie zeszły - mamo ratuj ;)

goga, niech sprobuje Ariel odplamiacz do bialego (proszek). Zamoczyc na noc koszule i wyprac.
U mnie wszelakie plamy po burakach czy trawie zniknely pieknie. Moze i zolte plamy wybieli.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

callja

Cytat: Norka w 03 Sty 2015, 21:17:02Kupuję też galasowe, ale innej firmy i o dziwo jest świetne
A jakie to?? Chętnie wypróbuję, czy aby nie jeszcze lepsze ;)

Cytat: goga w 03 Sty 2015, 21:25:40a żółte plamy na białej koszuli pod pachami zejdą od tego?
Chyba wróbelek pisała, że przy takich plamach to przepadło klepadło, bo chodzi o nieodwracalne zmiany we włóknie jako takim... :hmm: Podobno pomocna bywa czasami poczciwa woda utleniona, ale musi zostać potem bbbb dokładnie wypłukana.

Ja nie mogę doprać plam od wilgoci na białej koszuli P. :( Za radą strefową szukam odplamiacza do kołnierzyków koszulowych, ale na razie z marnym skutkiem... chyba o ten chodzi:
http://www.bdsklep.pl/gfx/600x600/4015000010511_sil_200ml_saptil_mit_burste_odplamiacz.jpg
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

Norka

Cytat: callja w 04 Sty 2015, 00:28:12A jakie to?? Chętnie wypróbuję, czy aby nie jeszcze lepsze
Sodasan albo Sonett, można dostać w sklepach eko.

niewiemjaka

jakich rękawic używacie do porządków domowych itp ?
ja używam takich, są ok bo dopasowane, przylegające,
ale wiadomo, po jakiejś chwili, zawsze coś zamoczę, wpadnie mi do środka, a jak mokre to ciężko ściągnąć i wtedy wkurza

może lepsze są takie grube gumowe wielkie ?

szelma

Ja mam takie Viledy (nie wiem, czy w PL są): http://www.vileda.com/nl_be/gants-dermoplus-m-4105.html
Fajne są, bo w środku mają taką niegumową warstwę, więc nawet jak woda się wleje, to można bez problemu założyć.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

niewiemjaka

Szlema a one sa z takiej grubszej gumy ?

szelma

No grubszej niż prezerwatywa :D Nie wiem, jaką grubość rozumiesz jako grubsze :D
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!