sralon do naprawy :)

Zaczęty przez marax, 21 Sty 2012, 17:32:55

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

tak designerskie plytki nad zlewem taka abstrakcja lol lol

elve

Cytat: maraxela w 01 Wrz 2012, 21:17:05
no wiem, bambus nad zlewem mógłby mieć zbyt wilgotno

marax

kuzwa krzesła robia wgniecenia w tej podlodze zzzzzzzzzzzz . nie bardzo sie da tam nawet filc przyczepic - no moze sie da ale nie wiem czy to pomoże . Mysle nad jakims dywanem,chodnikiem . Jakąś ochroną bo zaraz bede musiala znowu cyklinować . Dywan musi sie latwo czyscic ( odpada dlugi walos ) bo pies bedzie sobie na nim robil stolowke ( takie ma niestety przyzwyczajenia  :padam:)

Dodany tekst: 02 Wrz 2012, 09:12:23

http://allegro.pl/mata-podkladka-pod-krzeslo-i-fotel-ochronna150x100-i2540626862.html
takie cos jest tylko jak to bedzie wygladalo ?

golinda

Cytat: maraxela w 01 Wrz 2012, 22:19:25http://allegro.pl/mata-podkladka-pod-krzeslo-i-fotel-ochronna150x100-i2540626862.html

słabo raczej...

Dodany tekst: 02 Wrz 2012, 11:04:22

Cytat: maraxela w 01 Wrz 2012, 21:17:05

lol

tak, pomaluj kuchnię na biało
i zdejmij zegar ze ściany

marax

wzielam od laury z gory szary dywan . Pozniej zdobier zdjecia jak go wypiore . Jego minus to dlugi wlos .....

sierpniowajulka

Cytat: maraxela w 01 Wrz 2012, 22:19:25http://allegro.pl/mata-podkladka-pod-krzeslo-i-fotel-ochronna150x100-i2540626862.html
nieeee!
może takie coś:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70185665/#/90185669
mam chodnik w przedpokoju w kolorze naturalnym - już dwa sezony pluchy, śniegu, błota i innych syfów zniósł. Ze dwa razy może przetarłam go wilgotną ścierką w dwóch miejscach, a nadal ma kolor jak nowy. Tylko, zanim się zdecydujesz, to może zacznij całościowo ten pokój ogarniać - w jaki styl idziesz, co byś w przyszłości chciała dokupić... żeby potem wszystko ze sobą grało. Niestety, jakiego kierunku nie wymyślisz - te krzesła będą musiały pożegnać się z salonem.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

Ale dywan pod stół i krzesła? Bez sensu! Nie dość ze syf, odkurzac codziennie będziesz musiała to jeszcze krzesła niewygodnie sie "odsuwa".

yoy

marax, kup najzwyklejsze filcowe wkładki do butów (jak najwiekszy rozmiar), najlepiej na jakimś bazarku i sobie wytnij kształt podkładek i przyklej super glue. U nas to sie baardzo sprawdza. Nigdy sie nie odkleiły, są grube i nawet na cienkich nogach krzeseł dają radę. Tymczasem te kupne w sklepach, takie gotowe już to szajs nad szajsami.

Dodany tekst: 02 Wrz 2012, 12:46:20

acha i podloga i stół są swietne! super wyszło! :)

sierpniowajulka

Cytat: Kasia w 02 Wrz 2012, 13:42:12Nie dość ze syf, odkurzac codziennie będziesz musiała
tak z ciekawości, gdzie będzie ten syf jeżeli nie będzie dywanu? :P

Norka

Cytat: yoy w 02 Wrz 2012, 12:45:46
marax, kup najzwyklejsze filcowe wkładki do butów (jak najwiekszy rozmiar), najlepiej na jakimś bazarku i sobie wytnij kształt podkładek i przyklej super glue. U nas to sie baardzo sprawdza. Nigdy sie nie odkleiły, są grube i nawet na cienkich nogach krzeseł dają radę. Tymczasem te kupne w sklepach, takie gotowe już to szajs nad szajsami.
Yoy, rozwiązałaś jeden z naszych domowych problemów, dzięki! :beer:

marax

Krzesla to rozwiazanie przejsciowe pojda na taras najwyzej . Ciezko z tymi krzeslami . Tych pokazanach przez ciebie za99 nie bylo . To skorzane to jakas porazka . Na razie nie mam czasu na szukanie . Moze sie jeszcze jakas okazja przytrafi .

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: sierpniowajulka w 02 Wrz 2012, 13:02:00
tak z ciekawości, gdzie będzie ten syf jeżeli nie będzie dywanu? :P
w katach ;) i fruwal w strone katow ;P
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

marax

Na razie tak musi zostac

nie wytrzymam nerwowo jak mi sie podoga porysuje a nie chce kupowac specjalnie dywanu za kilkaset zlotych .

Dodany tekst: nie, 2 wrz 2012, 13:21:18

Moze jak sciany beda biale zaslony szare to jakos sie wpasuje ?
Nie ma opcji zeby jakiekolwiek krzesła nie wgniotły tej podlogi nawet z filcami

Dodany tekst: nie, 2 wrz 2012, 13:27:24

Krzesel nie widze tutaj jakis bardzo nowoczesnych bo sie nie wpasuja . Juz te sa zbyt nowoczesne . Chyba najlepiej wygladałyby biale drewniane ?

damka

słuchajcie, myśle ze tu znajdę odpowiedź :) sporo było o podłodze : czy któraś widziała dąb różowy?

wrobelek0403

marax, swietna podłoga :) sciany koniecznie na bialo :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

marax

Dzieki wrobel . Szkoda ze taka miekka ale coz . Moze jak przemaluje sciany na bialo i kuchnie to jakos sie to zgra ? Jakie zaslony ta aina fajna tylko droga gotowa a ja mam to duze okno 3,5 metra wiec musialabym szyc na wymiar . Moze da sie kupic material taniej i mama mi uszyje ?

konwalia

marax tak sobie myślę, jak Ci nie żal tej kuchni, to nie chce ci się pobawić i okleić ją?

niewiemjaka

samo pomalowanie kuchni na biało da tu duży efekt, a może i nawet fajnie będzie tak jak jest bez większych zmian tylko białe ściany/...
a oklejanie.. to takie dupczenie, już to widzę.. nie chciałoby mi się
i efekt, że tak powiem - nieoczekiwany :D

no chyba że marax chce się wciagnac w taka zabawe?
jak nie to może same uchwyty zmienić np na białe (?)

wrobelek0403

marax, mysle ze spokojnie znalazłabys materiał do uszycia zasłon. zreszta ikea ma tez fajne gładkie tkaniny na metry.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

marax

Nie nie maluje tylko sciany nie meble . Mam dosc prowizorek nie bede inwestowac w ta kuchnie . Nie mam zdolnosci do oklejania .

Dodany tekst: 02 Wrz 2012, 17:44:02

A jaki kolor tych zaslon ?

wrobelek0403

pomaluj najpierw sciany, to bedziemy dopasowywac. na pewno szarobezowy naturalny kolor lnu bedzie ok.

marax

Sciany w listopadzie po egzaminie. Bez zadlon tak lyso trOche

jestynka

marax,ale zmiana
fajnie wygląda ta podłoga :)

marax

http://allegro.pl/tkanina-derkoracyjna-len-i2594688430.html
O takie cos chodzi . Fajnie bo moglabym odebrac osobiscie tylko ten len jest max 145 szeroki a ja mam okno 255 wys na 350 dlugosc

elve

maraxela a czytałaś opis? i widziałaś drugie zdjecie? nieeeeeee
jak dotąd oszczędzanie źle się dla cieie skończyło, drogo te ikeowe wyjdą?