sralon do naprawy :)

Zaczęty przez marax, 21 Sty 2012, 17:32:55

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

Justa maz sie nie zgodzi teraz to trzeba sposobem robic

Dodany tekst: 17 Lut 2013, 12:31:50

Jaki jest koszt skucia i ulozenia metra kafli ?

inkageo

Już tłumaczę ;) Było ustalone, że Marax chce biały salon, maluje kuchnię na biało, żeby była bardziej jego częścią i daje białe dodatki w kuchni ;) Półki będą kontynuacją ściany a na niej białe kubki, słoiczki itd. Na blacie biały sprzęt, który trochę zasłoni bambusy i je złagodzi ;) Wg mnie powinno być lepiej ;) Przecież z beżem tam będzie kupa ;) A z zielenią było kiepsko i się rzucało w oczy bardzo. Teraz jak salon biały, to wg mnie tam nie ma opcji koloru ;)

Dodany tekst: 17 Lut 2013, 13:17:24

Bez górnych szafek jest o niebo lepiej ;) Wróćcie do starych zdjęć..

Dodany tekst: 17 Lut 2013, 13:18:36

Marax chyba drugie tyle co koszt samych płytek, czyli 50-60 zł metr kwadratowy.
Imagine there is no hate

Kasia

MARAX położenie płytek to koszt ca 50-60zl za metr kwadratowy.
Skuc możesz sama.

Ja bym te płytki wywalila, straszne są. Jak w starych toaletach.
Wydaje mi sie ze te płytki to naprawdę niewielki koszt.

Ogromnym wydatkiem to bedzie wymiana mebli kuchennych, proponuje zacząć ciulac ;)

MARAX ile ty za te meble zaplacilas? Tak z ciekawości pytam

elve

kuj płytki, daj najprostsze białe
a półki potraktuj wyłacznie dekoracyjnie, nie jako mijsce przechowywania

feeling.good

marax też bym kula. Przejrzyj sobie stronę eglazura.pl Mają bardzo dobre ceny i podają stany magazynowe, więc mogą szybko dostarczyć

inkageo

Ja cały czas byłam za skuciem płytek ;) To nie powinno być dużo roboty ;)
Imagine there is no hate

elve

marax pokaz salon po pomalowaniu

i jeszcze jedno, dlaczego w kuchni sa dwa rodzaje płytek :knuje:

marax

Za meble ok 6000-7000 jest ich sporo . Kurcze meza srednio jestem w stanie przekonac no zobaczymy

Kasia

Marax to moze kiedyś fronty da sie powymieniac. A płytki to naprawdę niewielki koszt biorąc pod uwagę na jak długo wystarcza i nie będę denerwować. A roboty na dwa dni.

marax

Cytat: Kasia w 17 Lut 2013, 14:44:38
Marax to moze kiedyś fronty da sie powymieniac. A płytki to naprawdę niewielki koszt biorąc pod uwagę na jak długo wystarcza i nie będę denerwować. A roboty na dwa dni.
nie nie bede robic prowizorek . Meble sie rozwalaja i odchodzi od nich fornir ............. kosze przestaly sie plynnie wysuwać meble maja juz 5 lat . Jeszcze z 2 lata i wymienie na biale ikea porzadne. Wiecie co to chyba nie ma sensu . Przyjmując założenie że chce zmieniać meble na biale nie bedzie fajnie miec do nich białych kafelek ( bo takie musialabym zalozyc do obecnych kafli) .

Kasia

Aaaaaaaa ja myślałam ze meble są dobre tylko brzydkie.

Kurde to jakaś fuszerka. Ja mam w dwóch mieszkaniach meble z brw, te gotowe za 1000zl i po 6latach są ok, gdzieś tam przy kuchni firmie sie delikatnie odkleja i to wszystko. A meble najtańszy shit. W drugim mieszkaniu mamy tez najtanszego brw za 1500zl i z tymi po 5latach nie stało sie jeszcze nic.

MARAX ja bym obrala jakaś koncepcje docelowa i pod nią wszystko wynieniala. I zrobiła planogram co jakie ma byc i kiedy wymienione.

A białe meble z białymi plytkami tez fajnie bedą wyglądały. Kolory mozna w dodatkach czy blacie wprowadzić.

marax

Cytat: Kasia w 17 Lut 2013, 15:29:53
Aaaaaaaa ja myślałam ze meble są dobre tylko brzydkie.

Kurde to jakaś fuszerka. Ja mam w dwóch mieszkaniach meble z brw, te gotowe za 1000zl i po 6latach są ok, gdzieś tam przy kuchni firmie sie delikatnie odkleja i to wszystko. A meble najtańszy shit. W drugim mieszkaniu mamy tez najtanszego brw za 1500zl i z tymi po 5latach nie stało sie jeszcze nic.

MARAX ja bym obrala jakaś koncepcje docelowa i pod nią wszystko wynieniala. I zrobiła planogram co jakie ma byc i kiedy wymienione.

A białe meble z białymi plytkami tez fajnie bedą wyglądały. Kolory mozna w dodatkach czy blacie wprowadzić.
Meble to g..... Jakich malo . Moze nie pasowac wysokosc mebli do wysokosci plytek przy wymianie

Dodany tekst: 17 Lut 2013, 15:50:06

Najgorsza jest zielona podloga w kaflach jej sie wymienic nie da bo ta, jest ogrzewanie podlogowe zrobione

zuzia

marax
skucie i położenie takiej ilości płytek to nie jest duży koszt.

a co do mebli. jestem w szoku, że tak ci sie podziało. ja w poprzednim mieszkaniu miałam meble robione na wymiar i od 2005 roku nic się z nimi nie stało.

Kasia

No podłoga to wyższa szkoła jazdy. Ja bym zostawiła.
To moze biel i zielone dodatki?

A wysokość szafek jest raczej standardowa :) możesz większy zapas u dołu zostawić - przecież to i tak za szafkami jest i nie widać.

marax

Na razie chce lampy zamowic . kafle mnie przerazaja trzeba meble odsuwac kucie znowu syf l musze to przemyslec .

Dodany tekst: 17 Lut 2013, 16:29:25

Na razie chce lampy zamowic . kafle mnie przerazaja trzeba meble odsuwac kucie znowu syf .musze to przemyslec .

Kasia

To tylko pas higieniczny. Dużo sytuacji nie bedzie. A i tak masz syf po malowaniu.

wrobelek0403

ja bym przetrzymała te dwa lata i wymieniła plytki razem z kuchnią. bedzie jeden syf.

a wizja inki z półkami mi sie podoba :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

Cytat: wrobelek0403 w 17 Lut 2013, 17:07:15a wizja inki z półkami mi sie podoba

pod warunkiem, że nie ma zielonych płytek ;)

ja też bym poczekała z remontem do wymiany kuchni

magdalinska

jak planujesz wymiane mebli, to tez poczekałabym z tymi płytkami i zrobiła wszystko od razu, tak jak to ma byc. a nie po kawałku i zawsze zle
i mało za te meble nie zapłaciłas :/ ja niewiele wiecej, mam BRW, 3,5 roku a są jak nowe

wrobelek0403

ja prawdę powiedziawszy tez mam meble w kiepskim stanie. a mają ok. 6-7 lat, a okleina obłazi, zawiasy szafek otwieranych do góry juz wymieniłam, no nedza.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

nasze mają 4 lata i niestety są w stanie idealnym ;) bo bym chętnie kremowe fronty wymieniła na szare

marax

Cytat: wrobelek0403 w 17 Lut 2013, 17:26:32
ja prawdę powiedziawszy tez mam meble w kiepskim stanie. a mają ok. 6-7 lat, a okleina obłazi, zawiasy szafek otwieranych do góry juz wymieniłam, no nedza.
ja juz wymienialam zawiasy w co 2 szafce ..........

golinda

Cytat: marax w 17 Lut 2013, 17:47:17ja juz wymienialam zawiasy w co 2 szafce ..........

jakiej firmy te zawiasy?

marax

Cytat: golinda w 17 Lut 2013, 17:48:18
jakiej firmy te zawiasy?

nie wiem jakies no name .......

golinda

Cytat: marax w 17 Lut 2013, 17:50:52
nie wiem jakies no name .......

no to patrz na przyszłość, żeby były Blum, Grass, Hettich...