sypialnia i "gabinet" bez sensu ;(

Zaczęty przez zwierzatko_mojej_mamy, 19 Lut 2009, 02:23:14

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

mobka no totez to mnie najbardziej mierzi co mowisz ;D strata miejsca ;) i boje sie, ze sobie sypialnie teraz pieknie uloze, kupie komode i fotel i potem - (gnojkozwierz) - bede tam musiala znowu przenosic regaly i 2 kompy i znowu szlag trafi wszystko - czyli tak czy tak bedzie przenoszenie i rozroba....
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

justynaaaa2

Cytat: emcia w 03 Gru 2009, 18:01:08
to nie 45 tylko US czyli uskok , tak dedukuję...
ale to wie tylko Justyna  :)

emcia polewam z dobrą dedukcję  :beer:

chocoladette

Ja bym sie mimo wszystko przeniosla ;)

Malutka sypialnia by mi nie przeszkadzala, w koncu spedza sie tam stosunkowo niewiele czasu. Przeszkadzaloby mi za to, gdybysmy sie mieli z mezem tracac lokciami, poza tym zostalabym szybko przysypana przez niego papierami :D

emcia

sierpniowajulka

Zwierzu, a w sypialni zamiast fotela nie możesz zrobić komody i blatu z tego samego materiału? ten blat (głębokości 50 cm) w czasach gnojkozwierza mógłby posłużyć za miejsce do pracy. Odwołuję się do ostatniej Twojej wizualizacji sypialni - z łóżkiem przestawionym na ścianę w drzwiami.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

emcia

zwierzatko_mojej_mamy
to na co masz dziś ochotę?
bo w to, że jak coś zrobisz to zostanie w stanie nienaruszonym przez pół roku to nie uwierzę ;)

zwierzatko_mojej_mamy

sierpniowajulka no  mozna by wszystko ;) tylko wtedy nie ma miejsca nadal na 2 kompy ;D tzn zalezy od dlugosci blatu ;) ide zmierzyc sciane ;)

po prostu jeste zirytowana tym, ze kolory nie takie, nic nie takie :D tylko podloga i parapet jest ladny ;D i frustujacy jest tez brak planu ;) przenosic czy nie? jak przeniose to nic oprocz lozka sie nie zmiesci do sypialni w tamtym pokoju natomiast bede miala nawet tyle miejsca zeby nie tylko brzuszki robic ale i kankana tanczyc ;) jak sie nie przeniose to bede miala piekna sypialnie ;)

dla porownania pokazuje syf sprzed remontu - to byla obecna sypialnia i kupe rzeczy tam bylo ;D i fotel i lawa i sofa - wszystko sie miescilo ;D

www.annawilk.pl

wrobelek0403

widze, ze tu profesjonalna dyskusja trwa, wiec ja sie nie wcinam ;)

mnie sie wszystkie pomysły sierpniowej podobają :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

no to mamy juz chyba 50/50 w kwestii przenosic/nie przenosic :D to jakby nic nie pomaga lol lol

www.annawilk.pl

elve

nie przenosić

jesli się pojawi gnojko-zwierz to nawet do tej sypialni łóżeczka nie wciśniecie
pokombinuj z regałami, zamów jasny blat i półki na wymiar i będzie git

zwierzatko_mojej_mamy

to moze jeszcze dzisiejsze podsumowanie faktow ;)

wersja 1: sypialnia zostaje tam gdzie jest, robimy ladne kolory, kupujemy komode i fotel i robimy ja jak na mojej wizualce + gabinet w wersji julki nr 1 lub zupelnie nowej, ktora wymyslila moja mama, ale nie wiemy czy sie zmiesci ;) w kazdym przypadku blat pod oknem

wersja 2: do malego przenosimy sypialnie i zostaje jeden maly regal i robimy ladnie wnetrze - w wiekszym pokoju kupujemy ladny blat, sa 2 stanowiska pracy i w cholere miejsca na kolejne rzeczy - komoda, itp, ale kupowane juz pozniej, bo bedziemy mieli wolnosc ;)

zakladamy, ze gnojek moze sie pojawic np za 9 misiecy (lol lol), no ale trzeba sie z tym liczyc

przyszlosc wersji nr 1:
wydatki: nowa komoda, fotel, lampa - jak sie rozkrece to pewnikiem i nakastliki i lozko ;) + blat do gabinetu
gnojkowiec przychodzi do sypialni pieknej w lozeczku, ktore zastepuje jeden z nakastlikow, razem z gnojkiem miliony innych nizbednikow w postaci przewijakow - psuje juz wyglada sypialni i wlazi na piekna komode, sklady pieluch, ubranek - piekna komoda zostaje przejeta przez gnojownika - zaczynaja sie odkladac na komodzie zabawki, drugi nakastlik wylatuje na poczet taniego regalu na pierdoly dzieciowe, dostajemy szalu, chcemy wyekspediowac gnojownika do malego pokoju, robimy pokoj dzieciecy w biurze, zostajemy z 3 regalami, biurkiem, 2 kompami, 2 fotelami, piekna komoda i fotelem i wielkim lozkiem w sypialni - ogolnie jak cyganie - wkurzamy sie na maksa i kupujemy rokladana lezanke a piekna komode i fotel wywalamy juz za 1,5 roku na przyklad ;)

przyszlosc wersji 2:
wydatki: polka obok lozka, moze rama lozka, blat

sypialnia przenosi sie do pokoiku, jest w ladnych kolorach, ma fajna polke boczna i jest git, przychodzi gnojownik - we wneke 60 cm zmiesci sie lozeczko na bank takie krotsze ;D w pokoju mamy blat z kompami i szafe i regal ;) dokupujemy przwijak i inne pierdoly i wkladamy do wiekszego i poki co nic tam nie robi sie zawalidroga, jak gnojek bedzie wiekszy to mozna go wystawic do biura z lozeczkiem i niech tam sobie spi oddzielony parawanem, a jak sie zrobi za duzy i trzeba bedzie sie przewekslowac znow, to juz tak czy tak zostaje nam albo wersalka albo spanie w salonie ;)

tak na moje myslenie to wydaje mi sie, ze przy sypialni w mniejszym pokoju, zyskuje spokoj na dluzszy czas i zmniejszam wydatki ;) ale mozliwe, ze sie myle ;D

www.annawilk.pl

Angie

justynaaaa2

zwierzak jesteś boska :rotfl: :rotfl: :rotfl: popłakałam się ze śmiechu  :point_lol:
gnojownik za parawanem wymiata  :rotfl:

zwierzatko_mojej_mamy

justynaaaa2 ciesze sie, ze Cie rozbawilam, ale kurna dlaej nic nie wiem lol lol lol w dupe jeza z 52 m2 ;) zastanawiam sie jak poprzednia rodzina w ogole tu mogla mieszkac z 2 chlopcami w wieku szkolnym..... i oni mieli kuchnie oddzielna.. sralon byl w naszej obecnej sypialni i sluzyl tez jako sypialnia - MIELI NAWET PIANINO.........

www.annawilk.pl

Angie

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 04 Gru 2009, 00:36:58
justynaaaa2 ciesze sie, ze Cie rozbawilam, ale kurna dlaej nic nie wiem lol lol lol w dupe jeza z 52 m2 ;) zastanawiam sie jak poprzednia rodzina w ogole tu mogla mieszkac z 2 chlopcami w wieku szkolnym..... i oni mieli kuchnie oddzielna.. sralon byl w naszej obecnej sypialni i sluzyl tez jako sypialnia - MIELI NAWET PIANINO.........

Od razu mi się znajomi przypominają :D Mają 50m, dwa pokoje, kuchnie osobno, układ taki jak was, w środku kuchnia.
Obecnie drugie dziecko w drodze i Panna sobie pianino od mamy przywiozła   :padam: :padam: :padam:
Jakieś stare, ruskie i duże   :stupid: :stupid: :stupid:

zwierzatko_mojej_mamy

no wlasnie - ludzie se radza, a ja zamiast sie cieszyc, ze mam super salon z kuchnia, ktory swietnie dziala i nam sie podoba to wymyslam :D:D:D  w sumie moja babcia chce sie pozbyc pianina lol lol lol z 1950 roku ;D wielka kobyla ;D

www.annawilk.pl

justynaaaa2

o matko PIANINO  :rotfl: rozbawiłyście mnie  ;) zabrzmiało to conajmniej jakby tam żyrafę trzymali  :mocking:
a tak poważnie to ja też nie wiem jak ludzie mogą żyć całymi rodzinami na tak małych powierzchniach  :hmm: pewnie niektórzy nie mają wyboru a jednak człowiek do dobrego szybko się przyzwyczaja i myślenie się zmienia a metrów zawsze będzie za mało ;D
zwierzu ja jestem za opcją zmiany pokoi  :thumbup: zrobisz sobie małą, przytulną sypialnię i na pierdolnik nie bedzie już tam miejsca, a jak zostaniesz przy obecnym układzie to będziesz mieć bałagan i tu i tu  :P
a jak gnojownik się pojawi to założysz nowy wątek i wtedy będziemy myśleć co dalej :D

magoo

zwierzu nie moge ci pomoc... bo sie nie znam :P ale cos mi sie wydaje, ze masz wielka ochote przeniesc ta sypialnie ;)

Dodany tekst: 04 Gru 2009, 00:50:37

jak gnojownik sie pojawi to sobie zrobisz przybudowke ;)

a co do malych mieszkan, to my przez 2 lata mieszkalismy w 5 w pokoju z kuchnia :D

Anupka

No to tak...

Jeśliby chodziło o mnie, to zostawiłabym sypialnię w tym większym i przerobiła gabinet wg. pierwszego pomysłu sierpniowej. I tylko tego, bo tylko wtedy jest w tym pokoju przestrzeń (nawet jeśli osobiście nie lubię siedzieć za biurkiem tak, że drzwi mam za plecami).

Ale o mnie nie chodzi, a po przeczytaniu Twojego story "Gnojownik za parawanem" wydaje mi się, ze powinnaś spróbować jednak przenieść tą sypialnię. Nie zda to egzaminu, to wrócisz do starej sypialni - znając Ciebie, to i tak nie minie pół roku i już będziesz chciała coś zmieniać. No i pojawienie się gnojownika i tak zmienia plan na teraz, więc tak czy siak będzie Cię czekało przemeblowanie wielokrotne. Jeszcze jedna korzyść z takiego działania - przeniesiesz, pomieszkasz i będzies wiedziała, czy sie da. Z planowania na papierze to niewiele wynika... A nadmiaru mebli zawsze można pozbyć się na Allegro (tudzież sprzedać jedne, kupić drugie);)
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

zwierzatko_mojej_mamy

Anupka z allegro to ja juz tam wiem jak ida meble ;D nijak ;D

Dodany tekst: 04 Gru 2009, 01:22:06

ale faktem jest, ze mamy gdzie wywozic ;) tylko zeby tanio bylo ;D:D:D

www.annawilk.pl

Anupka

O popatrz, a mój szwagier opycha dość szybko... :hmm: Moja siostra też lubi zmieniać w chałupie ;) Ma 2 pokoje i dwoje dzieci.
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

zwierzatko_mojej_mamy

skubani :D dasz mi namiary na aukcje jak cos wystawia to zobacze jak to robia ;D

www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

magoo 5 w pokoju z kuchnia to jest istotnie wyczyn!  :crazy: :crazy:

dragon przeczytaj i doradz ;D

www.annawilk.pl

elve

ehhh ewidentnie zwierzak chce zamienić pomieszczenia miejscami i manipuluje opisami

mankamenty przenosin
szafa ubraniowa w innym pomieszczeniu
łóżko naprzeciw drzwi wejściowych do mieszkania
jak wstawisz łóżeczko zostanie ci niespełna 70cm przejścia
wrzucając dziecięce akcesoria do dużego pokoju robisz sobie graciarnie
na razie tyle