martullkowa stylizacja ślubna :) są zdjęcia z 1 przymiarki

Zaczęty przez martullek, 26 Sie 2008, 21:45:32

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

martullek

Czas najwyższy - bo ostatnio bardzo mocno ucieka - założyć mój własny wątek stylizacyjny :dance:

Korzystając z okazji jaką był ślub mojego brata ciotecznego wybrałam się w sobotę na fryzurę i makijaż próbny
we włosy będą wpięte kwiaty - bez welonu. fryzura mi się podoba, a makijażem byłam przerażona, że taki mocny jak się spojrzałam w lustro

reszta, którą mam - oczywiście suknia - już zaczynam się niecierpliwić, kiedy zadzwonią mnie zaprosić na pierwszą przymiarkę

brakuje pomysłu na bukiet, i to na razie wszystko ;)

baaardzo Was proszę o komentarze i pomysły wszelakie - pomoc się przyda  :wall:

martullek

aha - włosy oczywiście do pofarbowania, bo odrosty straszą - chyba na jasniejszy blond... no i nie patrzcie błagam na ten bałagan w mieszkaniu na zdjęciach!!! :)

malybob

Baaardzo mi się podoba. I fryzura (super profil) i makijaż- może dość mocny ,ale bez przesady.
Jaki kolor sukni?

martullek

suknia śmietankowa (najpierw napisałam, że jak na zdjęciach, ale przecież czarno-białe :hammer: )

mayagaramond

Ale piekna suknia!!!!!!!!!!!!!!Makijaz tez mi sie podoba, tylko usta bym mniej podkreslila.

Moge troche namieszac?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

martullek

Cytat: mayagaramond w 26 Sie 2008, 21:58:04
Ale piekna suknia!!!!!!!!!!!!!!Makijaz tez mi sie podoba, tylko usta bym mniej podkreslila.

Moge troche namieszac?

na to czekam :)

emcia

aja

genialna już ją oglądałam i bardzo mi sie podoba!!!
moim skromnym zdaniem - bukiet musi być prosty i lekki! (aby nie przytłaczał tej sukni) ale wiesz co .... ciekawe jak Ty w niej wyglądasz?????

martullek

to dopiero będę mogła zaprezentowac po pierwszej przymiarce. przy wybieraniu z wrażenia zdjęć nie zrobiłam

mayagaramond

Cytat: martullek w 26 Sie 2008, 21:59:23
Cytat: mayagaramond w 26 Sie 2008, 21:58:04

Moge troche namieszac?

na to czekam :)

takie moja przemyslenie, ze moze inna bizu lepiej by pasowala...Nie krysztalki ale cos z metalu/zlota? Np. takie kolczyki albo bransoletka (tylko zlota)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

aja

bransoletka może i by mogła być ale kolczyli NIET te co wybrałaś są już lepsze choć poszukałabym czegoś bardziej wyrazistego - takich jak to teraz są modne - może zaraz coś znajdę jak mi sie uda - to nakreśleę o co mi chodzi

a bukiet jeśli nie z jedego większego kwaiata to może coś w  stylu sierpniowejjulki??? ale napewno coś delikatnego bo ta suknia jest zwiewna i sprawia wrażenie dość lekkiej

martullek

a mi się ta bransoletka właśnie w srebrze podoba. obrączki mamy z białego złota, kamienie na sukni wydają się srebrne więc bardzij by pasowało chyba.
nie upieram się przy tej kryształkowej biżuterii - wszystko zweryfikuję na przymiarce.

sierpniowajulka

Cytat: mayagaramond w 26 Sie 2008, 22:03:28

takie moja przemyslenie, ze moze inna bizu lepiej by pasowala...Nie krysztalki ale cos z metalu/zlota? Np. takie kolczyki albo bransoletka (tylko zlota)

mam takie same odczucia... Biżuteria Białej Magii jest zupełnie nie do tego typu sukni... tutaj trzeba mieć coś "rasowego"... aczkolwiek ku propozycjom Mayi tym razem się nie skłaniam. I jestem za białym złotem.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aja

no nie moge ale fajna ta suknia - ja chcialam taka sobie szyć (na wzór) oczywiście bez trenu na różne okazje slubne ....

pamiętam jak była u nas miss świata (chyba) rok temu to miała takie genialne kolczyli wrecz byłby idealne choć ona miała je bardzo duże - wystarczyło by mniejsze ich wydanie - fajnie by było gdyby kolczyli miały zblizony wzór do tych kryształków w sukni choć na zdjęciu to nie widać ich wogóle

ishka82

Śliczna, zwiewna suknia :) Bardzo jestem ciekawa Ciebie w niej ;;) Bukiet też musi być super delikatny, żeby jej nie przytłumił. Nie bardzo podoba mi się fryzura, jakieś dziwne to upięcie z tyłu, bo przód ok. No i trochę się sfatygowała na imprezie...chyba nie chciałabyś tego na własnym ślubie.

spragnienie

bedzie pieknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mayagaramond

Cytat: martullek w 26 Sie 2008, 22:07:24
a mi się ta bransoletka właśnie w srebrze podoba. obrączki mamy z białego złota, kamienie na sukni wydają się srebrne więc bardzij by pasowało chyba.

zaproponowalam zolte zloto, bo wydawalo mi sie, ze suknia jest w cieple tonacji, ale jesli te kaminie sa w srebrze, to oczywiscie srebro/biale zloto.

Bizu wkleilam dlatego, bo to jedyne co mam pod reka i co nie jest z krysztalkow. Kiedys widzialam piekne kolczyki-liscie, ale cena byla kosmiczne, kilka tysiecy€, nawet nie pamietam gdzie je widzialam.

rubin04

Fryzura i makijaż mi sie podobaja, makijaż nawet bardzo.
Suknia w zupełnie innym stylu niz mój wiec nie jestem obiektywna :)
Ale juz nie mogę sie doczekac efektu końcowego bo wiem ze będzie cudnie!

aja

nie mam na myśli dokłądnie tych ale oto że może coś takiego większego - wiszące bardziej kształtne
nie mogę znależć zdjęć tej "misski" więc niestety ale tylko z tej strony pokaze z zaznaczeniem że to jeszcze nie to -
http://www.evesaddiction.com/detail_ERZ10247__534__Penelopes_CZ_Flower_Drop_Sterling_Silver_Chandeliers.html
tylko też nie można przesadzić z wielkością -
http://www.evesaddiction.com/detail_ERZ10267__534__Gwens_Sterling_Silver_Triple_Teardrop_Earrings_with_Bezel_CZ.html
wiesz co ja kupiłam chyba że 3czy 4  pary kolczyków i tak naprawde to dopasowywalam do sukni jak juz miałam ja w domu

znalazłam Miss o którą mi chodziła ale oczywiście zdjęć jej w  tych kolczykach nie ma...
http://www.wroclaw.pl/m37614/p56999.aspx ale jeszcze poszukam bo robiły piorunujące wrażenie! tylko, że w sklepie też takich nie widzialam  :hmm:

wredotka

przesliczna ta sukienka , robi wrazenie ze sie w niej 'plynie' a nie chodzi. Bedzie cudnie :)

aja

a w aparcie patrzyłas czy kruku - w tych wiekszych sklepach mają spory wybór - drogie mają te kolczyki ale myślę że do takiej sukni to warto
tak jak pisała sierpniowa... coś "rasowego"

kasiad

Suknia przepiękna, fryzura mnie się bardzo podoba i wg mnie bardzo pasuje do tej sukni. Tylko trzeba staranniej ją wykonać, żeby po kilku godzinach nie wyglądała jak na tych zdjęciach z wesela brata.
Makijaż nie jest za mocny, pasuje wręcz idealnie.
Kolczyki tak jak napisała sierpniowajulka powinny być"rasowe", ale te z białej magii wg mnie w ogóle nie pasują. Są za delikatne i zlewają się z całoscią.

martullek

dziękuję wszystkim za dotychczasowe komentarze. zgodnie z obietnicą pani z Madonny przymiarka ma być na początku września, więc zrobię sobie zdjęcia w sukni i bizuterii i zobaczymy wtedy jak to wygląda razem. miała dzwonić na przełomie sierpnia i września...

co do fryzury - mam dość krótkie włosy - ledwo sięgają ramion, tak więc niewiele da się z nich wyczarować jeśli chodzi o koki, a na upięcie jestem defintywnie zdecydowana. na weselu brata fryzura trochę się z tyłu rozpadła, ale szalałam dość mocno, dodatkowo ktoś mnie w tańcu zaczepił o włosy. za miesiąc będą o ten centymetr dłuższe, może da się mocniej to spiąć, a na pewno poproszę o więcej lakieru - choć skorupę i teraz miałam dość twardą na głowie.

Angie

Bardzo mi się podoba. Będziesz ślicznie wyglądać  w dniu ślubu. Makijaż bardzo ładny, fryzurka też tylko trzeba ją troszkę dopracować  :)

aja

a wiesz co wydaję mi sie ze na szyje to raczej nie powinnas nic zakładać!!!  ale moze niech sie dziewczyny wypowiedza w tej kwestii bo to tylko moje skromne zdanie