kosmetyczny hit

Zaczęty przez mika, 31 Mar 2008, 08:33:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

calla

Cytat: ishka82 w 15 Kwi 2015, 21:49:48
calla, mi zapach nie przeszkadza, jak chcesz, to powącham, czy reszta tak samo, bo szczerze, to nie zwróciłam uwagi

to zwroc prosze uwage. Mialam sobie kupic zel do mycia twarzy, ale przez ten zapach sie nie zdecydowalam.
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

mika

Potrzebuję coś na facjatę mocno nawilżającego do cery naczynkowej, ktoś coś? Golinda stronę temu pisałaś  że używasz czegoś takiegoś na noc, co to za krem?
ja w tej chwili na noc to używam kremu nawilżającego w połączeniu ze skinorenem na blizny i problemy z naczynkami a na dzień tego kremu http://www.aptekapodgryfem.pl/temapharm/alaclarin-acne-rosacea-krem-lagodzacy-30-ml poleciła mi go dermatolog, ale on jest dla mnie za słabo nawilżający, na zimę-wczesną wiosnę jeszcze ok, ale jak się zrobi cieplej nie da rady na pewno

golinda

mika, mam jakiś krem z laboratorium Flosleku, ale na tubce jest jakaś inna nazwa
jest ok, ale wg mnie krem Rubialine jest lepszy
http://www.svr.pl/strony2011/www.svr.pl/produkty/rubialine-krem-do-skory-naczynkowej/

kupiłam teraz Tołpę, zobaczymy czy dobra :)

szelma

Tołpa niby hipoalergiczna do wrazliwej skóry, bla bla bla, a tak mnie uczuliła, że łojezu. Nigdy więcej.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

mika, ja kupuje Dermike z serii P. Jestem zadowolona.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

Cytat: szelma w 16 Kwi 2015, 09:10:33
Tołpa niby hipoalergiczna do wrazliwej skóry, bla bla bla, a tak mnie uczuliła, że łojezu. Nigdy więcej.

a mnie nie, ja lubię

szelma

Ubolewam nad tą reakcję nad Tołpę, bo mają fajną ofertę. No ale co robić. Teraz muszę kupić nowy krem na noc, bo cholerne AA też mnie uczula...

elve

mnie się mocno skóra wysuszyła, łuszczy się na policzkach, katastrofa
do tego naczyńkowa, a w strefie T zanieczyszczona - jakies rady HITowe?

szelma

Mam z Pharmaceris z linii T krem na dzień (fajnie nawilża i ma filtr SPF 30), krem z kwasem migdałowym, żel do mycia twarzy i dermo-peeling. Dobrze oczyszczają i regulują strefę T.

Ta linia T to jest trądzikowa, ale właśnie dobrze oczyszcza i nie wysusza, więc polecam.

wrobelek0403

Cytat: elve w 16 Kwi 2015, 10:13:12łuszczy się na policzkach, katastrofa
do tego naczyńkowa, a w strefie T zanieczyszczona

witaj w klubie, jeszcze zadnego hitu nie odkryłam ...
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

damka

Cytat: wrobelek0403 w 16 Kwi 2015, 09:50:23
mika, ja kupuje Dermike z serii P. Jestem zadowolona.

właśnie mam ten krem i naprawdę jest ok.

http://www.dermika.pl/site/index2.htm?s=--p-cery-nacz

wrobelek0403

domka, dokładnie ten :)

chwaliłam sobie zwłaszcza odzywczy na noc.

calla

Cytat: Justynna w 16 Kwi 2015, 09:12:36
Też lubię te maseczki z Biovaxu. Kupiłam teraz diamentową:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Biovax-Glamour-Intensywnie-regenerujaca-maseczka-do-wlosow-Diamond-wzmocnienie-wlosow-125-ml,361675,promocja14

Justynna, a kupujesz gdzies stacjonarnie te maseczki? Bo w Biedronce sa w saszetkach. Chwycilam kilka na wyprobowanie.

golinda

Cytat: elve w 16 Kwi 2015, 10:13:12
mnie się mocno skóra wysuszyła, łuszczy się na policzkach, katastrofa
do tego naczyńkowa, a w strefie T zanieczyszczona - jakies rady HITowe?

po pierwsze idź na jakieś oczyszczanie do kosmetyczki
używaj do mycia emolientu (np. Emolium), na noc coś odżywczego do cery naczynkowej, na dzień lekki nawilżający

golinda

Cytat: szelma w 16 Kwi 2015, 10:11:37cholerne AA też mnie uczula...

znam wiele osób, które uczula
to jakaś lipa z tym AA

może wypróbuj Eucerin?

mnie Dermika nie powaliła
nie ufam zresztą kosmetykom tak intensywnie pachnącym
i cenę mają wygórowaną wg mnie

wrobelek0403

Cytat: golinda w 16 Kwi 2015, 11:27:41i cenę mają wygórowaną wg mnie

a to prawda, dlatego kupuje na zmiane z innymi tanszymi :D

ishka82

calla, wg mnie te kosmetyki pachną podobnie

calla

marax

od 24.04 promocja na kolorówkę w Rossmannie -49% na podkłady, bronzery, róże i korektory

mobka

Calla biovaxy są w superpharm, naturze i w aptekach na pewno.
Właśnie mi się maska skończyła i nie wiem którą teraz wybrać.

calla

Mobka, dzieki! Mam tylko Nature w miescie. Wysle siostre. W mojej aptece nie widzialam.

ishka82

na razie siarkowego użyłam 2 razy i jestem w szoku, tak natychmiastowego i spektakularnego efektu się nie spodziewałam ;) jesli moja cera nie będzie się po nim wysuszać mocno i zapryszczać, to go chyba pokocham :)

ddu

mam pytanie co do tego siarkowego (moja cera od kilku dni jest KOSZMARNA. efekty krążka?)
skoro on matuje, używacie na niego podkładu, pudru itp?

golinda

Cytat: ddu w 17 Kwi 2015, 12:03:33skoro on matuje, używacie na niego podkładu, pudru itp?

tak, idealnie się rozprowadza
skóra jest aż nienaturalnie matowa przez jakiś czas :)