kosmetyczny hit

Zaczęty przez mika, 31 Mar 2008, 08:33:25

wrobelek0403

a mnie nic juz nie pomaga, tydzien był spokoj, i znow mi sie łuszczy cera. :/

chyba musze isc na mikrodermabrazje i tyle.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

zamowilam ten cetaphil zobaczymy.

mayagaramond

Na noc uzywam tego kremu:

http://www.amazon.com/Filorga-Sleep-Resurfacing-Night-Cream/dp/B004R85QM8

Polecila mi go kosmetyczka i jest z niego bardzo zadowolona. zawiera kwasy, wygladza skore i wlasnie nie mam juz takich suchych skorek jak kiedys.

A na dzien mam hypoalergiczny physiogel.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

malutenka

Cytat: golinda w 26 Lut 2015, 09:25:30
mój ostatni hit, super matuje, nie zatyka porów i działa chyba naprawdę antybakteryjnie, nic nie wyskakuje ;)
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13386

na noc stosuję krem nawilżający, do cery naczynkowej
A to było super, ale mnie przy dłuższym stosowaniu podrażniało, co z tego,że cera piękna jak paliła żywym ogniem.

golinda

Cytat: mayagaramond w 26 Lut 2015, 10:38:44Na noc uzywam tego kremu:

http://www.amazon.com/Filorga-Sleep-Resurfacing-Night-Cream/dp/B004R85QM8

drogi
ja nie wierzę w różnicę między kremami za 30zł a 300zł
a już te opisy powalają mnie na kolana :D

rudasekawf

Cytat: golinda w 26 Lut 2015, 09:25:30mój ostatni hit, super matuje, nie zatyka porów i działa chyba naprawdę antybakteryjnie, nic nie wyskakuje ;)
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13386

Ooo coś dla mnie, sprawdzę w aptece czy jest dostępny. :beer:

golinda

ruda, one są w normalnych drogeriach i nawet supermarketach

rudasekawf

Cytat: golinda w 26 Lut 2015, 10:46:05ruda, one są w normalnych drogeriach i nawet supermarketach
nie bardzo mam teraz czas chodzić po sklepach, zamówiłam z apteki z dostawą do domu :)

mayagaramond

Cytat: golinda w 26 Lut 2015, 10:41:29drogi
ja nie wierzę w różnicę między kremami za 30zł a 300zł
a już te opisy powalają mnie na kolana

kupuje za mniej, to tylko link. Ale fakt kosutuje troche wiecej niz 10 zloty. Starcza mi na ok. pol roku wiec jest to wydatek do przezycia. Teraz chce wyprobowac inny ktory kupilam (polski, ale zapomnialam nazwy).
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

damka

kupiłam dziś ten krem Cetaphil PS - co prawda naastąpiło pierwsze użycie, ale jestem zachwycona! mam ostatnią suchą skórę i takie poczucie ściągnięcia i tu po pierwszym zaledwie razie widoczna i wyczuwalna poprawa :)

konwalia

Tylko nie nadaje się do używania pow pół roku bo tam są silikony, dlatego jest od razu efekt gładkiej skóry

damka

liczę na to ze zima skończy sie przed upływem tego okresu, mnie wykańcza ogrzewanie.

rudasekawf

Kupiłam ten krem polecany przez golindę,

https://www.doz.pl/apteka/p8502-Barwa_Siarkowa_Moc_krem_matujcy_antybakteryjny_50_ml

używam miesiąc, bardzo fajny, skóra matowa, wyprysków na mojej problematycznej skórze mniej, minimalnie łuszczy mi się skóra, ale do opanowania. Jak na razie dobry produkt, w super cenie.

golinda

ruda, cieszę się, że też jesteś zadowolona

zapach średni, nie? ;)

rudasekawf

Cytat: golinda w 24 Mar 2015, 12:56:29zapach średni, nie? ;)
dla mnie całkiem miły, nic nadzwyczajnego, ale odbieram raczej pozytywnie :)

ishka82

kupiłam dziś ten siarkowy krem :) tylko zastanawiam się czy dobry, ja wzięłam antybakteryjny matujący, a był jeszcze jakiś nawilżający ;) którego używacie?
a ze swojej strony polecam bardzo serię ziai liście manuka, moje problemy z cerą zmniejszyły się po tych kosmetykach znacznie :)

golinda

Cytat: ishka82 w 15 Kwi 2015, 13:51:38serię ziai liście manuka

też lubię, mam jakiś tonik

ishka82

Cytat: golinda w 15 Kwi 2015, 13:52:05
matującego
to dobry wzięłam :) a nakładasz na całą facjatę, czy tylko na strefę T? codziennie?

ishka82

Cytat: golinda w 15 Kwi 2015, 13:52:56
też lubię, mam jakiś tonik
ja zaczęłam od żelu do mycia twarzy, później dokupiłam jeszcze tonik, krem na dzień i pastę oczyszczającą, z tej ostatniej jestem średnio zadowolona, działa ładnie, ale dla mojej cery nie nadają się takie peelingi mechaniczne, za to uwielbiam peeling enzymatyczny z serii Ulga :)

Justynna

Cytat: ishka82 w 15 Kwi 2015, 13:51:38kupiłam dziś ten siarkowy krem :) tylko zastanawiam się czy dobry, ja wzięłam antybakteryjny matujący, a był jeszcze jakiś nawilżający ;) którego używacie?
Obu. Matujący mam na dzień, nawilżający na noc :) Nawilżający jest świetny i ładnie pachnie, bo matujący jak CIF :D

golinda

Cytat: ishka82 w 15 Kwi 2015, 13:53:55to dobry wzięłam :) a nakładasz na całą facjatę, czy tylko na strefę T? codziennie?

na całą
ale na noc używam mocno nawilżającego do cery naczynkowej
w weekend, jak nigdzie nie wychodzę, na dzień też używam innego

on mi naprawdę świetnie matuje

ishka82

no nic, spróbuję ;) jak będzie ok, to może kupię i ten nawilżający i będę stosowała zamiennie, albo zamiennie z tym z liści manuka...zobaczę co moja cera na niego powie ;)

calla

Mialam probke tej pasty oczyszczajacej z manuka. Smierdzi przeokropnie. Czy inne rzeczy maja taki sam zapach??

Ja w Biedronce kupilam maseczke do wlosow naturalne oleje L'biotica biovax. Swietna jest!
Wenn Dir das Leben eine Zitrone gibt, mach Limoncello ;)

ishka82

calla, mi zapach nie przeszkadza, jak chcesz, to powącham, czy reszta tak samo, bo szczerze, to nie zwróciłam uwagi