Inspiracje łazienkowe

Zaczęty przez inkageo, 13 Sty 2008, 12:40:54

Kasia

Cytat: inkageo w 27 Mar 2008, 12:56:48
My mamy kuchnię wykończoną na rogach przez zeszlifowanie płytek, fajnie to wygląda, bez listew :)

no własnie o to chodzi :)

na kantach powinny być zeszlifowane płytki

a nie listwy :)

Cytat: inkageo w 27 Mar 2008, 12:56:48
Łazienkę na dole robił mniej kreatywny fachowiec i walnął białe listwy na rogach..

listwy w rogach to nieobeznanie w nowinkach fachowca, pół biedy jak zrobi tak aluminiowe listwy
gorzej jak te zwykłe szaletowe plastiki :(

inkageo

Maraxela wszędzie są te same firmy.. A w marketach budowlanych kafelki są tragiczne.. Też byliśmy.. W Brzegu to nawet Grespanie mają ;) Moje Hommy podłogowe we Wrocku kosztują 40 zł, w Brzegu 35, ścienne 66 zł, a w Brzegu 57 chyba.
Imagine there is no hate

eva_luna

a nasi fachowcy tez wyszlifowali pieknie plytki i nie ma ani centymetra listwy. Nawet nie pytali nas o zdanie. Tak samo jak kafle powinny byc wymierzone tak, aby z kazdej strony byly uciete po tyle samo (czyli nie nalezy zaczac ukladania od calego i dalej jak wyjdzie tylko tak wymierzyc, zeby boki wygladaly tak samo)

foszek

Rany co ja bym dala za taka lazienke

marax

2 pytania lazienkowe
1 czy ktos ma mozajke polozona w lazience-jak to sie sprawdza ,czy fugi sa trudne w utrzymaniu
2 czy ktos ma umywalke nablatowa i jak ona sie sprawdza czy nie zalewa tego blatu itd-ogolnei chcialabym poznac wasze wrazenia

eva_luna

maraxela, ja mam mozaike niestety tylko w kuchni, wprawdzie z jasna fuga ale jeszcze jej nie wyprobowalam:) Moge za to zapewnic, ze wyglada znakomicie!
Niestety o blacie nie jestem w stanie sie wypowiedziec.

twinnie77

Ktoś pisał, że nie wyobraża sobie zielonej łazienki, ja mam pistacjową!!!

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Jak posprzątam, to wkleję więcej fotek!!!

katgoli

Cytat: maraxela w 02 Kwi 2008, 14:19:40
2 czy ktos ma umywalke nablatowa i jak ona sie sprawdza czy nie zalewa tego blatu itd-ogolnei chcialabym poznac wasze wrazenia

ja mam umywalke nablatowa w lubikacji dla gosci i tam sie bardzo dobrze sprawdza ale chyba nie chcialabym miec jej w lazience a jezeli tak to na jasnym blacie. Na ciemnym blacie widac kazda krople wody.

annka-cygannka

Pewnie większość z was już to widziała, ale wklejam link ze zdjęciami fajnych łazienek (prysznic za tafla szkła)
http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/1,74361,5135195.html

marax

ja mysle nad takimi pltkami ,chcialabym oczywiscie je inaczej ulozyc cos pokabinowac ale strasznie ciezko znalesc jakies klimatyczne "orienlane" plytku
http://www.allegro.pl/item343003849_plytki_tubadzin_allure_glazura_najtaniej_u_nas_.html

marcheewka

Cytat: maraxela w 20 Kwi 2008, 23:01:21
ja mysle nad takimi pltkami ,chcialabym oczywiscie je inaczej ulozyc cos pokabinowac ale strasznie ciezko znalesc jakies klimatyczne "orienlane" plytku
http://www.allegro.pl/item343003849_plytki_tubadzin_allure_glazura_najtaniej_u_nas_.html

Maraxela przejdz sie na Bielany, do Cortiny. Mają tam całkiem spory wybór glazury i dają spore rabaty. Jeszzce ciekawy sklep jest na Karmelkowej, Adaco.

marax

bylam na bielanach i to tylko mi w oko wpadlo to sa kafle z bielanwlasnie

golinda

annka-cygannka, stawiam piwko za ten link, bo wlasnie taki prysznic chcę mieć ;)

sonja

Super takie prysznice:) podoba mi się zwłaszcza ta łazienka z wielkim oknem i ośnieżonym ogrodem za nim.

panikarola

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

talula

Watek mi zaginał, bo rozgrywał sie w ferworze moich przygotowań slubnych...

Inka, jak tam łazienka? powstała? sa gdzies jakies foty? bardzo chetnie obejrze ;D

inkageo

Aż wstyd bo po niespodziewanych wydatkach odłożyliśmy remont, a teraz nam się nie chce. Wanna nadal stoi w garażu.. Postanowiliśmy skończyć do końca października, ale chyba tylko wizyta jakiś ważnych gości może nas zmobilizować  :point_lol:
Imagine there is no hate

panikarola

to co, mam sie pakowac ;) ?

inkageo

Imagine there is no hate

panikarola

no to zaczynajcie remont, jakos do konca pazdziernika sie zbiore ;) piwko tez for you!

talula

Ale wizja łazienki szaro-czerwonej pozostaje w mocy? jesli tak, to moge troche poczekac ;)

inkageo

Cytat: talula19 w 11 Wrz 2008, 09:44:46
Ale wizja łazienki szaro-czerwonej pozostaje w mocy? jesli tak, to moge troche poczekac ;)
Tak, tak :) Wszystko już wybrane, tylko do sklepu trzeba jechać :)
Imagine there is no hate

nionczka

Trzymam kciuki INka! Wasza lazienka to jak nasza kuchnia. Zmobilizowalismy sie tylko dlatego, zeby zdazyc przed narodzinami Irene. Kiedy zaczynacie? My w poniedzialek :-)

elve

Podciągam sobie na lepsze czasy, do przeglądnięcia :P