JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA cz. 2

Zaczęty przez zuzia, 30 Kwi 2008, 10:14:59

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Angie

wczoraj się z tego dialogu uśmiałam, ale zapomniałam napisac, że chyba sie nie rozumiecie lol lol lol

brawurka

tak czy tak NA CIEBIE NIE BĘDZIE ;)
jak rozmiar zły to sprzedam i kupie dobry

zwierzatko_mojej_mamy

bedzie dobry ;D zeby nie bylo na mnie ;P
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

justynaaaa2

brawurka na ciebie 70 ??? przecież ty masz taką wąziutką klatkę  :hmm: któraś tu pisała (chyba mobka) że jak zamówiła damę kier 65 to była luźnawa  :hmm:
bo pamiętam że też chciałam zamówić tylko czekałam na opinię czy jest ścisła i jak się okazało że nie jest to nie zamówiłam

brawurka

justynaaaa2 no tak mi wyszło z ich rozmiarówki

ishka82

zamówiłam 3 nowe staniki :D mam nadzieje, ze będą ok i będę miała wreszcie w czym chodzić ;)

brawurka

przyszła ta moja dama kier i ... sprzedawać nie będę, bo nie mam w czym chodzic, ale ideału nie ma (następny będzie :) ). 70 faktycznie jest dość duże, zapięta na ostatnią haftkę mogę spokojnie go jeszcze naciągnąć. Miseczka e z poduszkami jest za mała, jak wyjmę poduszki jest ok, ale cycek na poduszce wygląda lepiej. to chyba 65f musze teraz zamówić, nie?

zuzia

brawurka
raczej ff albo g. bo skoro 70e jest za duże w obwodzie + małe w misce to przeskakujesz o 1 obwód w dół i 2 miski w górę.

aniak1211

Chyba nigdy nie kupie sobie stanika:(
Zawsze cos...
Mierzylam dzisiaj kilkanascie...
Wedlug jakiegos przelicznika powinnam miec 70C,
ale mam wrazenie ze miska za mala a w obwodzie za ciasno-wszedzie sie wylewa tluszczyk(ktory musze zgubic;))
mierzylam nawet D i tez nie tak,
robia mi sie buly pod pachami,probowalam "powybierac"ale jakos nie tak,
moze powinnam inny model wybierac bo mam koslawe i dziwne cycki:D

Zazwyczaj wybieram takie
http://www.lasenza.co.uk/bras/level3.aspx?d=1&type=&style=702026&product=010011230&img=SS1110_135&drsize=32C&colour=20
moje cyce jakby"rozchodza"sie na boki i sa "szpiczaste"moze jakis inny model powinnam wybrac,
doradzcie cos prosze,jutro mam kolejne podejscie;) bo nie mam w czym chodzic:D

abkasia

ja sie osobiscie ledwo wciskam w 65, wiec podziwiam was , jak sie wciskacie( te o podobnej klacie jak ja ;) )w te 60

abkasia

Cytat: doda w 25 Mar 2011, 20:15:43
Abkasia ostatnio była długa i burzliwa rozmowa na taki sam temat, więc nie zaczynajmy znowu pliss ;D
nie czytalam tego,
nie mam czasu na czytanie wszystkich watkow od deski do deski...
ot to moja taka luzna dygresja...

aniak1211

Cytat: abkasia w 25 Mar 2011, 20:12:40
ja sie osobiscie ledwo wciskam w 65, wiec podziwiam was , jak sie wciskacie( te o podobnej klacie jak ja ;) )w te 60
No ja to szeroka w klacie jestem,
mam 75 w obwodzie wiec szukam 70;D

callja

Cytat: golinda w 11 Kwi 2011, 12:18:47chyba ekspedientki w sklepach z bielizną powinny być bardziej uświadomione...

Pobożne życzenie ;) Cytowałam już kilka dialogów z "miłymi" ekspedientkami co mnie koniecznie chciały w 70A ubierać, a na grzeczne stwierdzenie, że nie jestem zainteresowana, strzelały kosmicznego focha ;)

Cytat: abkasia w 25 Mar 2011, 21:12:40ja sie osobiscie ledwo wciskam w 65, wiec podziwiam was , jak sie wciskacie (te o podobnej klacie jak ja) w te 60
Rzeczywiście dyskusja była - abkasia, ja też nie jestem w stanie wbić się w 60, a horpyną chyba raczej nie jestem ;) Tyle, że anatomicznie mam dość szerokie żebra - spadek po tatusiu... W "Milli" w brytyjską 65-tkę nie byłam w stanie się dopiąć nawet dopychana kolanem przez ekspedientkę - scenka musiała być niezła ;) Na razie z polskich 65-tek jestem zadowolona, staniki nie podjeżdżają mi pod brodę, więc jest git.

Każdemu wedle upodobań, spieranie się o wyższość "super mocnego" czy "ciut luźniejszego" ściśnięcia obwodem jest chyba bezcelowe...
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

ddu

po ciążowym i mlecznym biuście zostało tylko wspomnienie i za duze staniki

wybrałam się dziś do nowego sklepu w toruiu (tzn istnieje już parę miesięcy, ale wcześniej nie miałam tam po co iść), wybór faktycznie ogromny! ale "specjalistka od dobierania" beznadziejna. miarkę miała przy sobie, ale jej nie użyła, choć byłam zainteresowana, mówiłam, że zmieniło mi się ciało itp...

pani proponowała mi np. 70 A :D kiedy powiedziałam, co o tym myślę, próbowała mi wmówić inną rozmiarówkę. w ogóle do dupy. w jednym wisiały mi buły pod pachami jak u jakiegoś tłuściocha, a ona mi pieprzyła o dobrym obwodzie, brrrr

w końcu nabyłam 60 C od Ewy Michalak. ale to na pewno nie jest stanik idealny....

sonja

Ddu, a gdzie byłaś? Na Piekarach? Faktycznie obsługa BEZNADZIEJNA. Tak się wkurzyłam po pierwszej wizycie tam że więcej tam moja noga nie postanie. Dodatkowo rozwieszone kartki "nie dotykać" też mnie zirytowały.
Coś nie mamy szczęścia do sklepów ;D

konwalia

mi kiedyś pani w sklepie na pytanie o 65tkę powiedizął, ze nie mają i mam wziąć 70 bo za 65 zapłacę gdize indziej 2x tyle aaa nie ma to jak zacheta do zakupu
może teraz ten sklep ma pełne rozmiary, ale ja już tam nie chodzę

ddu

tak, sonja, piekary. więcej tam także nie pójdę
co do "nie dotykać", to roczna zosia, kt. była ze mną, nie umie czytać ;)

wrobelek0403

mam wazne pytanie:

kupiłam sobie stanik panache confetti 65G i jest ok - tzn. mam przedłuzke, ale od biedy dopne sie i bez.

teraz chce kupic gorset i sie zastanawiam jaki rozmiar wobec tego wziac , czy moze jednak nie 70 :knuje:  :knuje:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Angie

wrobelek0403 stawiam się :D

Mam nawet dwa ;D Czarny i kremowy ;D  Rozmiar 70h ;D Nie noszę, bo nie trzymają mi piersi  :zly:
Wylewają się  :crazy: :crazy: :crazy:  I boli mnie pod pachą  :crazy:

Dla mnie 70 jest ok ;D

Nie wiem jak z gorsetami  :hmm: :hmm:

szelma

Tak ogólnie w kwestii gorsetów - chcesz go nosić na co dzień czy raczej buduarowo i na większe wyjścia? Jeśli w drugim przypadku, to weź 70. I weź pod uwagę, że ciężko się zapiąć samej w gorsecie... Dlatego mój leży raczej nieużywany, bo bezsęsó prosić D., żeby mnie zapiął i zaraz rozpinał ;).

wrobelek0403

ech, no. ja jestem ze stanika zadowolona.

tylko mam dylemat z rozmiarem :knuje:

Dodany tekst: 15 Kwi 2011, 15:22:34

szelma pisze pw ;)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Angie

wrobelek0403 jak to do łóżka  ;), to chyba wzięłabym 70  :hmm: :hmm: :hmm:

wrobelek0403

Cytat: Angie w 15 Kwi 2011, 15:25:37
wrobelek0403 jak to do łóżka  ;), to chyba wzięłabym 70  :hmm: :hmm: :hmm:

jestes niemozliwa lol lol

Angie

Cytat: wrobelek0403 w 15 Kwi 2011, 15:33:32
jestes niemozliwa lol lol

ja takie rzeczy mam w jednym celu :D  :P  do chodzenia to chyba średnio wygodne :D

konwalia

ja mam w tym celu 80D  :rotfl:, łatwo się zakłada samemu i bezproblemowo ściąga :D

mój największy problem aktualnie jest taki, że nie znoszę zapinać stanika z tyłu, zawsze zapinam z przodu w talii, obracam i podciagam a teraz ni dy rydy ;)