pokoje naszych dzieciaczków :)

Zaczęty przez jusia, 26 Paź 2008, 17:37:35

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Norka

Mika, jeśli to mały pokój to może łóżko z szufladą, z której jest wysuwany materac dla drugiego dziecka? Młodsze śpi niżej, bo ma z 10 cm do podłogi a starsze ma barierkę, żeby na młodsze nie spadło. Dużo więcej miejsca na podłodze zostaje do zabawy ;)

mika

Norka czyli takie jak to z Piętrusa które pokazałam. Ja się skłaniam do tego rozwiązania. Barierkę można domontować, sprzedawana jest osobno.

Dodany tekst: 20 Mar 2014, 08:57:25

Czy któraś strefowa mama ma takie łóżko wysuwane dla swoich dzieci?

konwalia

Mika a Ikea kura nie wejdzie?

rilla

hm chyba aja miała lub planowała mieć.

Dodany tekst: 20 Mar 2014, 09:12:14

a ja planuję za jakieś 1,5 roku:)

mika

konwalia typowe piętrowe nie wchodzi w grę ze wzgledu  na Leona vel Kamikaze
już widzę jak uczy się latać

konwalia

Kura jest niższa niż typowe piętrowe, dolny materac jest na podłodze, więc najlepiej dokupić stelaż by materac oddychał

mika

Konwalia i tak jest za wysokie, oglądalismy je w Ikei. Poza tym Leon musiałby spać na dole, ale tam jest dość mała przesteń nad głową, mam wrażenie że gorszy dostęp powietrza, co przy astmie nie wchodzi w grę. Ale przede wszystkim jest za wysokie.

mobka

Ja Kure rozwazam. Tylko cały czas się zastanawiam, czy da się ją tak zmontować, aby schodki były z innej strony. Bo łóżko mam w lewym rogu.
Z małego łóżeczka Leon ci zaraz wyrośnie.

Dodany tekst: 20 Mar 2014, 09:33:23

Zostawiacie dzieciom sypialnie?

mika

mobka tak, zostawiamy im sypialnie. I sprawdziłam, dodatkowo: Kura się nie zmiesci w pokoju, tzn. będzie wchodziła na okno,  jest za wysoka.

Dodany tekst: czw, 20 mar 2014, 09:39:36

Mobka po zdjeciach znalezionych w googlach wydaje się że da się zmienić stronę drabinki

fasolka1980

Mika, a patrzyłas na inne piętrowe? To małe łóżeczko będzie zaraz za małe dla Leona  :hmm:

mobka

No to Mika zostaje wam chyba tylko ta opcja wysuwana.

mika

Inne piętrowe też będzie wchodziło na okno skoro Kura będzie wchodziła
dlatego chyga weźmiemy to wysuwane, na  noc można z nich zrobic dwa osobne łózka, musze jeszcze tylko raz dokładnie wymierzyć.
Jeszcze nad tymi się zastanawiamy http://www.meblobed.pl/lozka-pietrowe-niskie-2-osobowe.html
Kalina śpi w tym łózeczku ze ściągnietym bokiem do tej pory http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20248533/
ale chyba wolałabym żeby było dostępne pełnowymiarowe łózko

fasolka1980

mika

Cytat: fasolka1980 w 20 Mar 2014, 10:18:41
a gdzie spi teraz Leon?
w jeszcze mniejszym łóżeczku :rotfl: w takim o wymiarze 100 na 80 cm i od ok. 2-3 w nocy z nami

fasolka1980

Cytat: mika w 20 Mar 2014, 10:20:22
w jeszcze mniejszym łóżeczku :rotfl: w takim o wymiarze 100 na 80 cm i od ok. 2-3 w nocy z nami

żartujesz :D daje radę?

mika

magdalinska

aniak1211

Moja bratanica spala w malym lozeczku majac 6 lat :crazy:

konwalia

zuzia

konwalia

Dla mnie nie druga
A pościele na licencji są często w toys4us za 49.99, jak tak kupiłam

nionczka

Na licencji, a fajne widziałam kiedyś w home & YouTube
Dla mnie pierwsza i czwarta
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

Cytat: nionczka w 18 Maj 2014, 09:54:33Na licencji, a fajne widziałam kiedyś w home & YouTube
są teraz tylko takie komiksowe i drooooogie!