pokoje naszych dzieciaczków :)

Zaczęty przez jusia, 26 Paź 2008, 17:37:35

OlaFasola

Kącik Mileny. Na swój pokój będzie musiała podobnie jak jej brat jeszcze poczekać, ale swój kąt już ma :)

Kasia

pięknie i ile rękodzieła równie pięknego :D

ishka82

bozena.dp

Ola super :)

ja też się zastanawiam jakie łóżko dla Pawła kupić
myślałam o jakimś 160, bo kurde szkoda mi trochę miejsca na takie 200cm, a poza tym wydaje mi się, że Pawłowi takie 160cm na długo wystarczy, bo on z tych mniejszych dzieci ;) on jeszcze w łóżeczku 120cm ma sporo miejsca ;D

marcheewka

wczoraj wieczorem staliśmy z M nad łózeczkiem gdy Ola spala i stwierdzilismy, ze juz jej niewiele brakuje ;)
Ma 96 cm wzrostu, jak dobije do setki to trzeba koniecznie wymienic łóżko, bo juz lezy praktycznie od boku do boku.
No i teraz już nie wiem czy te 160 będzie ok... teraz myślę o jakimś 180.
My w salonie mamy sofę na 185 długości i spokojnie wszyscy na niej śpią ( nawet M choć ma 185 cm ;))

Dzięki temu uniknę głupiej dziury na 30 cm, a będzie miesce na szafkę 50 cm

jestynka

Ola  sama szyłaś?
piekny kącik ma Milenka
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

OlaFasola

Cytat: jestynka w 23 Sty 2013, 16:40:21Ola  sama szyłaś?
Sama, jak siedzę w domu, to mi się zdecydowanie za bardzo nudzi. teraz robię jeszcze dyndadełko nad lóżeczko

foszek

OlaFasola sliczne, zazdroszcze talentu :)

olgaaa1

A czy którys maluch spał może na kanapie? Właśnie się zastanawiam czy kupować kolejne łóżko, czy mała kanapa wystarczy. Kanapa jest twardą 90cm szerokości na 200 powinna spokojnie się mieścić. Tyle że kiepsko z zabezpieczeniem aby nie wypadła. Widziałam takie przescieradla z pompowanymi tunelami . Miała którąś. Ten tunel nie jest wielki i nie zajmuje pół lozka ?

Kasia

Mój Michał śpi na kanapie. Nie narzeka :) tylko trzeba codziennie składać i rozkladac.

magdalinska

bozena ja tez planuje kupic 160cm, Kuba spokojnie sie miesci w małym łozeczku, ma spory zapas.
jak 160cm bedzie za małe, to pewnie bedzie juz miał pokoj na górze i kupie jakąs kanape

elve

olgaaa1 lubisz spać na kanapie? jeśli tylko masz miejsce to bym kupila mimo wszystko łóżko z porządnym materacem, dziecko przesypia połowę dnia, dobrze by miało komfort

jusia

OlaFasola piękne wszystko  :bravo: :bravo:
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

aniak1211

feeling.good

Kata

Pozdrawiam

Kata

olgaaa1

Cytat: elve w 23 Sty 2013, 21:12:34
olgaaa1 lubisz spać na kanapie? jeśli tylko masz miejsce to bym kupila mimo wszystko łóżko z porządnym materacem, dziecko przesypia połowę dnia, dobrze by miało komfort

Ja ie teraz na tej kanapie, ona wygląda tak.
Jest twarda, wygodna. Niestety aby wstawić łóżeczko musiałabym pozbyć się tego a nie mam gdzie ;(
Poza tym ja nie będe jej rozkładać tej kanapy, bo pokój jest naprawdę mały, szerokości bez rozłożenia to 90cm więc chyba wystarzy, do tego taka tuba:http://kinderland24.com.pl/zabezpieczenie-dream-tubes.html Ogólnie ja bym kupiła łóżko ale mój mąż jest strasznie na nieeeeeeeeee

konwalia

Olga z czasem taka kanapa wcale nie jest wygodna, sama spis na narożniku i jest ok, ale dla małej wole łóżko ew beddinge bo ma materac rozwazalam
I jak nie rozkozysz to POW spania to pewnie z 60cn ba szerokosc

wrobelek0403

olgaaa1 nie do konca rozumiem, spisz teraz na kanapie i chcesz ją oddac dziecku? a sama co? czy spisz na takiej i chcesz kupic drugą dla dziecka?

dla mnie wybór miedzy kanapą i łozkiem jest oczywisty. całe zycie spałam w łózku, na kanapie bardzo podobnej do tej, co pokazujesz - pol roku w wynajetym mieszkaniu i nabawiłam sie bólów kregosłupa.

łozko mozna przykryc barwną narzutą, lub kupic takie z szufladą na posciel. nie bedzie sie to róznic wizualnie od kanapy, a wygoda jest nieporownywalna.

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

fasolka1980

Olafasola-cudny kącik ma Milenka!

bozena.dp

Cytat: olgaaa1 w 24 Sty 2013, 09:01:40Ja ie teraz na tej kanapie, ona wygląda tak.

ja mam podobną kanapę i też na niej śpię, owszem jest twarda i wygodna i duża powierzchnia spania po rozłożeniu, ale dla Pawła od razu była opcja - łóżko, nawet przez sekunde nie rozważałam kanapy.
i gdybym tylko miała sypialnię to dla siebie też bym łóżko kupiła

siog

Cytat: konwalia w 23 Sty 2013, 08:53:27
A jaki macie kolejny materac? Pianka lateks czy sprężyny? Ja się skłaniam ku sprezynom, bo lateksowy to 500
a łóżko chyba ostatecznie wezmę najtańsze drewniane Ikei 90 na200, bo to taki sam koszt jak to posrednie

konwalia, dzieci chyba powinny spac na sprezynowym.

olgaaa1

Dziewczyny a czy do tego sundvika potrzebna jest dodatkową barierka chroniącą przed wypadnieciem ? Czy te podwyższenia wystarczą. Gabrielysia bardzo się w nocy wierni i bez barierki
zwyczajnie wypadnie

konwalia