Stylizacyjne zmagania Kasi - od początku do samego finału

Zaczęty przez Kasia, 28 Gru 2007, 17:43:41

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mika

Kasiu a tą 160 mierzyłaś? masz fotki?

[ Dodano: 05-01-2008, 16:10 ]
a mierzyłaś model 242?? coś jeszcze dziś mierzyłas?

[ Dodano: 05-01-2008, 16:15 ]
Kasiu skoro chcesz tren i nie chcesz tej poziomej koronki na dole to może jednak Nalon? znalazłam używany
http://www.slubnytarg.pl/ks10530-pronovias_nalon_kolekcja_2008____.html

[ Dodano: 05-01-2008, 16:16 ]
http://www.waszslub.pl/komis-slubny/suknie-slubne/Pronovias-2008!!!-model-Nalon-/1,5,1,0,0,1446.html

Kasia

mierzyłam 160
super ale po usunieciu ramiaczek
te ramiaczka to taka jakby gaza
nie podobała mi się

najtańsza 160 jest w Agorze na Grochowskiej - 2950 :)
no i 160 układa sie tak jak inne pronoviaski i ma tego samego typu koronkę

242 przymierzałam też ale ta znowu była dla mnie za mała i ciężko było cokolwiek powiedzieć
ale zaraz po mnie przymierzała ją inna dziewczyna - zdecydowanie szczoplejsza i ona wygladała w niej super
ale dla mnie te ramiaczka w 242 powodują że sukienka wyglada tak koszulowo, tak jakby nieślubnie
a w 242 ramiaczek nie da się usunąć bo dekolt jest typowo do ramiaczek
242 ma całej długości ramiaczek ma jakieś swiecidełka i to wyglda super :)

zdjęć w innych kieckach nie mam bo pilnowali i nie pozwolili robić
te dwa uprosiłm u szefa bo powiedziałam że kurdę muszę sie na spokojnie w domu zastanawić

byłam tez w Agorze na grochowskiej
tam mierzyłam

agorę 2727 - wielka księżniczka, piekna suknia i wygladałam w niej niebotyczni chudo :)
i jeszcze agora 28 38 taka skromna koronkowa mała litera A - też wygladała super - też mnie wyszczupliła
skołowana byłam całkowicie
mojej mamie najberdziej podobała sie ta wielkoksiężniczkowata agora
ja miałam mętlik w głowie
no i ostatnim rzutem na taśmę założyłam ponownie tego w1 160 tylko w czystej bieli
no i watpliwości prysnęły
w rybce najlepiej się czułam :)

no ale top jeszcze nie koniec poszukiwań :)

jeszcze chcę pojechac na kijowską i na jana pawła no i może do lilea

podsumowując najbardziej podoba mi sie lorna, 160 bez ramiczek i 175
biorąc pod uwage cenę to wygrywa zdecydowasnie ta 175
i to jest na tą chwilę moja faworytka :)

mika

a może ten nalon? też pięknie w nim wygladałaś ile on nowy kosztuje? wyżej podałam linki do dwóch używanych, może będziesz zainteresowana?

Kasia

ten nalon z pierwszego linku ma super cenę
musiałabym sie zastanowić
bo w nalonie miałam brzydki dekolt no i tak szeroko na dole sie układała
no ale to jeszcze trzeba przemysleć

natomiast z tego drugiego watku nalon dopada bo cena wyjściowa to 3tys więc juz wolałabym kupić tą 160 nową i usunąć gazowate ramiaczka :)

mika piwko za linki do nalona :)

mary

Kasia, czy Ty już mierzyłaś 175?

[ Dodano: 05-01-2008, 20:22 ]
już sobie doczytałam na poprzedniej stronie ;)

Mam teraz niezłego klina, bo w naszej Madonnie jeszcze jej nie mają i nie wiem czy czekać na nią.

Kasia

mary_popins, niestetty nie mogę Ci doradzić  :-|

sukienka jest troszkę inna niż rybki pronoviasowe, st patrickowe czy pozostałe w1

jak ja zobaczyłam na wieszaku przy w1 160 to było widać różnice w materiale

ale na ciele wygladała ok nawet wg mojej siostry i mamy lepiej niż 160 czy 242

to zależy od gustu
np. moja siostra uważ że w tych pozostałych kieckach które mierzyłam to te doły tak wisza sobie a w tej 175 ładnie sie to układa - ja się jeszcze waham czy właśnie to takie "wiszenie" nie podoba mi sie bardziej od tego dokładnego ułożenia

róznica jest głównie taka że 175 to jest taki materiał pomiedzy tiulem a koronką
a w tych pozostałych to taj to ujmę że te koronki są bliższe (w dobrym tego słowa znaczeniu) gazie
na tym 175 mniej jest tych aplikacji a iw==więcej gładkiego kropkowanego tiulu/koronki
ale np. lorna też ma mniej zdobiona koronkę - na lornie też jest troszkę mniej aplikacji na koronce ni np. na Indii

na moich zdjęciach widać te kropki o których pisała ze_nitka

na tych zdjęciach bardziej można ocenić jak wyglada ogólnie sukienka niz np. jak układa sie konkretnie na mnie, po prostu na mnie była za duża

ale jak dziwczyna mi j tak napreżyła/naciagnęła to wyglądało to tak samo jak w Lornie

na zdjeciu mam chyba rozmiar 40
i ona była wszędzie luźna
biust odstawał
w tali było luzu aż sie marszczyła
a biodra sobie wisiały

wszystko trzymało sie na ramiączkach

[ Dodano: 05-01-2008, 23:08 ]
mary_popins, a co sadzisz tak na pierwszy rzut oka ?
i tak trzeba przymierzać
mnie na wieszaku ta kiecka tak troche rozczarowała

ale na mnie wygladała już ok

zwierzatko_mojej_mamy

Kasia, no patrzac na wszystkie zdjecia i nawet biorac pod uwage fatalna jakos wczesniejszych to jednak skoro mowisz, ze ta ostatnio byla duzo za duza, a wygladasz w niej jak igielka to na razie tamte odchodza w cien ostro ;) ta ostatnia piekna :D
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

ze_nitka

Kasia wyglądasz super w tym w1 175  :)
A w1 242 też przymierzałam i ogolnie mi sie podobał, ale... ta góra to była jak z koszuli nocnej i tez sie zastanawiałam jak tu wywalić te ramiączka i dziewczyna stwierdziła że lepiej innej poszukać, bo z tego fasonu nie da sie odpruć ramiaczek.

zuzia

a mi sie ta w1 175 nie widzi. jakos tak.... ale moze ja dziwna jestem.

Kasia

Cytat: zuziaa mi sie ta w1 175 nie widzi. jakos tak.... ale moze ja dziwna jestem.

dziwna na pewno nie :)

ona jest po prostu inna i nie każdemu może sie podobać

sama widzę różnicę w tej koronce
ale np. w Lornie koronka też mi się mniej podobała niż w innych modelach
bo w Lornie koronka ma wiecej gładkiego a motywy są rzadziej porozrzucane

to co jest DUŻYM PLUSEM przy tej 175 po założeniu jej wygladała ok

Cytat: zwierzatko_mojej_mamyno patrzac na wszystkie zdjecia i nawet biorac pod uwage fatalna jakos wczesniejszych

no to jeszcze dla porównania wrzucam dwie fatalne foty z telefonu

mika

Kasiu to jest rozm 40????? jezu ty w 40 :shock:  :shock:  nie wyobrażam sobie ty powinnaś mieć 36 przecież ja cie widziałam na żywo :shock:  :shock:
a gdzie zdjęcia w innych sukniach??

Kasia

mika9983, tak to był rozmiar 40 i sukienka była na mnie za duża
po prostu sobie na tych ramiaczkach wisiała taka forma :)

w madonnie babka mówiła że mój rozmiar to 38 do zmniejszenia w niektórych miejscach

Cytat: "mika9983"ja cie widziałam na żywo  
hehe
ja mam małe biodra i dość mały tyłek
i dlatego wszystkim wydaje się że ja normalna jestem lub niektórzy nawet mówią że jestem dość szczupła
tylko że ja mam problem z talią  :evil:
mam oponkę i brzuszek, który wyglada na ciążowy
mój taliowy rozmiar to właśnie jakieś 40  :shock: , biust to chyba około 38 a tyłek 36 a udziska znowu 38-40
taka jakaś nieforemna jestem
niby na pierwszy rzut oka jest ok
a przy mierzeniu czy przymierzaniu ludziska się dziwią

heheh
nawet jak ważyłm 50kg i wygladałam naprawdę CHUDO 9dla niektórych nawet anorektycznie) to jak to moja koleżanka mówiła zawsze miałam spodnie/pasek w pasie za ciasne/y  :evil:  bo jakbym poluzowała to by mi z tyłka spadły .

muszę schudnąć
ale nie potrafię sie ogarnąć i nie podrzerać
dobre byłyby też ćwiczenia, ale mi sie nie chce

no i mam problem i nadprogramowe 13kg ( 2kg schudłm chyba w święta) :)

[ Dodano: 06-01-2008, 10:25 ]
Cytat: "mika9983"a gdzie zdjęcia w innych sukniach??

no nie dało sie zrobić bo pilnowali  :cry:
więc nie mam

te dwa z aparatu foto to wyprosiłam

a te dwa z telefonu to siostra już naprawdę wyczaiła moment i pstryknęła
bo bym chyba sie wściekła jakbym w tej 175 nie miała fot

mika

Kasiu przyjrzałam się jeszcze raz i moim zdaniem w tej sukni w1 175 wyglądasz lepiej niż w lornie i to zdecydowanie - poza tym nie kazda PM musi iść w pronovias :mrgreen:  ona rzeczywiście jest inna ta koronka ma inny charakter a przez to jest ciekawa a Ty w niej wyglądasz bosko, ciekawa tylko jestem czy jakbyś poprosiła aby przy szyciu zrobili ci dłuższy tren czy by to przeszło bo np. w cymbelinie można modyfikować dowolnie modele pod tym względem, ja na Twoim miejscu bralaby tą nawet bez tego trenu!!!! no chyba że okazyjnie nalon choć ... ja wiem w w1 ładniej Ci

tachogti

Kasia, w tej 175 wygladasz delikatnie i elegancko i jest ladniejsza np niz nalon i lorna wg mne, jakas taka lzejsza :D tzn ladniejsza dla osoby tak drobnej jak Ty, bo np moj tylek nalon swietnie chowa ;p
Cudnie w niej wygladasz serio, ja juz bym sie nie zastanawiala :D
Typical sharp-shooting, hard-drinking, katana-wielding, happily divorced housewife :P

zwierzatko_mojej_mamy

ale o co chodzi z ta koronka? :> ze w tej 175 nie jest lita od cycow tylko takie pasy? :> jesli tak to przeciez grupa pronovias w najnowszej kolekcji wlasnie zrobila multum takich sukien, ze dol jest "tiulowy"( nie wiem co to za material to tak go umowne nazwe) i tylko pasy koronek zostawily - na przyklad moj chwilowy typ - "nectar" mial wlasnie tak

www.annawilk.pl

Kasia

Cytat: "zwierzatko_mojej_mamy"ale o co chodzi z ta koronka?

nie, nie to nie chodzi o uożenie wzoru

to chodzi o rodzaj tego materiału

to jest taki materiał jakby powiedzieć pomiędzy koronką a tiulem

te koronki w innych kiecka to takie do gazy bardziej podobne
a ta jest dość gęsta i to taki jakby miękki tiul

w innych koronkach jak weźmiesz je do ręki to nasz takie jakby 1mm dziurki czy oczka
w tej tego nie ma

kurdę nie wiem jak to opisać

tylko ten jeden model 175 miał taka koronkę
pozostałe modele white one miały koronkę takiego typu jak pronoviasy czy st patricki
taką bardziej koronkową

a ta w 175 dziurek' oczek nie miała
taka szczelna była

nie wiem jak to określić

nawet mona zobaczyć że dół tej 175 jest taki jakby już uprasowany i nie wisi tak sobie tylko już się układa a w poprzednich które przymierzałam to od razu widać że te doły sobie wiszę takie nieuprasowane

zwierzatko_mojej_mamy

a to "melodia" jest taka z la sposy chyba - mierzylam ja i tak "stala" jak ten krochmalony aniolek malutenkiej ;)

http://picasaweb.google.com/AnnaWilk/Nowe/photo?authkey=Xl9grqWtYf0#5129854243724041154

www.annawilk.pl

mika

Kasiu bardzo dobrze to wytłumaczyłaś, wiemy o co biega co nie zmienia faktu że jest Ci w niej pięknie i nie zamieniłabym jej na nic innego, pięknie ta koronka się układa

zwierzatko_mojej_mamy

mika9983,  no ja na miejscu Kasi bym pewnie jeszcze ze 4 zmierzyla, po czym z czystym sumieniem wrocila w zachwycie do tej 175 ;)

www.annawilk.pl

mika

zwierzatko_mojej_mamy, i tak pewnie będzie  ;-)

Kasia

bo i tak zrobię ;)

jeszcze w następną sobotę na bank pojade poprzymierzać

chyba do salonów w grupy tylko ona
no i może do susan ... na kijowską - bo tam chc ę zobaczyć demetriosy rybkowatre

a w tygodniu może skocze do lilea - tam mam upatrzone z dwa modele więc szybko powinno pójść

no i w tych tylko ona musze sie dowiedzieć czy naprawdę nie maja tej 175
a jeżeli mają to za ile

ostatecznie plan jest taki żeby jeszcze do tej Agory zadzwonić i pomęczyć ich czy ta cena za 175 którą mi na szybko podali jest rzeczywiście tka u mich wysoka i identyczna z ceną 160

na razie tyl

w sobot w pałacu kultury sa targi
więc jeszcze sobie poogladam co tam mają

[ Dodano: 06-01-2008, 11:59 ]
a może wiecie w jakich salonach maja jeszcze (w nawiasach te salony które ja znam)
white one'y (madonna, mloda i moda tylko ona, agora)
st patricki (madonna, mloda i moda)
la sposa (madonna)
pronoviasy (to chyba tylko madonna)
:?:

mary

Cytat: "Kasia"
mary_popins, a co sadzisz tak na pierwszy rzut oka ?
i tak trzeba przymierzać
mnie na wieszaku ta kiecka tak troche rozczarowała

ale na mnie wygladała już ok

Kasia, mnie się na zdjęciach podoba :) Szkoda, że suknia była za duża ale i tak ładnie w niej wyglądasz i poważnie się nad nią zastanawiam. Ciekawe czy ten tren można sobie lekko wydłużyć, ale nawet bez tego jest to moja poważna kandydatka na suknie ślubną ;)

salsa

Kasia, najlepiej wygladasz w sali, ta suknia ładnie pokazuje Twoja szczupłą figurę, choc jak wolisz, możesz sie nazywać pasztetem !!!  :mrgreen: zdecydowanie odpada suknia z tym dziwacznym dołem w falbanki -ta co i tak odpada
ładnie Ci rowniez w Lornie, tyle ze jakos tak skromniej-moze to zdjecie, ale w sali uroku dodaje ten dekold-coś innego i ładnego.
Sahra to lekki koszmarek-masz szczupłe ramiona a w tej sukni nagle robia Ci się dwa razy większe, tak złudzenie
co do rondalli to ja nie wiem co sie komu w tej sukni tak podoba, widziałam ja tyle razy na żywo i nie wiem ale dla mnie mało ciekawa, wyglada miło i sympatycznie, ale to wszytsko

także moj typ z tego co widziałam to SALA:) reszty fotek na razie nie widziałam, nie wiem czy sie przebije przez watek-przymierzałaś coś jeszcze??

[ Dodano: 06-01-2008, 19:58 ]
Kasia, obejrzałam jeszcze przymiarkę sukni nr 175 - nie wiek co to jest za model:)

pięknie leży i ładna sukienka, wygladasz w niej bardzo korzystnie-mnie tylko drobny szczegół do niej nie pasuje, to obszycie koronką na dole-takie dwa pasy jakby z innej koronki-troche mi się to gryzie, ale to jest szczegół, ktory akurat moze tylko mnie przeszkadzać a  jest bez znaczenia:)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

Kasia

Cytat: "salsa"nr 175 - nie wiek co to jest za model:)

to white one
na tą chwile moja faworytka :)

Cytat: "salsa"takie dwa pasy jakby z innej koronki

mi ten ostatni wykończeniowy nie przeszkadza
mniej podoba mi sie ten powiedzmy przedostatni

+ brak trenu to właśnie MAŁE minusy tej sukienki

w następna sobote kolejne przymiarki

poprzymierzałabym wcześniej w tygodniu a le moja sis nie da rady

no chyba że wyskoczę na samotne przymiarki
zobaczymy :)

martos82

Kasiu mi sie bardzo podobasz w White One 175