Aktualny temat:wstążka (zielony vs ecru) str 9:)

Zaczęty przez annka-cygannka, 02 Kwi 2008, 21:13:48

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcheewka

Cytat: annka-cygannka w 05 Kwi 2008, 10:35:00

Ale jest jedno "ale". Okazało się, że mojemu N nie podobają się koronki !!! Od razu po wejściu do Madonny powiedział z niesmakiem: "Boże jakie tu wszystko hiszpańskie"  lol lol lol lol
Pierwszy raz poszłam z nim oglądać sukienki i bardzo dobrze zrobiłam, bo to w sumie jemu mam się podobać w tym dniu.

To tak jak mój! Jemu nie podobałay się takie proste i  gładkie satynowe sukienki, ani koronkowe, bo mu sie z firanką kojarzyły :)
No ale ja mowisz, to jemu ma się przede wszystkim podobać, a nie tylko koleżankom czy ciociom.

sierpniowajulka

Anka, jeżeli wyglądasz korzystnie w dopasowanych sukniach, a Twój narzeczony nie lubi koronek, to przymierz Baltico z San Patricka. Nieziemsko się w niej wygląda (przynajmniej moja siostra tak się w niej prezentowała... tylko suknia trochę kosztuje):
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

panikarola

ooooo, cyganka, az Ci poleje, usmialam sie jak norka, z tej pani Marioli, co to wygladasz, cytuje, "zajebiscie"  lol lol lol lol
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

panikarola

o w tej rosmary strasznie ladnie wygladasz!!!!

sierpniowajulka

Cytat: panikarola w 05 Kwi 2008, 12:00:21
o w tej rosmary strasznie ladnie wygladasz!!!!
zajrzałam na pierwszą stronę. I potwierdzam słowa Panikaroli. :)
W Baltice podobnie się wygląda.

panikarola

julko, a ta baltika ile kosztuje? ciesze sie, ze potwierdzasz :)
podobne (chyba) suknie wczoraj anupka pokazywala.

Anupka

Jak dla mnie zdecydowanie najlepiej wygladasz w Rosemary, chociaz ma te marszczenia na brzuchu, ktorych ja nie znosze (a na ktorych pewnie sama skoncze). Mierzylam ta suknie, mnie sie wydala cholernie ciezka, juz stac mi sie w niej nie chcialo, a co dopiero spedzic caly dzien. Tez mialas takie odczucia?

Wybierasz suknie pod katem narzeczonego? Znaczy - ja tez chce sie swojemu nieziemsko podobac, ale jesli Ty wolisz koronki to nie daj sobie wejsc na glowe ;)

Rozumiem, ze szukasz sukni w tym kierunku, tak (znaczy bez ramiaczek, dopasowana w pasie/biodrach, dol szerszy)?
I`m looking strange in the mirror of truth, I`m not immortal I`ve lost my youth...

panikarola

bo satyna ciezszy optycznie efekt robi niz np. marszczony jedwab. ta rosemary jest satynowa, tak? jak chcecie cos lzejszego, to sprobojcie wlasnie marszczenie z jedwabiem. niby to samo, a roznica jest kolosalna.

a tez mi sie to nie podobalo na poczatku to marszczenie, i na tym skonczylam, hi, hi... tansza wersja europy byla np. ganges la sposy z 2007. zapewne w tym roku analogicznie do diamantu jest tez cos w la sposie, bo to sa sama marka. aha, a tych jedwabnych to jest masa, nie tylko te dwa modele europa z 2007 czy diament z 2008, anupka wczoraj pokazywala taki jedwab chyba z krysztalkami.

sierpniowajulka

Cytat: panikarola w 05 Kwi 2008, 12:06:14
julko, a ta baltika ile kosztuje? ciesze sie, ze potwierdzasz :)
podobne (chyba) suknie wczoraj anupka pokazywala.
Nie pamiętam dokładnie, ale z pewnością powyżej 4000 (jakoś tak po głowie mi się kołacze, że w okolicach 4,5 tys.)

annka-cygannka

sierpniowajulka piękna ta suknia którą pokazałaś!!! ale cena...
Anupka nie upieram się przy koronkach i na pewno nikt mi na głowę nie chce wchodzić:) Zapytałam N o opinię to mi powiedział co myśli :) Też nie lubię tych marszczeń, ale one fajnie podkreślają talię i też pewnie na nich skończę:)
panikarola dzięki za sugestie - zajrzę na wątek Anupki i zobaczę co ona tam pokazywała:)

Kasia

co do koronek to mój N jak zobaczył koronkowa rybkę na wystawie to aż zapiał z zachwytu

powiedział że atłasy i bezy to nie dla mnie i że koronki to jest to :)

normalnie kamień spadł mi z serca :)

annka-cygannka

Zamówiłam wczoraj sukienkę!!! Wybrałam ja właściwie już dwa miesiące temu, ale chciałam być pewna i przymierzyłam jeszcze kilkanaście innych. Może moja figura nie prezentuje się w niej najlepiej, ale bardzo dobrze się w niej czuję i co najważniejsze- podoba się mojemu N :) W sukience można dokonywać dowolnych zmian, ja planuję takie:
1. Tasiemka będzie zielona, albo w kolorze sukni (jeszcze pomyślę)
2. Tasiemka będzie zawiązywana z tyłu
3. Sukienka będzie zwężona trochę w okolicach bioder, żeby była troszkę "rybkowata"
4. Chcę skrócić tren
5. Zastanawiam się , czy nie zrezygnować z tych marszczeń na biuście i nie uszyć jej całej z takiego materiału jak dół...
To tyle- poniżej wklejam zdjęcia (sukienka jest trochę za mała, dlatego dziwnie się układa). Napiszcie mi please co myślicie na temat moich propozycji zmian w sukience, może macie jakieś inne pomysły? Walcie prawdę między oczy, jeszcze nie jest za późno żeby coś zmienić;)

annka-cygannka

jeszcze jedno

annka-cygannka

ostatnie

inkageo

Fajowa suknia :) :) Właściwie oprócz koloru szarfy nic bym nie zmieniała. Marszczenie na biuście mi się podoba, długość trenu też :)
Imagine there is no hate

maroonbug

Ladna suknia :) Moje sugestie:
- nie zmienialabym materialu na biuscie, nadaje sukni charakteru i uroku, subtelnosci. zmiana materialu na taki sam jak dol sprawi, ze sukienka bedzie zwyczajna i straci to lekkosc i urok.
- jesli chcesz wiazania z tylu to zdecydowanie powinnas zrobic grubsza tasiemke, szarfe w zasadzie z bogatsza kokarda- bedzie to lepiej wygladac, bo mala kokardka z tylu zginie i bedzie biednie wygladac
- jesli chcesz cienka tasiemke to pozostaw kokardke z przodu, zeby zachowac ten dziewietnastowieczny charakter i proporcje
- tren mozesz skrocic, jesli chcesz, a jakis pozostaw, nawet mallutki :)
Sprobuj czy nie uda sie zrobic zmian na raty, zebys mogla kontrolowac ich ilosc- na przyklad najpierw utnij tren, a dopiero potem zwezaj. Latwiej CI bedzie zdecydowac, co CI sie podoba. Bo istnieje ryzyko, ze jak utniesz tren i zwezisz suknie za jednym razem, to na przymiarce stwierdzisz, ze to za duzo, i ze sie nie podoba, ze "za malo slubna", ze zmienila fason, cokolwiek. sprobuj wynegocjowac zmiany w etapach.

annka-cygannka

maroonbug dzięki za cenne uwagi - z szarfą masz rację - nie pomyślałam o tym. Trenu nie chcę całkiem obcinać- chcę go skrócić o jakieś 20 - 30%. Jestem dosyć niska i mam wrażenie , że ten tren jest dla mnie trochę za długi. Polewam Tobie i inkageo za opinie :)

maroonbug

rilla

suknia bardzo bardzo łądna.. .nie skrracałabym trenu, jak będzie krótszy mozes zmieć problem z podpięciem trenu!!!

Angie

Wyglądasz bardzo ładnie. Moim zdaniem trenu nie powinnaś skarcać, bo nie jest on wcale taki długi i ładnie się układa, a po skróceniu niekoniecznie tak musi być.  No i zastanowiłabym się czy koniecznie sukienkę zwężać.Taka bardzo mi sie podoba.

rilla

moim zdnaiem jak ją zwęzisz to mogą się powiększyć optycznie biodra...

annka-cygannka

Pomyślę jeszcze o tym zwężaniu... Chciałam to zrobić, bo fajnie wyglądałam w takich rybkowatych sukienkach. Spróbuję najpierw zobaczyć jak to będzie wyglądało po podpięciu szpilkami i wtedy ew. zdecyduję. Zdjęcie miary dopiero 5 lipca , więc mam jeszcze dużo czasu na myślenie. Chyba za dużo i boję się ,że jeszcze jakaś suknia mi sie spodoba bardziej niż ta... Chyba muszę odłączyć sobie internet i już nic nie oglądać :) Dzięki i piwa za podpowiedzi:)

vobi

anka-cyganka, bardzo ladnie wygladasz! Co do ewentualnych zmian - zgadzam sie z maroonbug

Cytat: maroonbug w 10 Kwi 2008, 16:29:00
Ladna suknia :) Moje sugestie:
- nie zmienialabym materialu na biuscie, nadaje sukni charakteru i uroku, subtelnosci. zmiana materialu na taki sam jak dol sprawi, ze sukienka bedzie zwyczajna i straci to lekkosc i urok.
- jesli chcesz wiazania z tylu to zdecydowanie powinnas zrobic grubsza tasiemke, szarfe w zasadzie z bogatsza kokarda- bedzie to lepiej wygladac, bo mala kokardka z tylu zginie i bedzie biednie wygladac
- jesli chcesz cienka tasiemke to pozostaw kokardke z przodu, zeby zachowac ten dziewietnastowieczny charakter i proporcje
- tren mozesz skrocic, jesli chcesz, a jakis pozostaw, nawet mallutki :)
Sprobuj czy nie uda sie zrobic zmian na raty, zebys mogla kontrolowac ich ilosc- na przyklad najpierw utnij tren, a dopiero potem zwezaj. Latwiej CI bedzie zdecydowac, co CI sie podoba. Bo istnieje ryzyko, ze jak utniesz tren i zwezisz suknie za jednym razem, to na przymiarce stwierdzisz, ze to za duzo, i ze sie nie podoba, ze "za malo slubna", ze zmienila fason, cokolwiek. sprobuj wynegocjowac zmiany w etapach.

vobi

Swoja droga, maroonbug, jestem pelna podziwu dla Twoich pomyslow (niedawno widzialam tez Twoje propozycje odnosnie stylizacji w jakims innym watku), masz IMHO swietne wyczucie i potrafisz bardzo konkretnie i jasno wyjasnic o co Ci chodzi (to drugie wbrew pozorom takie latwe nie jest)... Chyle czola i piwa polewam :)

maroonbug

Cytat: vobi w 11 Kwi 2008, 09:02:29
Swoja droga, maroonbug, jestem pelna podziwu dla Twoich pomyslow (niedawno widzialam tez Twoje propozycje odnosnie stylizacji w jakims innym watku), masz IMHO swietne wyczucie i potrafisz bardzo konkretnie i jasno wyjasnic o co Ci chodzi (to drugie wbrew pozorom takie latwe nie jest)... Chyle czola i piwa polewam :)

wow, to bardzo mily komplement  :-[ :) :) dziekuje i dziele sie piwem :)