Perfekcyjna Pani Domu - triki ;)

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 10 Wrz 2009, 00:09:00

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ziuta

ja nie mogę włączyć jak wychodzę do pracy, bo młoda zostaje w domu z dziadkiem, więc często odpalam rumbę w salonie wieczorem, jak już pozbieram dzieciaki na górę - zanim się umyją, przebiorą, poczytamy, pośpiewamy, to rumba powoli kończy robotę ;)

ziuta

magdalinska, też go mam :)
szelma, przez ten wątek kupiłam wczoraj Twoje rękawiczki ;)

szelma

ziuta, i jak? A tusz do rzęs tez kupiłaś? :D
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

ziuta

a nie wiem, bo od wczoraj jeszcze nie sprzątałam ;) nawet ich nie odpakowałam, wyrąbana już byłam wieczorem
a tuszu jeszcze nie kupiłam, bo jeszcze zanim rozmawiałyśmy kupiłam dwa opakowania tego mojego chanel, jestem dopiero w trakcie pierwszego, więc stwierdziłam, że bez sensu teraz kupować, ale pamiętam o nim! czeka na swoją kolej :)

niewiemjaka

cholera na tym filmiku to pani jeszcze ręką dopycha hmm
i mam opór, czy jednak takie maczanie w wodzie dobrze płucze
na innym filmiki ktoś ma problemy, żeby wyciagnac tego mopa z wyciskarki i kolanami przytrzymuje wiaderko, żeby wydrzeć mopa
tak jest?

ten mop, który damka wkleiła ma inny ten system i bardziej "pierze" i to wyciskanie tez chyba lepsze

ziuta

niewiemjaka, nawet jeśli tak się zdarzy, to i tak wolę to, niż płukać w rękach ;)

calla

niewiemjaka, jest dokładnie tak jak na filmie pokazane. W dodatku dla mnie za słabo wyciska. Podłoga potem schnie pół godziny. A na panelach są smugi.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

mobka

Tez mam takiego i nie mam problemów z wyciskaniem. Nie wyobrażam sobie, że miałabym cokolwiek w rękach wyciskac i po 1/4 pokoju lecieć do łazienki, żeby plukac.

zwierzatko_mojej_mamy

Ja latam po całym pokoju, a zbyt wielu ich nie mam lol i do łazienki blisko lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

zuzia

to który mop obrotowy najlepszy?
ten spontex?

niewiemjaka

Zuzia obejrzyj filmiki na youtubie

zuzia

Cytat: niewiemjaka w 17 Paź 2015, 19:33:45
Zuzia obejrzyj filmiki na youtubie
wolałabym jednak opinię użytkownika

niewiemjaka

No podejrzewam, ze zadna nie ma dwóch mopow.
w obydwu jest inny system wyciskania

marax

Cytat: konwalia w 12 Paź 2015, 12:49:14
Macie myjki albo mopy parowe? Polecacie jakieś konkretne?
mam od 2 tyg karcher sc2 . Jadę tym cały dom kilka razy w tyg świetny jest . Minus za brak chowanego kabla , troche wolne nagrzewania no i gabaryty . Czyści sie tym super duzo lepiej niz mopem tradycyjnym . Ja jadę tym wszystko łącznie z drewniana Podloga .

Kasia

Zuzka ale okrągły mop obrotowy czy ogólnie?
Bo z okrągłych to polecam te na pedał a nie te co maja napęd pod naciskiem mopa.

Ten spontexu wyglada fajnie ale musze zobaczyć filmik czy dobrze sie kręci i jaki jest napęd.

wrobelek0403

zepsułam sobie stolik w salonie :/ kapnął mi zmywacz, spowodował przyklejenie sie podkładki, chciałam przetrzeć cifem i mam dziure w lakierze/farbie (???), :headbang:

macie pomysł, jak to naprawic? zamalować moze jakoś, ech...
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Białym lakierem do paznokci żeby Cię nie irytowało ;)
Imagine there is no hate

wrobelek0403

inkageo, to jest mysl :beer:, tylko musialabym znalezc jakis matowy, bo blat sie nie błyszczy.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

ha, mam jeszcze reszte farby do płytek, to był półmat, moze zadziała :knuje:

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: inkageo w 22 Paź 2015, 21:25:26
Białym lakierem do paznokci żeby Cię nie irytowało ;)
Cytat: wrobelek0403 w 22 Paź 2015, 21:29:35
inkageo, to jest mysl :beer:, tylko musialabym znalezc jakis matowy, bo blat sie nie błyszczy.
nidyrydy ;) przerabialam to, bedzie kupa lakierowa ;) nie da rady rowno, biel na pewno bedzie miala inny odcien, bedzie gorka i granice plamy ;/

www.annawilk.pl

wrobelek0403

zwierzatko_mojej_mamy

mam takie samo na bialym nakastliku ikeowym, podejrzewam, ze identyczny material, jeszcze nie znalazlam patentu - pewnie przeszlifowac calosc i pomalowac od nowa, wtedy bedzie rowno

www.annawilk.pl

niewiemjaka

A moze jakiś spray? Są takie Male?
albo spróbować korektorem, on chyba nie błyszczy aż tak jak lakier

wrobelek0403

bede myslec, dzieki za pomysły :beer: