sralon do naprawy :)

Zaczęty przez marax, 21 Sty 2012, 17:32:55

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jo_miekka

Cytat: marax w 12 Gru 2012, 10:52:42Moge przeznaczyc ok 400 zl ( moze ponad na zaslony zmieszcze sie czy nie da rady ?) mysle o tych ale potrzeba ich 3 paczki = 6 sztuk
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40120982/#/10102866

Chcesz je dekoracyjnie, czy faktycznie chcesz zasłaniać okno?
Po co aż 3 komplety?

inkageo

Trzy komplety to minimum.. Ja mam tej samej szerokości okna chyba i też z dwóch stron, musiałam trzy kupić, chociaż nie zasłaniam ;)

Dodany tekst: 12 Gru 2012, 18:44:10

Marax nie kupuj podwójnych karniszy ;) Tylko na zasłony. Ja mam zwykłe białe okrągłe drążki z ikei i się nic nie wygina chyba.
Imagine there is no hate

jo_miekka

To ja chyba nie kumam, jaka jest szerokość okna/okien w całości.

inkageo

Jo u mnie 8 metrów, czyli dwa razy po 4.
Imagine there is no hate

jo_miekka

A no to jak 8 metrów, to kumam. Ja zrozumiałam, że Marax ma 3 metry i 6 zasłon na 3 metrach wydało mi się przesadą.
Jak widać nie znam się na wnętrzarstwie ;)

marax

bo jaj mam dwa okna tarasowe . 1 ma 3 metry wneka a drugie ok 2

inkageo

Marax ale karnisze i zasłony na całą ścianę rób, nie tylko na szerokość okien ;) A ściany mają po 4 metry chyba, co?
Imagine there is no hate

marax

Cytat: inkageo w 12 Gru 2012, 22:35:14
Marax ale karnisze i zasłony na całą ścianę rób, nie tylko na szerokość okien ;) A ściany mają po 4 metry chyba, co?
tak ale z drugiej strony tez na cala sciane ? ta sciana jest niesymatryczna przy mniejszym oknie i docelowo ma byc tam kominek

marax

https://picasaweb.google.com/maraxela/Salon2?authkey=Gv1sRgCKOBqcGZ3sjDlAE
firanki . Salon czeka na malowanie ale chyba dopiero na wiosnę . No i musze koniecznie zmienić lampy na jakie ?
wiem wiem ze kable wiszą ze ściany obrzydliwie :)

Kasia

marax ten zielony aniołek to papierowy? marax z przedszkola przyniosła?

marax

Cytat: Kasia w 30 Sty 2013, 10:06:41
marax ten zielony aniołek to papierowy? marax z przedszkola przyniosła?
nie nie on jest na szydelku robiony :)to zdjecia sprzed 3 tygodni

Kasia

marax

a zaslony nie pasują ?

Dodany tekst: 30 Sty 2013, 10:16:03

musze koniecznie kupic naroznik i zaslonic ten grzejnik plus przenieść tv na druga scianę

Kasia

marax dla mnie pasuja ale żebym to ja sie znała

marax

wyretuszowałam tv nad grzejnikiem byloby duzo lepiej

wrobelek0403

bardzo fajnie z tymi zaslonami :)

a z lamp, moze cos takiego: http://www.galerialamp.pl/sufitowe-i-zyrandole/619-lampa-sufitowa-eve-1132.html

albo takie, jak feeling: http://koziol-shop.pl/lampa-orion-biala

pasowałyby tez te, co inka kupowała :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

marax

te feelingowe mi sie podobaja ale nie beda za male ? u mnie w salonie jest nisko i srednio sprawdzają sie lampy na dlugim sznurku

wrobelek0403

hmmm, nie wiem, trzeba by sprawdzic jaką mają srednice i porównac z obecnymi.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

inkageo

Te feeling chyba są zbyt nowoczesne. Proponowane przez Wróbelka fajne!
Imagine there is no hate

mobka

Ja bym zaczela od przemalowania,a pozneij zastanowila sie nad reszta. Mi sie gryza te podkladki na stole...

marax

Cytat: mobka w 30 Sty 2013, 12:12:16
Ja bym zaczela od przemalowania,a pozneij zastanowila sie nad reszta. Mi sie gryza te podkladki na stole...
świąteczne są bo to byly święta a one ze złotą nitką :) ten stol sie strasznie odbarwia od wszystkiego . Muszą byc podkladki ............. Musze go jeszcze raz wycyklinowac i polakierować na nowo

Dodany tekst: śro, 30 sty 2013, 12:16:50

myśle że wiosną bedzie latwiej z malowaniem . Wszystko wyniosę na taras i w 2 dni przemaluje . teraz to duzo dłużej mi zajmie .

feeling.good

marax, ja chyba też bym zaczekała z lampami i resztą do pomalowania pokoju. I śledź westwing bo naprawdę można trafić fajne i niedrogie lampy

nionczka

Ja bym dała bardzo proste białe lampy. Takie neutralne, nie za nowoczesne, ale też nie klasyki.

niewiemjaka

marax mi sie bardzo podobają te firany :) zmieniło się dużo przez to :)
aaaaaaa i są tak śnieżnobiałe i 'lekarskie' - więc pasują do DR :D

sierpniowajulka

Nad stołem powieś dość nisko lampę na kablu; w drugiej części nierzucający się plafon i do tego ze dwie lampy podłogowe. Czemu stół tak dziwnie zepchnięty pod okno jest?