kosmetyczny hit

Zaczęty przez mika, 31 Mar 2008, 08:33:25

salsa

Ja się matowić nie muszę ale nawilżac już tak
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

tiliam

Dzisiaj znowu nie udało mi sie go kupic, w realu nie ma, w tesco nie ma, w aptece nie ma..

inkageo

Ja w rossmannie kupiłam.
Imagine there is no hate

Angie

Ja kupiłam oba wczoraj w rossmanie.
Mają tylko nowe opakowania.

golinda

Cytat: salsa w 18 Kwi 2015, 15:03:43Ja się matowić nie muszę ale nawilżac już tak

no to nie wiem, czy ta siarka to akurat najlepiej nawilżający krem na rynku
weź lepiej Eucerin

salsa

Teraz mam dermedic fajny jest
Eucerin który?  Moja mama bardzo chwali sobie tą markę wiec chętnie kupię

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

golinda

a nie chcesz Tołpy? ja lubię

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

ale to jest chyba dla dużo starszych kobiet

wrobelek0403

ja wiem, hmmm poza nawilzaniem nie widze zadnych innych plusów :D

konwalia mi poleciła :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

tiliam

Kupiłam w koncu ten siarkowy ;) poki co po nałożeniu czułam ściągnięcie buzi. Boje sie tylko zeby mi za bardzo nie przesuszyl skory..

malutenka

Cytat: tiliam w 20 Kwi 2015, 11:51:15
Kupiłam w koncu ten siarkowy ;) poki co po nałożeniu czułam ściągnięcie buzi. Boje sie tylko zeby mi za bardzo nie przesuszyl skory..
Tiliam mnie podraznil jak używalam kiedyś tam, teraz siarkowy stosuję na dzień, na noc serum nawilżające+krem (teraz Biały Jeleń)

ziuta

a polecicie coś punktowo na pryszcze? cerę mam suchą jak papier, ale czasem w okolicach okresu coś wyskoczy, np. gigantyczny pryszcz na środku czoła  :sciana: czymś bym to potraktowała, może szybciej zniknie, ale nie wiem co kupić
macie jakiś hit?

inkageo

Olejek z drzewa herbacianego.
Imagine there is no hate

kamu2

Ziuta, tormentiol się u mnie sprawdzał jak miałam takie problemy.

A dla tych co same sobie robia hybrydy mogę polecić lakiery  http://caretime.pl/pl/p/Bluesky-Gel-Polish-Metallic-Chrome-MT01/441
Rewelacyjnie się trzyma , teraz bite dwa tyg bez zcierania i odpryskiwania, a wodzie często moczyłam ręce ( bo mi zmywarka nawaliła ) także warto, ja znalazłam u chłopaka na allegro za 20 zł te lakiery. 
prawdziwa kobieta jest jak herbata: mocna i gorąca, jak posłodzisz-słodka, jak nie posłodzisz to pij kurwa gorzką!

rudasekawf

r rossmanie pojawiła się cała seria barwy siarkowej. Kupiłam sobie ten nawilżający. Za jakiś czas dam znać czy warto.

callja

Szukałam wątku "dobre, bo polskie" ale jakoś nie widzę go ;) Więc napiszę tutaj:
Pojawiła się kolejna fajna nowa seria Ziai, a zapach to już po prostu :dreaming:
Ceny tradycyjnie bbbb przyjazne, mój ulubiony produkt kosztuje niecałe 10 zł w firmowym sklepie:
http://www.ziaja-sklep.pl/galerie/z/ziaja-cupuacu-balsam-pod_1011.jpg

Nakładam na włosy na zasadzie OMO/krótkiego olejowania, efekt bardzo miły, no i ten zapach, zapach, zapach...
Kolejne ziajowe uzależnienie to piling do ciała "liście zielonej oliwki", świetny produkt za nieduże pieniądze.

salsa, jeszcze raz dziękuję za polecenie olejku do mycia ciała i twarzy z serii Ulga, jeden  moich ulubionych - polecam szeroko, każda zadowolona ;)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

golinda

Cytat: callja w 21 Lut 2016, 00:22:46a zapach to już po prostu

no i właśnie mocno nie mój. za słodki, mdły :)

callja

Cytat: golinda w 21 Lut 2016, 14:38:49
no i właśnie mocno nie mój. za słodki, mdły :)
O dziwo ja go uwielbiam, choć na co dzień słodkich zapachów nie trawię - gdy któraś ze studentek użyje hipermodnego "Si" czy "La vie e belle" to z nóg mnie ścina... Boa-dusiciele ;)

goga

ooo - kocham Si, i wcale dusząco na mnie nie pachnie ;)
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

callja

Cytat: goga w 21 Lut 2016, 16:41:28
No cóż, ja parę razy omal nie zemdlałam wchodząc do sali, w której ćwiczyła dziewczyna naperfumowana Si/La vie e belle/Olympeią (niepotrzebne skreślić) :/
Może akurat na ich skórze nabierały takich duszących kolorków, w każdym razie mnie zwalało z nóg...

A zapach cupasu odbieram jako miło kremowy (niveovy?? z dodatkiem masła kakaowego ;) ), w żadnym wypadku przesłodzony czy duszący - nawet dziś nałożyłam go na włosy, i zero efektu braku tchu :hmm:

goga

może akurat na te zapachy jesteś uczulona? ja też tak z kilkoma mam-od razu boli mnie głowa
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

callja

Cytat: goga w 21 Lut 2016, 17:25:39
może akurat na te zapachy jesteś uczulona? ja też tak z kilkoma mam-od razu boli mnie głowa
Może, ogólnie źle znoszę ciężkie, orientalno-słodkie zapachy w stylu ww. oraz np. SunMoonStars, Opium YSL, Kenzo Jungle (moja macocha używała namiętnie, a mi kręciło się w głowie...) czy zapachów Muglera (Alien etc.). Z kolei tak mocne zapachy jak Dior Addict czy Kingdom McQeen sama osobiście nosiłam na obie i nie podduszałam się.
Ogólnie - nieprzewidywalna sprawa ;)

golinda

Cytat: goga w 21 Lut 2016, 16:41:28

noo, a ja nienawidzę :D
nie jest dla mnie duszący. jest z serii szczochowatych :blush: