Stylizacyjne zmagania Kasi - od początku do samego finału

Zaczęty przez Kasia, 28 Gru 2007, 17:43:41

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zuzia

Cytat: "salsa"pięknie leży i ładna sukienka, wygladasz w niej bardzo korzystnie-mnie tylko drobny szczegół do niej nie pasuje, to obszycie koronką na dole-takie dwa pasy jakby z innej koronki-troche mi się to gryzie
ja tez na to zwrocilam uwage i na to, ze, przynajmniej na zdjeciu, na tej koronce sa takie kropki, co zabiera caly urok tej sukience.

maroonbug

Kasia, W1 175 jest piekna. Sala jest moja faworytka i nia pozostanie, ale zupelnie nic nie moge zarzucic 175. Bralabym bez zastanowienia. Ramiaczka wygladaja slodko (to polaczenie ich na plecach z kokardka-cudo), material wyglada pieknie (to ze koronka ciensza niz w innych rekompensowane jest przez ten material pod spodemm ktory wyglada solidnie. Odciety pod biustem stan ukrywa calkowiecie "brak talii", i nie widac, ze masz jej niedostatek, wrecz przeciwnie. Obiektywnie- bardzo ladna suknia i bardzo Ci w niej do twarzy.

panikarola

wydaje mis ie podobna do Obelixa przez te ramiaczka wlasnie i kokardke.  ja juz sie zgubilam ktora to sala, ale ta t kokardka ladna.
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

Kasia

a czy któraś z Was widziała na żywo zeszłoroczną Pronovias Ideal?

mika

ja ja ja widziałam hłe hłe, a co chcesz wiedzieć??

[ Dodano: 13-01-2008, 15:58 ]
pewnie chcesz wiedzieć czy ładna?? ładna, taka trochę inna przez ten tiulowo-koronkowy tren, tego bolerka nie dotykałam nie wiem jak ta koronka, suknia w zasadzie ciekawa, ta koronka trochę bardziej tradycyjna... ale ona była baardzo droga ta suknia prawie 5000

Kasia

znalazłam uzywana za 1300 :0
zobaczymy
:)

tylko że na zdjęciach dziewczyna załozyła do niej halkę  :shock:
no i nie wiem jak ta kiecka wyglada

mika

Cytat: "Kasia"tylko że na zdjęciach dziewczyna załozyła do niej halkę

taką na kole?? czy tiulowa??

[ Dodano: 13-01-2008, 16:07 ]
Kasia, zdecydowanie moim zdaniem w1 175 to lepszy wybór... ta suknia jest taka jakby przesadzona... coś w niej nie halo, ja jak ją zobaczylam to nie potrafiłam powiedzieć co... ta koronka na biuście była taka dziwna hmmm taka dizwna ta suknia choć oczywiście ładna

Agaaa

Kasia, daj linka do tych fotek Ideal z halką. Ciekawa jestem jak to wygląda...
P.S wlasnie wrocilimy z targow. Nie mam porównania bo nie bylam na Torwarze ale nie czuje sie jakos "zawiedziona". Przynioslam do domu kupe makulatury za to hehe Suknie slubna wylosował koleś..podobno ten sam co wczoraj. Wiec ma juz dwie:)
Apropo to jak wylosowalas kupon na bukiet to musialas wyjsc na srodek sali kongresowej po niego i zagadac przed mikrofon?:)

Kasia

Cytat: "Agaaa"sali kongresowej po niego i zagadac przed mikrofon?:)

no niestety  :mrgreen:

chociaż ja siedziałam na górnej trybunie i zanim zeszłam na dół na scene to się już prawie skonczyło hehe  :->

Mnie te targi bardzo sie podobały, torwar był porażka te były super
nie wiem moze to kwestia budynku :)

[ Dodano: 13-01-2008, 21:00 ]
Cytat: "mika9983"taką na kole??
dokładnie taka

np. w młodej parze do wszystkich kiecek daja halki - do rybek też  :shock:
byłam w szoku jak mnie w taka halke rybkowatą ubrały
wtedy z sukienki robi sie taki sztywny dzwonek

zresztą któraś z dziewczyn też pisała że miała też halkę tylko chyba tiulową

sierpniowajulka

Cytat: "Kasia"znalazłam uzywana za 1300 :0
zobaczymy
:)

tylko że na zdjęciach dziewczyna załozyła do niej halkę :shock:
no i nie wiem jak ta kiecka wyglada
Halka to małe piwo.Słabe jest doszyte do tej sukni wiązanie. Mam nadzieję, że można je odpruć bez szkody... No i nie wiem, czy dobrze by się układała - na dziewczynie, która tę suknię sprzedaje, strasznie się wszystko na brzuchu marszczy.  :-?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

sierpniowajulka,
nie nastawiam sie jakoś
bo sama nie jestem przekonana do używanej ze wzgledu na konieczne przeróbki, poprawki

co do tej szelki to pal licho bo ją sie da odpruć

zdjeciami tej młodej wogóle sie nie sugeruję, bo sukienka wyglada całkowicie inaczej niż to ja soboe wyobrażam

zwróciłam na nią uwagę bo kiedyś kiedyś bardzo ta kiecka mi sie podobała
ona i india to były moje faworytki :)
teraz Ideala już nie ma w kolekcji

jestem ciekawa skąd oni wzieli taką cene jak mika pisała prawie 5 tys.  :shock:

jutro umówiłam sie na przymiarkę :)
zobaczymy
oczywiście wrzucę fotki :)

[ Dodano: 16-01-2008, 09:33 ]
no dobra
przymierzałam Ideala

sukienka nie zrobiła na mnie wrażenia a to przez to że w biuscie była za duża i kiepsko sie układała
poza tym sukienka nie była taka jakby typową rybką - od linii bioder suknie się jakby delikatnie rozszerza (podobnie jak w jaguarze)

zalety: miała piekny tren :)

inkageo

Rzeczywiście nie powala, ale ładna. Wzór na biuście mi się nie podoba.
Imagine there is no hate

Kasia

inkageo, a widziałaś tą white one 175?
co o niej sadzisz?? fotki na 4 stronie

maroonbug

hm, powiem tak: suknia jest ok, aczkolwiek nie wzbudza mojego zachwytu, jakby brak tego czegos, choc wygladasz w niej dobrze Kasiu. tren ma rzeczywiscie piekny i te pionowe aplikacje tez sa piekne, ale juz na przyklad wykonczenie na biuscie nie jest rownie interesujace.
uderzylo mnie tez to,ze kazda suknia grupy Pronovias, ktora mialam okazje widziec na zdjeciach innych niz katalogowe, wyglada zupelnie inaczej na tychze zdjeciach niz na zdjeciach katalogowych. normalnie rozne modele. wniosek taki, ze zdjecia dziewczyn mierzacych suknie sa niezwykle cenne w procesie szukania.

inkageo

Cytat: "Kasia"inkageo, a widziałaś tą white one 175?
co o niej sadzisz?? fotki na 4 stronie
Widziałam, widziałam i bardzo mi się podoba, ale ja nie jestem obiektywna bo jest tak podobna do mojej, że aż się wzruszam na jej widok :) Leży bardzo fajnie i bardzo mi się podoba podwójny pas na dole. Minus - krótki tren.. Tren to jednak był najmocniejszy element mojej sukni i to jest jakieś "ale". Widziałaś jak się podpina ten krótki? Mimo wszystko suknia bardzo mi się podoba i chyba ma dobrą cenę :)
Imagine there is no hate

Kasia

dodam że kiecka na tych fotkach wyszła dużo ładniej niż w rzeczywistości

:-?

jak patrze na te fotki to własnym oczom nie wierzę, bo na własne oczy widziałam brzydszą kieckę

ogólnie wygladałam w niej grubawo

natomiast w tych w salonie wszystko było ok (no prawie  :->  )

dzisiaj jadę przymierzyć kolejną uzywaną
może bedzie lepiej :)

[ Dodano: 16-01-2008, 10:12 ]
Cytat: "inkageo"Widziałaś jak się podpina ten krótki?
no własnie nie widziałam
bo ten niby tren co jest na moich fotach to tak naprawdę za długa kiecka

w tej w1 trenu prawie nie ma
jest taki jakby troszke przydługi tył

wrobelek0403

Kasia, moim zdaniem w W1 wygladasz przeslicznie :) Ideal kiepsko lezy, choc sama suknia jest nawet ładna.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mika

Kasiu ideal zdecydowanie odpada, w1 wymiata

mary

ten krótki tren nazywa się godet, bodajże, i z posiadanych informacji z salonu- nie jest do podpięcia.
W Katowicach nie ma w1, a szkoda, bo bym ją chętnie przymierzyła. Gdybyś mogła jeszcze raz przymierzyć i zrobić sobie w podpiętej szpilkami do Twojego rozmiaru fotki ze zbliżeniem to byłaby cenna pomoc.

Kasia

byłam mierzyć dzisiaj kolejną uzywaną kieckę i była oki :)

ALE .......... byłam w salonie Mistyque i zakochałam sie w
Herm's Liporio :)

cena też super 2620 :)

poniżej zdjecia Liporio
fotki z przymiarki uzywanej wrzuc e póxniej jak mój N zrzuci je z telefonu

(cholerka zapomniał wziąć aparatu foto  :evil: )

sierpniowajulka

W Herms koronka piękna, tył piękny, ale ten klin z przodu wygląda fartuszkowato. Przynajmniej na zdjęciu katalogowym. Może w rzeczywistości tak się nie rzuca w oczy...?
Kasiu, a czemu nie przymierzysz obelixa?

rilla

tył mi się podoba. Ale z przodu hm... te w1 bardziej do mnie przemawia

mary

zgadzam się z sierpniowąjulką, przód wygląda fartuszkowato.

inkageo

Herm's wygląda fajnie i wreszcie mają jakieś porządne zdjęcia katalogowe. We wcześniejszych kolekcjach ich suknie miały jeden mankament (te które mierzyłam), miały kiepsko zrobiony biust, najczęściej odznaczające się fiszbiny i marszczące się gorsety, być może już to skorygowali :)

[ Dodano: 16-01-2008, 21:11 ]
To jest identyczny krój jak Indii chyba tylko koronka inna.
Imagine there is no hate

Kasia

Cytat: "inkageo"To jest identyczny krój jak Indii chyba tylko koronka inna.

dokładnie przedni fartuszek jest podobny do tego w indii czy sali ;)
tylko na tych zdjeciach jest wersja ciemne ivory i dlatego tak go widac

co do zdjecia katalogowego Z PRZODU to jest takie sobie
modelka wyglada kurduplowato i kołkowato

tył sukienki jest BAJECZNY :)
pierwszy raz takie cudo widziałam :)
no i można zamówić wersję w bieli :)

ponizej wrzucam fotki z przumiarki retrato
niestety znowu kiepskiej jakości bo mój N zapomniał normalnego aparatu  :evil:

ta uzywana retrato była ok :)
była na mnie prawie dobra - ciutke przyciasna była