Stylizacyjne zmagania Kasi - od początku do samego finału

Zaczęty przez Kasia, 28 Gru 2007, 17:43:41

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mary

2600??? To ładna cena :)
Koniecznie napisz jak się suknia prezentuje, gdyż miałam ją wśród swoich faworytek.

nionczka

Kasia, ta suknia jest piekna. Powinna dobrze na Tobie lezec. jedyne co mi sie srednio podoba to te ramiaczka. Takie sa bielizniane.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mary

mi właśnie te ramiączka pasują :)
Ile panien tyle opinii ;)

Kasia

włsnie zadzwoniłam do Madonny aby sie zapytać czy można zamawiać jeszcze Lorne czy Rondalle
i babka powiedziała że TAK  :shock:

a jak byłam ostatnio to babka mówiła że zamówienia przyjmuja tylko do końca roku
kłamczucha  :evil:

z white one podoba mi sie jeszcze 160
tylko te ramiaczka w niej bym usunęła zaraz przy kokardce

ze_nitka

Ta sukienka  tzn numer 175 też moja faworytką była, ale odpadła ponieważ tiul na którym naszyta jest koronka ma takie wypukłe kropki, które kompletnie mi się nie spodobały. Za to ramiączka a i owszem ;)

Kasia

tylko że ta kosztuje prawie tyle co Lorma a wiec chyba lepiej byłoby dopłacić te 200zł i wziąć Lornę

ze_nitka

Kasia, a to pindy jedne! ;) może się okaże że jednak Rondalla i Lorna przejdą na 2008 :D

Kasia

no właśnie to samo pomyslałam
zastanowiło mnie to że na Koprzywiańskiej powiedzieli że u nich rondalle można zamawiać bez problemu, dodatkowo rondalla jest na ich stronie w kolekcji 2008  :shock:
wieć sobie zadzwoniłam do madonny, no i wyszło szydło z worka

robią  :evil: nas jak chcą

ze_nitka

Kasia a kiedy Ty ślub bierzesz?

Kasia

nionczka

Cytat: "Kasia"z white one podoba mi sie jeszcze 160
tylko te ramiaczka w niej bym usunęła zaraz przy kokardce

:-) A mi wlasnie takie ramiaczka sie podobaja :-) Czyli mamy na odwrot.

ze_nitka

Taka sama sytuacja była jak Inka Obelixa swojego zamawiała... z tego co pamietam babka "groziła" ze Indie musi zamawiac juz bo nie przejdzie na 2007.

[ Dodano: 02-01-2008, 18:19 ]
Cytat: "Kasia"07.06.2008 :)

To jeszcze troche czasu zostało :)

panikarola

wlaczam sie do dyskusji, ale nie bardzo wiem, jaki model obecnie jest na prowadzeniu ;) Kasia, ogladalam te zdjecia ale na nich niewiele widze. ogolnie podobalas mi sie bardziej w sukience z dluzszym trenem, bo Cie wydluza. prosty dekolt sprawia, ze calosc wyglada przyciezko, serducho odpada, ale taka fala jak przy lornie niezla jest. mi sie bardziej podobaja takie sukienki z dekoltem w V, bo ladnie modeluja gorna czesc sylwetki. bolerko przymierz sobie do lorny takie nie w lodeczke, ladnie moze byc. mierzylam lorne rok temu jak szukalam sukienki i takie proste bolerko lepsze bylo.
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

Kasia

Cytat: "panikarola"jaki model obecnie jest na prowadzeniu

kady głosuje wg własnego uznania

część dziewczyn jest za sal cześć za lorn a część za pozostałymi :)

Dla mnie na razie faworytka jest lorna z Pronoviasu :)

ale w sobotme kolejne przymiarki więc faworyt może ulec zmianie  :mrgreen:

zobaczymy jak te w1 175 bedzie ładny to może sie do niego przekonam

a jak nie to pewnie nie bedzie mi sie opłacało zamawiać innego, niewiele taszego, od Lorny, white one'a bo ze sprzedażą beda pewnie wieksze problemy

zobaczymy

raczej jestem przekonana do rybek
podobają mi sie te koronki - to jest to :)
tylko teraz którą konkretnie wybrać :)

panikarola

obejrzalam jeszcze raz, Kasiu, Sala podoba mi sie bardziej. to moze byc wina zdjec, bo sa troche ruszone, ale w Lornie mi sie przyciezka wydalas, a w Sali jestes laska, taka elegancja z pieprzem. szkoda ze nie mozna brac slubu jeszcze raz, na pewno bym ja prymierzyla i rozwazala ;)

jak bedziesz teraz jeszcze raz przymierzac to zrob takie lepsze zdjecia w Lornie. poszukam tamtego bolerka, moze znajde zdjecie z przymiarki...

Kasia

Cytat: "panikarola"jak bedziesz teraz jeszcze raz przymierzac to zrob takie lepsze zdjecia w Lornie

o lepsze zdjęcia ciężko
bo one robione aparatem w telefonie a ten dobry nie jest

ładne zdjęcia to tylko aparatem z fleshem a na takie raczej nie ma szans  :-/

[ Dodano: 02-01-2008, 18:38 ]
na 2 stronie jest ciutke lepsze zdjęcie w Lornie

ze_nitka

Kasia, wiesz co... zawsze możesz postąpić barbarzyńsko (teraz pewnie narażę się sprzedającym sukienki) i umówić się z dziewczynami która brały ślub w Lornie / Sali, one pozwolą Ci zrobić tyle zdjęć ile sobie zażyczysz.

[ Dodano: 02-01-2008, 18:53 ]
Ja na początku byłam pewna że kupię używaną sukienkę, ale jak zobaczyłam je na własne oczy to były dalekie od opisywane ideału. Większość była tańsza od nowych o 1000, 1200zł i doprowadzenie jej do stanu używalności mogło kosztować nawet 800zł do tego trzeba by samemu kupować welon. Stwierdziłam, że nie warto. Na prawdę taniutka Lorna (tańsza o 2tys od nowej) była w maciupcim rozmiarze ;)

Kasia

ja nie mam nic przeciwko używanej kiecce
tylko musiałaby ona być w idealnym stanie
a o to raczej ciężko niestety

dodatkowo teraz zniknęły prawie wszystkie rybki z warszawy
nie ma co przymierzać :(

co do mierzenia uzywanych sukienek .......
ten szaatński plan przyszedł mi na myśl już wcześniej  :evil:
tylko nie ma co mierzyc  :evil:

zresztą np. moja siostra ma większy rozmiar, którego raczej w salonach nie ma więc mierzenie używanych kiecek to we tej chwili dla niej JEDYNE rozwiązanie
w salonie nie ma szans na normalnie mierzenie
bo kiecki sa dużo za małe i nawet nie mozna sobie wyobrazić jakby wygladały na niej
nawet jej tak poradziłam (brzydko, brzydko , a fe Kasia)
żeby potraktowała allegro jako przymierzalnie sukienek

[ Dodano: 02-01-2008, 19:06 ]
wsztystki rybki dostepne na allegro czy na dwukropku sa strasznie małe w talii
znaczy sukienki sa normalne tylko że ja taka mała w talii nie jestem

ja musze mieć wyjsciowo rozmiar 38, który w talii bedzie prawie dobry a  w tyłku ewentualnie do zmniejszenia :)

ze_nitka

Cytujtylko nie ma co mierzyc :evil:
Szukaj w zakończonych aukcjach na allegro, ja dzwoniłam i pytałam czy oferta aktualna i wiesz co... w 100% była aktualna.

[ Dodano: 02-01-2008, 19:08 ]
Kasia, ja przymierzałam za małą Lorne ;) ale lepsze zdjęcia w za małej niż żadne :P

[ Dodano: 02-01-2008, 19:10 ]
http://allegro.pl/item276688771_suknia_slubna_la_sposa_model_sala.html nie warszawa, ale przynajmniej woj. mazowieckie

[ Dodano: 02-01-2008, 19:12 ]
A te Rondalle przymierzałam : http://allegro.pl/item262626097_piekna_suknia_slubna_san_patrick_model_rondalla.html

panikarola

kasia, chcialam Ci wkleic zdjecia, ale najpierw je musze pozmniejszac.

znaczy ze co, nie mozna pomierzyc bo na aukcjach za male sa a w salonach nie mozna zdjec robic? to kiepsko. na razie pomierz te white one w innym salonie, a jak Ci sie white one nie spodoba to pojdziesz jeszcze raz do tego salonu gdzie jest i lorna i sala i wezmiesz te, w ktorej sie bedziesz lepiej czula. a jak nie bedziesz wiedziec ze to jet to to poczekasz chwile i potem pojdziesz jeszcze raz ze swiezym okiem, albo z nowym doradca, slbo pojdziesz jeszcze gdzies indziej. pamietam, ze sie tez suknia strasznie stresowalam i nie wiedzialam w koncu, ktora wybrac, lorne czy europe czyjeszcze dalej szukac, wrocilam ze szwagierka i przyjaciolka i patrzylysmy pod katem ktora sie da lepiej dopasowac i ktora jest oryginalniejsza, bo w obu ladnie wygladalam. ale nawet jak ja zamowilam to sie stresowalam czy dobrze, bo zdjecia z przymiarki kiepsko wyszly i stwierdzilam, ze bede gruba  :shock: akurat wybierania sukni nie wspominam milo.

asia407

Jak dla mnie najfajniej w Lornie, chociaz faktycznie przydalyby sie lepsze zdjecia. Tydzien temu sama sie na nia zdecydowalam i ja zamowilam :) Sukienka fajnie dopasowuje sie do figury. Fiszbiny swietnie modeluja, robi sie zgrabniutka talia  :)
Ja nie chcialam bolerka, wiec panie w salonie zasugerowaly szal. Moze tobie tez by pasowal? W salonie przymierzalam chyba tiulowy (jak welon), ale dziewczyny tu na forum uznaly, ze fajny bylby z organzy. Moze warto nyloby przy najblizszej wizycie w salonie poprosic o szal (a jak nie maja to welon) i narzucic go na ramiona. Moze sie spodoba...

Kasia

Cytat: "panikarola"naczy ze co, nie mozna pomierzyc bo na aukcjach za male sa a w salonach nie mozna zdjec robic?

no dokładnie tak

asia407, takiego zwykłegi tiulu nienawidzę
dla mnie to taka sztywna gaza - jakieś wyjatkowe obrzydzenie mam do zwykłego tiulu

ale jakiś koronkowy szal taki jak ten welo do lorny :) to nawe nawet
trzeba to przemysleć

asia407

Ja mam kilka zdjec w kiecce, miedzy innymi tez z tym szalem.No i dziewczyny na forum tez uznaly, ze srednio ten tiul. Inka pokazala za to zdjecie jakiejs PM z szalem z organzy.Taki faktycznie wyglada duzo lepiej. Zerknij tu: http://strefaslubna.pl/forum/viewtopic.php?t=1049

panikarola

no wlasnie to zdjcie Ci Kasia chcialam wkleic z szalem, ale nie umiem zmniejszyc jednak. naprawde ladnie, ja akurat organzowy szal czy szyfonowy meirzylam.

Basia

Kasia, ta white1 jest sliczna... i cena też całkiem przyjemna...
Daj znać jakie wrażenie robi na żywo!

Pozdrawiam serdecznie!
Koniec ery grzecznej dziewczynki .....................