wyprzedaże 2011/2012

Zaczęty przez damka, 28 Gru 2011, 22:04:16

inkageo

Mi się ta podoba:
http://answear.com/41165-samaya-beret.html
I do niej pomarańczowy szalik, sama takiego szukam ;)
Imagine there is no hate

zuzia

Cytat: inkageo w 08 Sty 2012, 14:00:53
Mi się ta podoba:
http://answear.com/41165-samaya-beret.html
I do niej pomarańczowy szalik, sama takiego szukam ;)
ja sie boje że w takim berecie będę wyglądać jak zza krzaka.
moja głowa jest antyczapkowa.

inkageo

Mi do Marax coś takiego pasuje :)
Imagine there is no hate

zuzia

Cytat: inkageo w 08 Sty 2012, 14:14:54
Mi do Marax coś takiego pasuje :)
no tak
chciałam się poużalać nad sobą :D

marax

Fajny pomysl musialabym przymierzyc . Boje sie isc do galerii bo mi konto wysysa .

inkageo

W tym sklepie wysyłka kurierem jest gratis, zwrot chyba też.
Imagine there is no hate

mobka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 08 Sty 2012, 00:54:15
albo tak, albo 21:00 ;D wtedy tez na luzie, bez tych koszmarnychtlumow, bab chodzacych midzy wieszakami tempem slimaka, ale grupa o rozpietosci slonia (nawet  jak grupa sklada sie z tylko 2 osob), przystajacych tuz przede mna, bo chyba mozg im sie wtedy zatrzymuje i nie wiedza, ze maja isc dalej, debili stajacych po zjechaniu schodami ruchomymi tuz za ostatnim schodem i stojacych z rozdziawiona geba spogladajac z lewo i prawo, bo przeciez teraz beda sie zastanawiac, w ktora strone trza lezc tempem zolwia, chuj tam, ze czlowiek kolejny zaraz zejdzie ze schodow i im sie wjebie na plecy... bez ludzi znienacka przed toba zawracajacych, bo "jednak kupie sobie te majtki" i wpadajacych na idacego z tylu, zamuszajac czlowieka do dziwnego tanca polegajacego na jednoczesnym skoku pantery w tyl i bok i powstrzymania lecacej reki od walniecia idioty przez leb, bez ludzi stojacych przy kasie i zastanawiajacych sie sto lat, czy brac ten zmywacz do paznokci w promocji za zakupy powyzej 30 zl tanszy o zlotowke, jakby brali kredyt na mieszkanie co najmniej, nie daj boze, jak sa 3 rzeczy do wyboru w promocji, bez pelnosprawnych szczyli w wieku gimnazjalnym, ktorzy wsiadaja do windy na -1, naciskaja 0, i na 0 orientuja sie, ze przeciez nie, oni chca na 1.., bez malych zupelnie szczyli, ktore placza przy klatce dla krolikow, maaaamo, kup krolikaaaaaa.. itd itp ;)

Oj mamy duzo wspolnego :D W tym temacie tez mam spostrzezenia jak Zwierzatko :D

A co do wyprzedazy obkupilam sie w Klodzku :D Malo ludzi, duzo towaru, wszystko elegancko powieszone :D Kupilam swetro-sukienke w Mohito, dwa topy(t-shirty) tez tam, rozpinane kardigany w reserved - jasno wrzosowy i ciemno szary (od razu prosze o zwrocenie uwagi, jesl to razem powinno byc napisane). Do tego jeszcze chyba z 6 topow(t-shirtow)  w reserved. Wywalilam wszystkie stare koszulki :D A dzisiaj kupilam sobie jeszcze cieple czarne rajstopy we wzorki w tesco i jedne legginsy tamze. A jutro dokupie jeszcze kremowe rajstopy, bo sa swietne. I musze kupic jeszcze jedna swetro-sukienke, zeby miec do czego te rajstopy nosic. I kozaki potrzebuje. A splukalam sie z kasy troche :( I nie mam czasu na zakupy, grrr.

mayagaramond

Cytat: golinda w 09 Sty 2012, 08:25:40bo kardigan (ble, co za słowo! mamy swój język przecież!)

jakie? Rozpinany sweterek?

Czyli kabriolet to samochod z otwieranym dachem? ;)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

golinda ale przeciez słowo kardigan jest w slowniku jezyka polskiego.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

siog

hmmm  :hmm: sweter tez polskim slowem nie jest:)

wrobelek0403

a jaki jest zamiennik słowa kardigan?
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mignon

Cytat: golinda w 09 Sty 2012, 12:22:09jakbyś zapytała w  sklepie 10 lat temu o kardigan to nikt by nie wiedział co to...

ale słowo kardigan widnieje już w słowniku języka polskiego z 1999 r ;)

zgodzę się jednak, że 10 lat temu nie było takie modne i mówiło się rozpinany sweter ;)

mayagaramond

Cytat: golinda w 09 Sty 2012, 12:22:09jakbyś zapytała w  sklepie 10 lat temu o kardigan to nikt by nie wiedział co to...

ale co to za argument? Slowa komputer tez kiedys nie bylo;) Jezyk na szczescie betonem nie jest i sie zmienia, dopasowuje do nas i naszych potrzeb.

Ale jak ktos chce, to moze na krawat mowic "zwis meski" lol lol

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

salsa

Cytat: golinda w 09 Sty 2012, 12:22:09
sweter rozpinany

jakbyś zapytała w  sklepie 10 lat temu o kardigan to nikt by nie wiedział co to...
no własnie - a jakby ktos chciał kupic buty emu to by mu sprzedali swojskie walonki :D

Dodany tekst: pon, 9 sty 2012, 12:59:34

albo rower - kiedys sie tak nie mowiło, to byl bicykl - no ale firma ROVER produkowała te bicykle no i tak zaczęto mowić ;)

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

salsa

Cytat: golinda w 09 Sty 2012, 13:01:40a sweter rozpinany był zawsze,
a nie, bo w średniowieczu nie mieli !! O ! :D :D

mayagaramond

Cytat: golinda w 09 Sty 2012, 13:01:40a sweter rozpinany był zawsze

nie wiem, czy zawsze. Na wazach z Krety nie ma ;)

Ale w slowniku kopalinskiego byl juz w 1989 roku ;)

salsa

Cytat: golinda w 09 Sty 2012, 13:07:23
a skąd ta tajemna wiedza? :D
widziałam w szklanej kuli :D

mayagaramond

Cytat: salsa w 09 Sty 2012, 13:06:21
a nie, bo w średniowieczu nie mieli !! O ! :D :D

buahahaha, nie widzialam tego. Ja poszlam dalej, bo do cywilizacji minojskiej;) lol

salsa

Cytat: mayagaramond w 09 Sty 2012, 13:09:36Ale w slowniku kopalinskiego byl juz w 1989 roku
a w "Dziewczynie" tez było - a to były lata 90-te :D
i to nawet pierwsza połowa :D

Dodany tekst: 09 Sty 2012, 13:12:34

Cytat: mayagaramond w 09 Sty 2012, 13:11:07
buahahaha, nie widzialam tego. Ja poszlam dalej, bo do cywilizacji minojskiej;) lol
tez sie nad tym zastanawiałam bo jednak tam latali w prześcieradłach :D

salsa

Cytat: golinda w 09 Sty 2012, 13:20:04ja kardiganów - fuj - nie noszę
ej, no ale masz przeciez - np ten z kokardkami, albo ten z kwiatem z mango .......

zosia2007

salsa

co by to nie było - czy sweterek czy kardigan - to jednak nosisz, tylko nazywasz inaczej ;)

konwalia

Cytat: salsa w 09 Sty 2012, 12:57:04no własnie - a jakby ktos chciał kupic buty emu to by mu sprzedali swojskie walonki Cheesy
i ile taniej by było :D