pokoje naszych dzieciaczków :)

Zaczęty przez jusia, 26 Paź 2008, 17:37:35

errata

poszukuje jakiejś pojemnej półki na zabawki, a która mało miejsca zajmuje. Macie jakieś pomysł, albo gdzieś widziałyście coś ciekawego?

magdalinska

malowałyscie cos farbą magnetyczna? mozecie jakas polecic? i czy kazda najpierw sie malują tą (na szaro), a dopiero na nią kolor docelowy scian?

olgaaa1

Ma któraś z Wa to łóżko http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59827956/
Sprawdza się?
Wydaję mi się, że konieczne jest jeszcze zabezpieczenie, aby dziecko nie spadło, prawda?
A może znacie inne łóżka, które rosną razem z dziecka, nie ikea?

aniak1211

olgaaa1
Myślę ze te boczne "ozdoby" moga posłużyć jako barierka:)
Moja D. ma przy główce barierki,takie krótkie ale sprawdzają sie :)

olgaaa1

Cytat: aniak1211 w 07 Maj 2013, 22:59:51
olgaaa1
Myślę ze te boczne "ozdoby" moga posłużyć jako barierka:)
Moja D. ma przy główce barierki,takie krótkie ale sprawdzają sie :)
Nonie wiem jak połozy się, materac to niewiele tego zostanie, a mała dośc konkretnie się wierci, chyba, ze położę coś na podłodze aby miała miękkie lądowanie :)

aniak1211

Zrobie później zdjecie łóżeczka mojej D. ;)

Na poczatek mozesz ulozyc jakis miekki kocyk czy poduszki pod lozeczkiem,
ja tak robilam:)
Raz spala na kolderce na podlodze:D

iksa_nl

nam Mlody zlecial jakies 2-3 razy z Sundvika (tez bez barierki tylko te male boczki przy glowie i nogach). Tez sie duzo kreci.
Miekkie ladowanie zapewnil polozony na podlodze materac z poprzedniego lozeczka. Teraz juz sie nie zdarza (ma to lozko gdzies od 3 m-cy), ale materacyk podkladam jeszcze "w razie w".

olgaaa1

o dobry pomysł z tym matyracykie, może przecież leżeć pod łóżkiem jak "nie potrzebny" ewentualnie poducha biedrona z ikea

A mam do was pytanie, jakiej wielkości wasze dzieci mają kołderki, bo tak 200x140 wydaje mi się dla niej dużo za duża, są jakieś mniejsze? Prócz oczywiście takie 120x60 i jaki materac dla dziecka najlepszy, słysząłam, że te dopasowujące się do ciała, dla dzieci nie są zalecane

iksa_nl

ma 200x 140 a lozko na 160, a wzrostu jakies 90 pare do konca lozka wiec nie siega i reszta koldry poprostu sobie lezy w nogach, podwinieta.

Kasia

Cytat: olgaaa1 w 08 Maj 2013, 12:18:08jakiej wielkości wasze dzieci mają kołderki,
nie wiem dokładnie jaki to rozmiar ale taka normalna jednoosobowa "dorosła" kołdra z ikea

aniak1211

Tez mamy jednoosobowa kolderke,
jest duuuzo za duza bo lozeczko ma tylko 140 cm. :D

ishka82

Cytat: olgaaa1 w 08 Maj 2013, 09:00:02
Nonie wiem jak połozy się, materac to niewiele tego zostanie, a mała dośc konkretnie się wierci, chyba, ze położę coś na podłodze aby miała miękkie lądowanie :)
Dominika do dziś ma kładziony na podłodze materacyk z poprzedniego łóżeczka ;) kilka razy się przydał :)

foszek

Cytat: olgaaa1 w 07 Maj 2013, 14:41:51
Ma któraś z Wa to łóżko http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59827956/
Sprawdza się?
Wydaję mi się, że konieczne jest jeszcze zabezpieczenie, aby dziecko nie spadło, prawda?
A może znacie inne łóżka, które rosną razem z dziecka, nie ikea?
ja mam, sprawdza, mala nie potrzebuje zadnych zabezpieczen wiecej, niestety nie pasuje do niego standartowy materac, bo ono jest szersze (ale dzieki temu czasami F. zasypaia z H. w jednym lozku :))
a  stary materac mam dalej pod lozkiem na wszelki wypadek

iksa_nl

Ikea ma promocje na meble STUVA - minus 15% dla klubowiczow (do 13 maja)

I Malm, Hemnes lub Mammut minus 15% na drugi produkt - dla wszystkich (do 9 czerwca)

mobka

Kuba ma wciaz koldre z malego lozeczka.

martullek

Cytat: mobka w 10 Maj 2013, 14:43:35
Kuba ma wciaz koldre z malego lozeczka.

Wojtek też. i w zupełności to wystarcza.

feeling.good

Staś też. Pod normalną kołdrą całkiem ginie i mu niewygodnie

magdalinska

Cytat: ziuta w 11 Maj 2013, 01:01:25
Karol ma wciąż małe łóżeczko :rotfl:
Kubus tez spi w małym, chociaz duze ma ;)

mobka

Gdyby nie Szymon, to też pewnie by w małym spał.

marcheewka

a jaką macie kołdre? My mamy taką z ikei, mala ale ona jest za ciepła, Ola sie bardzo poci, no i nie wiem jaką teraz kupic?
Jeszzce śpi w śpiworku welurowym, ale juz niedługo, bo przymały juz jest. Mamy koc polarowy z ikei, czasem ja przykrywam ale ona sie denerwuje, bo sie jej okręca wokół ciała  i krępuje ruchy ;)

Przymierzam sie do duzego łóżka, ale to raczej po wakacjach, teraz tylko ogladam. No i raczej zdecydujemy sie na 160 lub 180 na początek.

konwalia

Mamy 150x200 z Ikei, Daga głownie na niej spi, mała ginela ba dużym lozku

jestynka

nazimę duża na lato małą
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

kotabma

marcheewka ja tam Z przykrywam tylko powloczka od koldry teraz.
Zima spala pod cienkim polarowym kocykiem, w tym toku musze jej chyba kupic cos innego do przykrycia

foszek

Szukamy lozka dla F.
Niestety, F. znalaz lozko dla H. (mamo to jest cool, przeciez to lozko ksiezniczki a ty mowisz do H. ksiezniczko  :headbang: :headbang:)