Kffiatki na balkonie i nie tylko :)

Zaczęty przez kffiatek, 11 Maj 2009, 15:28:24

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

:D

Dodany tekst: 10 Lip 2011, 00:09:49

ten kwiattek u mojej babci to rósł nieźle i kwitł non stop
a u mnie na południowym nasłonecznionym oknie te łodygi katusowate zrobiły sie  czerwone i nic a nic nie chciał nawet jednego kwiatka wypuścić :(

natka

woow, ale macie piekne balkony...szkoda ze u mnie nie ma :( w tym roku odpuscilam sobie skrzynki na oknach i coraz bardziej żałuje. a co do kwaitow w domu to mam dosc storczykow, zaden nie kwitnie, ostatnio popuszczaly nowe liscie i tyle..za to mam piekne mieczyki w wazonie, takie ciemnoróżowe :)

Lwica

No i niestety stało się moim ukochanym kwiatom nie posłużyło moje wyjeżdżanie i dłuższy urlop zostały utopione i zgniły od spodu i w ogóle masakra była teraz bo akcji reanimacja wyglądają tak. Na pewno już gęste i wielokwieciste nie będą ale coś tam odbijają i może jeszcze ujrzę kilka kwiatów.
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

iksa_nl

:empathy:

U mnie tez porazka. Moje niebieskie lobelie usychaja (a ziemia mokra)... Marcinki jedne sie jeszcze trzymaja, drugie padają. Tylko trawy sie jakos trzymaja... ;)

emcia

Lwica

Cytat: didi_loczek w 17 Sie 2011, 11:18:09
Dorotka1981  :empathy: to się teściowa "zaopiekowała"....
Cytat: emcia w 17 Sie 2011, 11:19:52
oj, biedne faktycznie

No bida, że aż serce ściska a były takie piękne w tym roku, aż sąsiedzi z bloku na przeciw mówili, że piękne i czasem babki pytały jakie to kwiaty. A tu taka zemsta........
Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

aniak1211

Dorotka1981
Masakra,
nie waz sie podlac kwiaty tesciowej!!!

salsa

Dorotka, moje tez odbijaja ! ale wolno bo juz im troche zimno jest

i wrzosy tez planuje - za tydzien jestem w weekend w Krakowie i mam zamiar wywalic z donic stojacych inne kwiatki i wsadzic wrzosy ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

emcia

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mobka

Mi sie juz jesienia nie chce. A musialabym juz pomalu surfinie wyrzucac i wlasnie jakies wrzosy nasadzic. Tylko po co, jak sie juz czasu na balkonie za duzo nie spedza.

Lwica

Cytat: wrobelek0403 w 12 Wrz 2011, 18:19:06
ja sie szykuje na wrzosy :D

Na razie mam dwa ale jak widzę w sklepach te piękne okazy to mi się jeszcze zachciewa

aniak1211

Tez dzisiaj widzialam piekne wrzosy:)

zwierzatko_mojej_mamy

o wlasnie ;D poradzcie, co ja moge na jesien wsadzic? najlepiej jakby przezylo zime ;) bo mam tego rozmaryna kupionego podczas ambitnego planu zalesiania balkonu i rozmaryn se stoi luzem, obok piekna zabejcowana skrzynka z keramzytem juz i cos bym wsadzila ;) pewnie iglaki?
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

Lwica

zwierzatko_mojej_mamy jak nie chcesz iglaka to może bukszpan albo trzmielina??

zwierzatko_mojej_mamy

nie no spoko - ja wole iglaki ;) tylko jakie?

www.annawilk.pl

elve

Moje begonie nadal kwitną jak oszalałe
Chyba nie zdąże wrzosów posadzić :rotfl:

Lwica

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 12 Wrz 2011, 20:44:45
nie no spoko - ja wole iglaki ;) tylko jakie?

może cyprysiki?? One mają przeróżne odmiany i barwy

zwierzatko_mojej_mamy

hmm - taki to bym mogla oddzielnie w doniczke luzem - poszukuje czegos do tego rozmarynu, czy co to jest zeby wkomponowac z doniczke - taka podluzna ;) ten moj jest raczej taki kulkowato-plozacy ;)

www.annawilk.pl

suegro

zwierzatko_mojej_mamy może pojedziemy na giełdę?
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: suegro w 12 Wrz 2011, 21:16:00
zwierzatko_mojej_mamy może pojedziemy na giełdę?
chetnie ;)

www.annawilk.pl

suegro

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 12 Wrz 2011, 21:17:55
chetnie ;)

No.
Też bym coś ładnego na balkon chciała.
Na razie mam jedną doniczkę z wrzosami. ;)
"Każdy cytat w internecie wygląda na prawdziwy..."

Józef Piłsudski

jusia

no wlasnie ja tez balkon zaiglakowac, chce taka podluzna skrzynie nabyc i czyms "zalesic" jakies iglakowe miniaturki, moze emcia pomoze  :knuje:
moj balkon jest usytuowany na zachod i bardzo nasloneczniony
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"