Inspiracje łazienkowe

Zaczęty przez inkageo, 13 Sty 2008, 12:40:54

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

eva_luna

no to jest problem. A patrzylas w Castoramie?tam byl stosunkowo duzy wybor w porownaniu z innymi sklepami (przynajmniej w Gdansku).

nionczka

Fakt, Castorama. Ja nie bralam pod uwage bo u nas nie ma, ale we Francji pelno i super oferta. Hmmm, moze sie wybiore do Francji???
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

inkageo

Ja już byłam wszędzie gdzie się dało.. Owszem może wybrałabym coś zagranicznego, ale ceny wtedy nie schodzą poniżej 500-700 zł za m2.. Pogodziłam się już chyba z faktem nie posiadania mozaiki i obudowania wanny szarymi hommami :) Mój entuzjajzm trochę wyparował, niespodziewanie zmieniliśmy auto i na jakiś miesiąc zawiesiłam zakupy remontowe, bo musimy się zregenerować finansowo ;) Szukam najlepszych cen na allegro i powoli będę kupować armaturę :)
Imagine there is no hate

eva_luna

no to gratuluje auta! my jestesmy na etapie rozterkowym- auto dla mnie czy cala kase pakowac w wykonczenie mieszkania....

inkageo

Nas trochę sytuacja zmusiła, bo tato postanowił zmienić auto i namówił nas na przejęcie starego.. A tak lubiłam naszego małego fordzika..
Imagine there is no hate

eva_luna

Cytat: inkageo w 25 Mar 2008, 16:51:55
Nas trochę sytuacja zmusiła, bo tato postanowił zmienić auto i namówił nas na przejęcie starego.. A tak lubiłam naszego małego fordzika..

A u nas bylo identycznie-mielismy fajniuska corse, rodzice zmienili auto i namowili nas na sprzedaz tamtego i przejecie ich auta. Jest super, ale teraz i tak szukamy corsy....wiec zaluje sprzedazy tamtej.

katgoli

inkaego mam dla Ciebie jeszcze jedna propozycje.Tutaj zamiast kafelek na scianie pomalowano sciane farba lateksowa. Plus tego jest ze jezeli ci sie znudzi mozesz szybko przemalowac bez zrywania kafelek.

nionczka

Katgoli, cudne to mieszkanie. Gdzie je znalazlas? Ciekawa jestem reszty!
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

katgoli

swego czasu czytalam wiele blogow na temat budowy domu i to wlasnie dzielo jednego z wlascicieli. Jak odnajde link to przesle ci na priv

mayagaramond

Tez mi sie podoba, fajnie wyglada, a na pewno taniej od kafelkow.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

marax

mi sie podobaja nieco inne rzeczy ale dlaczego sa takie drogie ?? >:( >:( >:( >:( >:(
http://www.gaaj.pl/mieszkania_prywatne.php

zwierzatko_mojej_mamy

maraxela mowisz o tych plytkach? ja tez sobie takie cholertwo drogie zaplanowalam, ale dokladnie tyle co na tym zdjeciu ;D zeby nie pojsc z torbami - na jeden metr mnie stac - zaszaleje :D:D:D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marax

no ja tez musze sobie jakis kakretny jeden metr zamowic a reszta castorama :):):):) hahaha

mika

ale piękne te płytki, poproszę o dodanie linka do przyszpilonego wątku koniecznie!!! i piwko dla Marax

katgoli

inkaego nie wiem czy juz myslalas o tym zeby profile (chyba tak to sie nazywa) zrobic z aluminium. Chodzi mi o kant gdzie lacza sie dwie plytki w kacie prostym (jak na pierwszym zdjeciu) ja tak zrobilam w mojej lazience i bardzo ladnie to wyglada i robi wrazenie - taki maly detal ktory duzo daje :)

Kasia

a czemu nie wykonczyłaś tymi LISTWAMI kafelków na górze?

ja nie polecam Listew na kantach, jak to moi fachwocy powiedzieli - tak robią Ci robotnicy którzy nie radzą sobie w oszlifowaniem płytek w taki sposób aby zrobił się ładny bezfugowy kant (róg)

listwy mozna dać (a nawet są BARDZO wskazane) w miejscach gdzie kończy się glazura czy gres czyli na górze i np. przy framudze :)

dodatkowo mozna rozważyć wstawienie płaskich listem zamiast fugi
ale to z umiarem

katgoli

Cytat: Kasia w 27 Mar 2008, 10:33:28
a czemu nie wykonczyłaś tymi LISTWAMI kafelków na górze?
to nie moja lazienka ale w mojej lazience rowniez tego nie zrobilam bo brzydko to wyglada-przynajmniej w moich oczach. te aluminiowe listwy pasuja do calosci bo i wanna jest nimi oblozona. z chromowanymi bateriami bardzo mi sie takie polaczenie podoba.

Cytat: Kasia w 27 Mar 2008, 10:33:28ja nie polecam Listew na kantach, jak to moi fachwocy powiedzieli - tak robią Ci robotnicy którzy nie radzą sobie w oszlifowaniem płytek w taki sposób aby zrobił się ładny bezfugowy kant (róg)

moj fachowiec potrafil oszlifowac plytki tak zeby sie zrobil ladny kant ale mi sie podobalo takie wykonczenie wiec nie chcialam ale nie chcialam kantu z plytek tzn nie w tej lazience. w ubikacji dla gosci mam zrobiony kant z plytek ale tam akurat nie pasowaly takie listwy.

Kasia

Cytat: katgoli w 27 Mar 2008, 10:54:56
bo brzydko to wyglada-przynajmniej w moich oczach.

a jak masz wykończone płytki na górze

te listwy można tak zrobić że będą praktycznie niewidoczne - stosuje sie wtedy płaską listwę

jest to bardzo praktyczne wykończenie np. przy wycieraniu kurzu :)

listwy na kantach BARDZO mi sie nie podobają, ale to tylko moje zdanie ;)

marax

bylam dzisiaj w castorami i practikerze w celu oblukania plytek - powiem wam ze kapletna kaszanka:)  nie wiecie gdzie we wroclawiu jest jaki bardziej ambitny wybor niekoniecznie w dolujacych cenach??

katgoli

Cytat: Kasia w 27 Mar 2008, 11:31:22

a jak masz wykończone płytki na górze

koncza sie po prostu brzegiem plytki-jest ladnie zaokraglona wiec nie ma problemu.

Cytat: Kasia w 27 Mar 2008, 11:31:22te listwy można tak zrobić że będą praktycznie niewidoczne - stosuje sie wtedy płaską listwę

jest to bardzo praktyczne wykończenie np. przy wycieraniu kurzu :)
chcialam cos takie miec na cokolikach na parterze bo one sa z ucietej plytki gresowej bez zakonczenia listwa, ale niestety nie znalazlam niczego co by mi sie podobalo i pasowalo do tej plytki. moze sie pobawie kiedys na probe przezroczystym sylikonem zeby sie kurz tak bardzo nie zbieral ale narazie mam jeszcze co robic w reszcie domu  :)

Cytat: Kasia w 27 Mar 2008, 11:31:22
listwy na kantach BARDZO mi sie nie podobają, ale to tylko moje zdanie ;)
;)

Kasia

ja przy poprzednim remoncie nie wiedziałam o istnieniu tych aluminiowych listew

"fachowiec" proponował mi takie plastykowe jakie w miejskich szaletach sie stosuje

zmieniłam fachowca :)

kolejna ekipa była OK ale jakoś nie zaproponowała mi tych listew :(

wykończyli to silikonem czy akrylem (juz nawet nie wiem)

teraz wykonczaliśmy drugie mieszkanie
i fachowiec KAZAŁ kupić te aluminiowe listwy

wykończył nimi wszystkie brzegi

nie zostawił nawet kawałka gołej krawedzi płytki

wyglada to super :)

teraz kombinuję jakby wtrynić te listwy do tego pierwszego mieszkania

bo wcześniej już nie podobało mi sie to "gołe" zakończenie płytek ale myslałam że tak MUSI być

teraz wiem że jest to tak naprawdę NIEDOKOŃCZONA robota !!!

inna sprawa że czesto fachowcom nie chce sie bawić z listwami

bo listwy najczęściej są w dwóch rozmiarach i nie zawsze idealnie pasują do płytek więc czesto robotnik musi pomysleć i znaleźć rozwiązanie aby to ładnie wygladało :)
czesto nie proponują klientom tych listem bo to jednak dodatkowy koszt

jak znajde chwilę to wkleję fotę tych listew w mojej łazience :)

inkageo

My mamy kuchnię wykończoną na rogach przez zeszlifowanie płytek, fajnie to wygląda, bez listew :) Łazienkę na dole robił mniej kreatywny fachowiec i walnął białe listwy na rogach..
Maraxela jedź do domaru i cermagu, wybierz, a zamówisz sobie w necie, albo Oleśnicy. W Brzegu fafelki są dużo tańsze, w Oleśnicy pewnie też.
Imagine there is no hate

marax

a jak zmowie w olesnicy?? sprowadzaja wszytko czy co??