kosmetyczny hit

Zaczęty przez mika, 31 Mar 2008, 08:33:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rubin04

Zwierzątko ja Cię rozumiem.

ja makijaż zmywam wieczorem tym: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,43755,nivea-visage-pure-effect-clean-deeper-zel-peeling-do-codziennego-mycia-twarzy-nowa-wersja.html

I nic mi nie zostaje na ryju.
Pierniczenie się z płynami, wacikami to nie dla mnie.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
  Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

niewiemjaka

ja też nie jestem w stanie zmyć gęby pod prysznicem nawet mydłem :D
używam mleczka do oczu i tonik do gęby
mleczkiem muszę trochę pomiziać, pouciskać, sprawdzić czy coś nie zostało, nie lubię tej czynności bardzo ...
dlatego bardzo zainteresowały mnie wasze propozycje łatwego zmywania oczu :)
hmm tylko które cudo wybrać do cienkiej skóry wrażliwej na wszelkie lubrykanty (ja uzywam bezalko, bez zapachu, bez barwnikow itd..)

zwierzatko_mojej_mamy

rubin04, jak ja tym zaczynam myć twarz, to już nic nie mam prawie nic do zmycia, wszystko wcześniej spływa, jak ocieram oczy (i przez ocieram mam na myśli delikatne przejeżdzanie opuszkami w okolicy rzęs, wtedy na palcach mam już cały tusz, 3 razy tak zrobię i posprzatane), jak po tym jadę z myciem twarzy normalnym w całosci, też nivea, bo lubie najbardziej, to juz tam nic czarnego na palcach mi nie zostaje, pod okiem tez nie ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

szelma

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 16 Mar 2016, 15:38:33i przez ocieram mam na myśli delikatne przejeżdzanie opuszkami w okolicy rzęs, wtedy na palcach mam już cały tusz, 3 razy tak zrobię i posprzatane

Doprawdy nie wiem, jak to możliwe :D
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: szelma w 16 Mar 2016, 15:40:21
Doprawdy nie wiem, jak to możliwe :D
mogę nagrać filmik :D

www.annawilk.pl

rudasekawf

Zwierzu jak ja Cię rozumiem :) nie używam niczego takiego. Nie mam pojęcia o co w tym chodzi. Do mycia używam żelu pod prysznic lub żelu do mycia twarzy z serii barwy siarkowej.

jo_miekka

zwierzatko_mojej_mamy, sprawa jest nader prosta i wiąże się z moim ulubionym podziałem na tych, którzy idą spać jak ludzie i tych, co "zalegają jak zwierzęta" ;)
Ja wieczorem rzadko kiedy biorę prysznic. Robię to rano. A ponieważ w większości przypadków trudno jest mi pójść spać z pomalowaną twarzą, bo nie lubię, to czynię to wieczorem. Myję zęby i twarz. Zęby pastą do zębów, twarz czymś do twarzy. Nie wymaga to specjalnego miziania. Mam jakiś żel czy coś, pienię te dłoniach i na twarz. Nie używam niczego osobno do oka, nie lubię. Po tychże czynnościach idę spać. Ergo, jeśli ktoś "zalega jak zwierzę", to myje się dopiero rano, w całości i może nie potrzebować szczególnego specyfiku do mycia twarzy.
Tak to widzę.

zwierzatko_mojej_mamy

jo_miekka, sugerujesz, że zalegam jak zwierze codziennie odkąd się maluję i nie znam problemu wieczornego mycia? :D

www.annawilk.pl

konwalia

Jo się uśmiałam.
Ja myje twarz i oczy jednym -mydłem Aleppo chyba 15%, kiedyś używałam żelu z biodermy. Waciki, przecieranie to tylko u kosmetyczki
Potem nakładam serum i krem pzmarszczkowy

konwalia

Oczy maluje mocno-podklad, puder, cień pokładowy, cienie, kreska, tusz

konwalia

Ja po płynie micelarnym czuję się brudna, potrzebuję mycia czymś z wodą,  mimo że mam suchą skórę, którą ściąga nie umiem inaczej.

calla

A znacie Nivea In-Dusch do mycia twarzy i demakijażu oczu?
Jest świetny, wszystko zmywa.
Dla mnie jedynym minusem jest zapach. Nie lubię zapachów Nivea.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

jo_miekka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 16 Mar 2016, 16:35:52
jo_miekka, sugerujesz, że zalegam jak zwierze codziennie odkąd się maluję i nie znam problemu wieczornego mycia? :D
:D Nic nie sugeruję.
A co robisz z makijażem, kiedy nie zalegasz?

mobka

Niewiemjaka kup sobie tego Garniera. Super jest.
Ja zmywam oczy, myję twarz, nakładam krem i idę pod prysznic, gdzie mocze się itd szyi w dół. Głowę myję tylko wisząc nad wanną. Nie cierpię myć głowy pod prysznicem, bo cała jestem we włosach.

didi_loczek

Cytat: niewiemjaka w 16 Mar 2016, 15:36:31
dlatego bardzo zainteresowały mnie wasze propozycje łatwego zmywania oczu :)
hmm tylko które cudo wybrać do cienkiej skóry wrażliwej na wszelkie lubrykanty (ja uzywam bezalko, bez zapachu, bez barwnikow itd..)

Spróbuj ten płyn Garnier, różowy, do cery wrażliwej. Jest dostępny też w małej butelce.

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: jo_miekka w 16 Mar 2016, 17:26:42
:D Nic nie sugeruję.

tjaaaa, jaaasneee :)

Cytat: jo_miekka w 16 Mar 2016, 17:26:42
A co robisz z makijażem, kiedy nie zalegasz?
no zmywam w kąpieli wieczornej, jak wyżej opisałam, normalnie, namaka mi i spływa bez dodatkowych mleczko-płynów podczas normalnego mycia się

www.annawilk.pl

callja

Cytat: konwalia w 16 Mar 2016, 17:09:07
Ja po płynie micelarnym czuję się brudna, potrzebuję mycia czymś z wodą,  mimo że mam suchą skórę, którą ściąga nie umiem inaczej.

Mam tak samo!!
I taż mam suchą skórę...
Mam zawsze w szafce łazienkowej jakieś tanie mleczko kosmetyczne Ziai, gdybym trafiła na wybitnie uparty tusz ;) Ale bbbbbb chwalę sobie do mycia/zmywania makijażu polecane kiedyś przez salsę mleczko do twarzy i ciała Ulga (Ziai właśnie). Wacików nie używam lol lol
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

Kasia

Buzie myje ciepła wodą z czymś co akurat używam, mydło w płynie lub żel. Dodatkowo raz na jakiś czas peeling.
Mleczka, tonika itd nie używam gdyz po ich użyciu musze umyc buzie tak samo jak powyżej.

ziuta

Cytat: konwalia w 16 Mar 2016, 17:09:07

ja też, dlatego po użyciu płynu micelarnego spłukuję twarz wodą, mimo, że na opakowaniu piszą, że nie trzeba

magdalinska

ja od lat nie myje twarzy wodą, uzywam od jakiegos czasu płynu micelarnego Cetaphil

golinda

HIT:

nabyłam w piątek i jestem zachwycona - pomada do brwi z pędzelkiem Inglot, jest tego chyba z 10 kolorów do wyboru, laska dobrała mi kolor i pokazała jak nakładać. wreszcie znalazłam coś dla mnie idealnego, bo moje brwi są naturalnie bardzo ciemne, ale nie na tyle gęste, żeby robić piękny łuk z samych siebie, więc henna to nie jest rozwiązanie. kredką tak fajnie nie wychodzi, a ta pomada to strzał w 10!

KIT:

cienie Avon. zawsze wiedziałam, że ta firma to słaba jakość, ale tak obsypujących się cieni nigdy nie miałam. bardzo ładne i dobrze wykonane opakowanie mnie zwiodło...
Bell za 10zł są o niebo lepsze!

calla

Cytat: golinda w 02 Maj 2016, 09:04:33

KIT:

cienie Avon. zawsze wiedziałam, że ta firma to słaba jakość, ale tak obsypujących się cieni nigdy nie miałam. bardzo ładne i dobrze wykonane opakowanie mnie zwiodło...

Moge się pod tym podpisać. Moje się nie obsypuja, ale są bardzo nietrwałe i żeby uzyskać kolor, trzeba ich nałożyć tonę. Nigdy więcej.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

golinda

Cytat: calla w 02 Maj 2016, 09:37:31ale są bardzo nietrwałe i żeby uzyskać kolor, trzeba ich nałożyć tonę.

to też!

callja

Cytat: golinda w 02 Maj 2016, 09:04:33cienie Avon. zawsze wiedziałam, że ta firma to słaba jakość, ale tak obsypujących się cieni nigdy nie miałam. bardzo ładne i dobrze wykonane opakowanie mnie zwiodło...
Oj, cienie Avonu to pomyłka, napigmentowanie - zero, trwałość - zero, ogólnie porażka!!
Dla mnie hitem wśród cieni jest li i jedynie Sleek, już od ładnych kilku lat.
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

niewiemjaka

didi_loczek mobka, dzięki za polecenie tego plynu Garniera, kupilam różowy, fajowy jest, szybciej nim zmywam oczy i nie piecze tak jak mleczko