co teraz fajnego czytacie? co ostatnio czytalyscie?

Zaczęty przez panikarola, 11 Mar 2008, 22:31:16

golinda

Skończyłam wreszcie "Dwór czerwonego cara"

Od połowy wciągnęła mnie jak wielka powieść, a nie biografia naszpikowana datami, wydarzeniami i nazwiskami ;)

I tęsknię za "bohaterami", mimo że w większości byli potworami i że ostatecznie spora część skończyła w przepastnych piwnicach Łubianki.

golinda

Zaczęłam czytać "Na wschód od Edenu" - jakim cudem mnie to ominęło?

wrobelek0403

golinda, ja kojarze tylko film. Staroc taki :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

No ale książka podobno jest wybitna. Autor też z wyższej półki raczej :) Na razie czyta się wspaniale (choć Stalina brak :D)

wrobelek0403

Rany, jak ja Ci zazdroszcze czasu na czytanie...
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 04 Maj 2018, 17:41:36
Rany, jak ja Ci zazdroszcze czasu na czytanie...

ale wiesz, że ja czytam głównie przed snem? teraz w ten długi weekend czasami na leżaku.
ale w normalnym tygodniu w dzień nigdy. za dużo mam innych rzeczy do roboty.

goga

Cytat: golinda w 04 Maj 2018, 17:04:43
Zaczęłam czytać "Na wschód od Edenu" - jakim cudem mnie to ominęło?

Cudne było, aż żałuje że już przeczytana i to parę razy
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

wrobelek0403

golinda, ja przes snem to padam bo nie mam sily na nic. Przyjelabym chocby i godzinke wieczorem.

jusia

Hej,macie może "8 życie"tom 2 na Kindle? Skończyłam dziś tom 1 i strasznie mnie wciągnął.
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

szelma

- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

jusia

Szelma a co mam zrobić,żebyś się podzieliła? ;)

szelma

golinda

Tez mam. Kupilam od razu 2 ale nie planuje czytac.

jusia

malutenka

Publio miało promocję, więc kupiłam "Moja najdroższa", dużo dobrych recenzji czytałam na ten temat. Czy któraś chce czytać ze mną?

szelma

Ja teraz czytam boską książkę Algorithms to live by - o algorytmach, które mają zastosowanie w codziennym życiu. Super napisana i daje parę ciekawych rozwiązań, które można stosować na co dzień.

wrobelek0403

malutenka

wrobelek0403, juz leci, tym razem nie powinno być wtopy jak z formatowaniem ptaków ciernistych krzewów :D

mika

malutenka

mika

golinda

Cytat: jusia w 06 Maj 2018, 09:27:23
Golinda mam też Saszeńkę ;)

Saszenka i Pewnej zimowej nocy sa o tyle fajnie napisane, ze w zasadzie wszyscy bohaterowie jak i wydarzenia sa kopia historii. Montefiore dodal tylko zgrabnie troche fabuly i fikcji literackiej :)
Dlatego dobrze najpierw przeczytac Dwor czerwonego cara :)

wrobelek0403

Cytat: malutenka w 06 Maj 2018, 10:15:16
wrobelek0403, juz leci, tym razem nie powinno być wtopy jak z formatowaniem ptaków ciernistych krzewów :D
lol

malutenka

Skończyłam wczoraj "Moja najdroższa". Nie poszłam przez książkę spać o godzinie o której powinnam, ale co tam. Jest mocna, miejscami obrzydliwa. Miejscami straszna. Polecam.

wrobelek0403