sralon do naprawy :)

Zaczęty przez marax, 21 Sty 2012, 17:32:55

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marax

Na Tarasie stoja meble z salonu i na razie przez 5 dni ich nie wnosze zeby sie dobrze utwardzil lakier

golinda

teraz pięknie! :)
ściany nie mogą być złamaną bielą malowane jeśli listwy są białe, bo będą wyglądały przy nich jak brudne

inkageo

Noooo ekstra! I mówiłam żeby wodny dawać! :D
Imagine there is no hate

golinda

nie ma takiego wodnego, który by był tak trwały i twardy jak chemiczny
i nie wierz w to, marax - bez względu na cenę
a przy psach to bardzo się dziwię, że się zdecydowałaś

niestety...

abkasia

Ja sie na lakierach nie znam zupelnie..
Wiem tylko tyle ze nawet gotowe psnrle drewniane wszystkue, niezaleznie od drewna ciemnieja nieco. A sosna zawsze ciemniala najbardziej..
Ale to pewnie sie okaze z czasem

inkageo

Golinda  jak drewno jest miękkie to i tak rysy i wgniecenia od pazurow będą niezależnie od lakieru. Ja przetestowalam oba ;) Dobrze zrobiła :)
Imagine there is no hate

golinda

ale wodny będzie wyglądał 10 lat starzej za chwilę
też miałam w domu i jeden i drugi
i parkieciarze zgodni byli w opiniach

Dodany tekst: 01 Wrz 2012, 13:05:14

Cytat: inkageo w 01 Wrz 2012, 14:00:27rysy

rysy są na lakierze, a nie na drewnie

inkageo

Rozpedzony i hamujacy pies robi rysy na kilka mm w podlozu, prawa fizyki :) A te lakiery to nowosc :)
Imagine there is no hate

golinda

tak, pani lakiernik podłogowy :D

aja

wygląda bardzo fajnie, ładnie

abkasia

Eee rysy sa i w lakierze i w drewnie, zalezy od glebokosci.. ;)

Dodany tekst: 01 Wrz 2012, 13:44:03

A ja marze o podlodze olejowanej...

marax

Oni mi mowili ze lakiery wodne w ciagu ostatnich 2 lat ewoluowaly i sa porownywalne . To jest wodny poliuretanowy domalux professional aqua

Dodany tekst: 01 Wrz 2012, 14:13:32

Ta podloga bedzie sie wgniatac rysowac i tego nie zmieni zaden lakier . Docelowo trzeba ja zmienic na debowa .

konwalia

super!!!

co do sosny, trochę ciemnieje i żółknie, widać zwykle jak się meble przestawia

golinda

Cytat: abkasia w 01 Wrz 2012, 14:39:33A ja marze o podlodze olejowanej...

taaa, najlepiej ciemnej :D
już możesz zatrudnić firmę sprzątającą ;)

Dodany tekst: 01 Wrz 2012, 14:18:25

Cytat: maraxela w 01 Wrz 2012, 14:59:11Docelowo trzeba ja zmienic na debowa .

wybór masz spooory, jest wiele rodzajów drewna, które są dużo twardsze niż dąb (bo na twardości ci zależy, tak?)

aniak1211

maraxela
Super masz teraz podloge:)
Oby nie ściemniała,pożółkła:)
A sciane pomalowalabym zlamana biela;)

margareta

Cytat: abkasia w 01 Wrz 2012, 13:39:33
A ja marze o podlodze olejowanej...
Mam w pracy. Po remoncie była przepiękna, ale krótko, teraz po 4 latach wygląda fatalnie. Trudno ją utrzymać w dobrym stanie. W rezultacie, w pomieszczeniach, gdzie najwięcej się chodzi, jest pastowana.

mary

Marax, zmiana na wielki plus! Gdzie w końcu kupiłaś listwy, z allegro?

marax

tak na allegro ale doskonale nie sa . Namordowali sie z nimi i poodpryskiwały w wielu miejscach . Dobrze ze mnie namowiliscie na ten montaz . Koniec konczu zaplacilam za niego 100 zl a ile bym teraz miala roboty .................

mary

o tak, ja bym też się nie zdecydowała na samodzielny montaż! A Tobie to robił jakiś znajomy fachowiec, że tak tanio ten montaż? a może to wcale tanio nie jest tylko ja się nie znam.

marax

mialo kosztować 200 zl ale spuścili mi bo wyszło calościowo  im 2080 i wzieli 2000 wiec wyszlo taniej niz sie spodziewalam

golinda

ale będzie ładnie :) nie zapraszaj nas :D

marax

eeeee co ty kupilam krzesla plastikowe :) nie ma co sie obawiac wydalam na nie "fortune" wiec zapewne zapsulam "designerski" klimat . Nie bylo na czym siedziec najwyżej zawiozę je za 2 miesiące na wieś .

elve

maraxela wygląda super, nawet jeśli troche ściemnieje będzie nadal ok
pomaluj wszystko na biało, włączając kuchnię, zdejmij szafki koło okapu i myślę, że kuchnia nie będzie tak raziła
i reling z przyprawami też zdejmij
i rurki przy kaloryferach na biało koniecznie

i krzesła też fajne ;) szczególnie zielone

ty masz inne płytki nad zlewem?

marax

https://picasaweb.google.com/maraxela/Sto?authkey=Gv1sRgCJrH_JOQ2cryNw#
krzesła

Dodany tekst: 01 Wrz 2012, 21:16:06

dobra dobra ja wiem ze jutro bede te krzesła wystawiać na taras lol lol nie byly w konczu konsultowane

mobka

Moim zdaniem nei pasuja ;D A podloga duuuuzo lepiej. I tak jak radzi elvelve, na bialo, laczni z rurkami, kuchnia tez, szafki wiszace out. I jeszcze bym uchwyty w meblach na proste zmienila.