Kffiatki na balkonie i nie tylko :)

Zaczęty przez kffiatek, 11 Maj 2009, 15:28:24

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

justynaaaa2

wrobelek0403 super, aż by się chciało tam u ciebie posiedzieć :)
jak masz fajnie zielono za oknem  :thumbup:

u mnie lawenda powinna niedługo zakwitnąć, pelargonie-śmierdzele już kwitną, nie lubię ich ale są jedyne które znoszą moje zapominalstwo w podlewaniu ;)

brawurka

wrobelek0403 pięknie! też bym chciała skrzynki z surfiniami, ale nie boisz się, że kwiaty sie rozrosną to te zaczepy na skrzynki nie wytrzymają i sruuu na chodnik?

wrobelek0403

dzieki laski  :beer:

brawurka nie, one sa skrecane srubami :D zreszta to nie pierwszy moj sezon surfiniowy :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

szelma

Ale ładnie masz, wróblu! :)

U nas po tylu tygodniach deszczu wszystko wybuchło i mamy prawie dżunglę w jednym rogu ogródka :D. Ale przynajmniej widać wreszcie jakieś zmiany, bo mąż już tracił cierpliwość :D.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

cumberland

wrobelek0403 pięknie!
ja dziś zakupiłam surfinie i też za chwilę będe działać :)

emcia

dziś wpadłam na zły pomysł
działki są do wzięcia

wrobelek0403

emcia, a o co chodzi??

ja mam pytanie. chciałam posadzic pestke z awokado. niestety podczas wyjmowania z owocu skórka pekła i mam tylko jakie jasne nasionko, czy to tez da sie wychodowac? czy kupic nowe?
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

emcia

Cytat: wrobelek0403 w 12 Maj 2012, 14:14:21
emcia, a o co chodzi??

ja mam pytanie. chciałam posadzic pestke z awokado. niestety podczas wyjmowania z owocu skórka pekła i mam tylko jakie jasne nasionko, czy to tez da sie wychodowac? czy kupic nowe?
to takie działki przechodnie, może kilometr ode mnie
ich się nie kupuje tylko dzierżawi
na grilla, opalanie w sam raz

z awokado wypróbuj sposób z wykałaczkami i wodą
przynajmniej będziesz widziała co się dzieje

Kasia

Cytat: emcia w 12 Maj 2012, 16:43:49to takie działki przechodnie, może kilometr ode mnie
ogródki działkowe? ja bym sie skusiła :P nie pomagam, co?

ishka82

znajomi w zeszłym roku wydzierżawili działkę i to był super pomysł, bo w sezonie mamy gdzie grillować i jeździć z Młodymi :) i wszyscy odpoczywają i dobrze się bawią :)

wrobelek0403

emcia :thankyou:

Dodany tekst: 12 Maj 2012, 16:21:54

Cytat: emcia w 12 Maj 2012, 16:43:49to takie działki przechodnie, może kilometr ode mnie

ja nie miewam takich pomysłów lol lol 3 skrzynki na balkonie w zupelnosci zaspokajają mi instynkt hodowania zieleniny :D :D

suegro

Wczoraj posadziłam stokrotki i małą begonię. I koper.
Uważam to za swój wielki sukces. :D
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

emcia

Cytat: wrobelek0403 w 12 Maj 2012, 16:20:37
emcia :thankyou:

Dodany tekst: 12 Maj 2012, 15:21:54

ja nie miewam takich pomysłów lol lol 3 skrzynki na balkonie w zupelnosci zaspokajają mi instynkt hodowania zieleniny :D :D
zieleninowo to ja powinnam być wyżyta na cały żywot ;)
zastanawiam się na razie, bo to co u mamy też ogarniam, plus pracowe, plus firmowe
na działkowanie mogę nie mieć już czasu

golinda

emcia, wiesz że moje szable zakwitły? pierwszy raz coś takiego widzę  :ohboy:

emcia

Cytat: golinda w 12 Maj 2012, 17:08:57
emcia, wiesz że moje szable zakwitły? pierwszy raz coś takiego widzę  :ohboy:
i mają taki lepki nektar?

aniak1211

Cytat: suegro w 12 Maj 2012, 17:31:50I koper.
Tez mam koper w skrzynce na balkonie:)
Kot uwielbia sie w nim wykladac a mala skubie i zjada:D

mobka

NIe mam kiedy wyciągnąć porządnego aparatu, więc zdjęcie na szybko robione dzisaij komórką. Niestety kolorom brakuje nasycenia. Ale tak to mniej więcej u mnei w tym sezonie wygląda: (uchwyty do wymiany - skrzynki docelowo mają wisieć na tym samym poziomie, bratki do wymiany na coś innego - pewnie pelargonie, z prawej strony balkony mam jeszcze aksamitki - mega wytrzymałe kwiatki)

Helena

mobka ale pieknie!!!

Ja to nie umiem utrzymac kwiatkow takich co kwitna wszystkie mi zdychaja szybko

aniak1211

mobka
Ale masz pieknie:)
Na moim balkonie nie ma kwiatow:D
Te truskawkowe juz przekwitly:D
Posialam jakies dziwne-nasionka dostalam gratis:D
ale jeszcze nic nie widac,moze teraz jak zrobilo sie cieplo cos sie pojawi:)

wrobelek0403

mobka pieeeeknie  :bravo: :bravo: i jaki masz duzy balkon,wrecz taras :) masz jakis stoliczek z krzesłami??

mobka

Cytat: wrobelek0403 w 27 Maj 2012, 07:55:16
mobka pieeeeknie  :bravo: :bravo: i jaki masz duzy balkon,wrecz taras :) masz jakis stoliczek z krzesłami??

MAm dwa krzeslo-lezaki. Stolik byl, ale okazal sie zbedny, wiec wylecial w tym sezonie. A balkon spory, ale z kazdym rokiem mi sie mniejszy wydaje ;)

Dodany tekst: 27 Maj 2012, 18:21:50

Cytat: Helena w 26 Maj 2012, 23:37:18
mobka ale pieknie!!!

Ja to nie umiem utrzymac kwiatkow takich co kwitna wszystkie mi zdychaja szybko

Nie powiem, troche zabawy z tymi surfiniami jest - bo i podlac codziennie nawozem trzeba i naobrywac sie przekwitnietych kwiatow. Ale w tym roku sie zawzielam i mam zamiar miec piekne geste surfinie az do sierpniowego urlopu. Pozneij pewnie uschna jak co roku :(   

emcia

a byłam pewna że nie przeżyje

wrobelek0403

emcia wow, jaki superowy :D u mnie w skrzynce po clematisie rosną sobie nasturcje i wilec :D