Aktualny temat:wstążka (zielony vs ecru) str 9:)

Zaczęty przez annka-cygannka, 02 Kwi 2008, 21:13:48

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

annka-cygannka

Właśnie wróciłam z kolejnego rajdu po salonach i padam na twarz. Wyszłam dziś z domu zdecydowana już właściwie na jedną sukienkę - chciałam ją tylko pokazać mamie i zamówić. Skończyło się na tym,że teraz mam cztery "faworytki"  :o
W związku z tym, że mam mętlik w głowie - proszę o radę. Mam nadzieję,ze uda mi się zamieścić poniżej jakieś zdjęcia. Fotki mam tylko w 2 sukienkach- dwie pozostałe przymierzałam w salonie Promesa w Warszawie na ul. Jana Pawła. Są dość charakterystyczne - są w nie ubrane manekiny przy samym wejściu- jedna ma szarą tasiemkę - może ktoś widział? Nie ma ich w necie, a w salonie nie dało się zrobić zdjęcia.

Dodam tylko, że zdjęcia liadore są słabej jakości, bo robione telefonem , w pośpiechu, a suknia jest trochę za mała i dlatego dziwnie się układa.

no i co Wy na to?

zuzia

annka-cygannka

pewnie ,że szczerze. Jedno zdjęcie się nie dodało- zaraz je wrzucę

mona_liza

Pierwsza suknia bardzo mi się podoba - co to za materiał (muslin)?? Drugie zdięcie faktycznie kiepskiej jakości, trudno coś doradzić..
A w której się najlepiej czujesz, i która była do tej pory faworytką?

annka-cygannka

a to liadore z przodu

zuzia

w pierwszej wyglądasz na kilka/kilkanaście kg więcej
w drugiej - jak nastolatka, a nie PM :)
może trzecia?
jak nie masz swojej fotki to wrzuć netowe - twoją figurę już znamy :D

french

annko, ja niestety nie pomogę, bo dzisiaj zaczęłam dopiero sukienkowe poszukiwania i narazie mam kiepskie pojęcie o tym "jak powinna wyglądać suknia ślubna" ;)

zapytam jednak, w którym z salonów udało Ci się zrobić takie ładne zdjęcie?
Mnie niestety nie udało się uciec Pan, która pilnowała choćby na krok:/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

vobi

annka-cygannka, kurcze az trudno uwierzyc ze to ta sama osoba na zdjeciach - pierwsza sukienka jest ladna, ale - jak zuzia napisala - dodaje Ci wizualnie kg. W drugiej moim zdaniem wygladasz znacznie lepiej :)

vobi

a na jaka bylas zdecydowana zanim zaczelas dzisiejsze przymierzania?

inspiracja

wg mnie 1wsza odpada...
natomiast 2ga "trzyma Cię w ryzach" i dzięki temu bardzo zgrabnie się prezentujesz  :D

annka-cygannka

mona_liza materiał w pierwszej sukience to żorżeta ( chyba tak to się pisze?) pod którą jest warstwa z satyny. french ze zdjęciami miałam po prostu duużo szczęścia- byłam akurat w momencie gdy nikogo nie było w salonie. Pani poszła po welon, a my "cyk" :)

inkageo

Pierwsza jest śliczna! To był właściwy rozmiar? Może jest za duża stąd to wrażenie, że pogrubia..
Imagine there is no hate

annka-cygannka

Do dzisiaj zdecydowana byłam na sukienkę z Promesy, w której nie mam cholerka zdjęcia. Co gorsza nie ma jej też w necie, bo jak twierdzi sprzedawczyni "to ich projekt własny" (czyli pewnie szyty na zapleczu ) :)
Chyba macie rację, że figura wygląda lepiej w drugiej - ten sztywny opinający materiał robi swoje...

Cholera, Zuzia masz rację z tą nastolatką... Chciałabym w sumie raz w życiu wyglądać dorosło, bo nawet piwa bez dowodu nie chcą mi sprzedawać... Ale co ja poradzę na swoją infantylną naturę i na to że mi się kokardki podobają? Ta sukienka z Promesy którą już miałam zamawiać tez ma kokardkę i jest dość sztywna w dotyku.
Już mnie głowa boli

zuzia

Cytat: inkageo w 02 Kwi 2008, 21:32:17
Pierwsza jest śliczna! To był właściwy rozmiar? Może jest za duża stąd to wrażenie, że pogrubia..
tego typu sukienki mają tendencje do pogrubiania. Moim zdaniem tylko mega wysokie i mega szczuple mogą w tych kieckach dobrze wyglądać :)

zuzia

Cytat: annka-cygannka w 02 Kwi 2008, 21:37:11
Cholera, Zuzia masz rację z tą nastolatką... Chciałabym w sumie raz w życiu wyglądać dorosło, bo nawet piwa bez dowodu nie chcą mi sprzedawać... Ale co ja poradzę na swoją infantylną naturę i na to że mi się kokardki podobają? 
ale tu nie chodzi o kokardkę :)
teraz mam pare rzeczy do zrobienia, ale poszukam czegos. Ja bym szla w literę A :) coś ja ta druga, ale...... no coś innego.

annka-cygannka

inkageo pierwsza suknia ma warstwy (jak Ogr  :D ) Spodnia warstwa przylegała mi do ciała, ale warstwa wierzchnia, odchodząca od tego zdobienia pod biustem była szersza i stąd chyba to wrażenie dodatkowych kilogramów.

tutaj zdobienie w sukience julia rosa - czy ono wygląda tandetnie, czy tylko teraz tak mi sie wydaje?

salsa

annka-w tej odcinanej pod biustem masz kilkanaście kg wiecej niż w liporio
bardzo odradzam poszerzające suknie-po co się powiększać?

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

zuzia

Cytat: annka-cygannka w 02 Kwi 2008, 21:42:47
zuzia[/b] jak nie o kokardkę to o co?
o to, że w tej fryzurze i w sukience tak przylegającej wyglądasz jak mala dziewczynka :)
To nie jest zlośliwość - w żadnym wypadku. Takie moje pierwsze wrażenie. Wszystko zależy od ofektu jaki chcesz osiągnąć.

annka-cygannka

Dobra to tu jeszcze zdjęcie w sukience z zupełnie innej "beczki" :) Nie brałam jej pod uwagę, bo nie chcę wydać 4 tys na sukienkę bez dodatków... Szukać raczej czegoś w tym stylu? jak myślicie?

mona_liza

No, w tej ostatniej to zdecydowanie najlepiej! Ja bym szła w tym kierunku:)

zuzia

Cytat: annka-cygannka w 02 Kwi 2008, 21:51:27
Dobra to tu jeszcze zdjęcie w sukience z zupełnie innej "beczki" :) Nie brałam jej pod uwagę, bo nie chcę wydać 4 tys na sukienkę bez dodatków... Szukać raczej czegoś w tym stylu? jak myślicie?
taaaaaaaaak!

inkageo

Imagine there is no hate

mayagaramond

Cytat: annka-cygannka w 02 Kwi 2008, 21:51:27

tak!!!!!
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

rubin04

Tak, zdecydowanie ta trzecia! Tzn. kierunek ten..