Wiosna/Lato 2011!!!!!!!!!!!!!!!

Zaczęty przez mayagaramond, 16 Sty 2011, 12:25:06

salsa

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Lip 2011, 16:53:53ale nie uwazam argumentu o za niskosci w ogole nijak wink
i zgodze sie ! moja mama ma 158 cm wzrostu i kurde lata w kieckach całe zycie i wygląda super
owszem do tego ma zawsze szpilkę lub inny obcas i długość do jej wzrostu przed kolano zeby nie skracać nogi no ale wygląda super

Dodany tekst: 03 Lip 2011, 16:00:57

i mierzyłam ta sukienke http://www.perhapsme.com/ubrania-1/sukienki/sukienka-11438.html
tylko w granacie
piekna !!!!!!!!!! niestety były tylko dwie 36 i jednką kupiła dziewczyna przede mna a druga miała żle wszyty  suwak i sie ciągnęła - nie chciałam ryzykować, ze krawcowa mi tego nie bedzie umiała zrobić

a szkoda bo do tego żołte lub cieliste dodatki i mowie wam ekstra
świetnie ta keicka leżała :(
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

sonja

I ja się zgodzę :D
Sama nie jestem wysoka i uważam, że zdecydowanie lepiej wyglądam w sukience niż w spodniach.

Dodany tekst: 03 Lip 2011, 16:04:08

salsa piękna  :dreaming:

inkageo

Salsa świetna ta sukienka! Szkoda..

Dodany tekst: 03 Lip 2011, 16:05:09

Ale właśnie ta jasna mi się podoba :)
Imagine there is no hate

salsa

tej jasnej nie było !! ale bede chodzic i polowac jak sie pojawi 36 to kupie

a jeszcze odłożoną mam białą - gora obcisła bez rekawów szerokie ramiączka a dół krotki rozkloszowany z czarna pobwódką na dole

cos pomiedzy tymi dwiema sukienkami (sukeinka Sochy tylko bez rekawów i ta po prawej z drugiej fotki)
ma fiszbiny w talii i czarny pasek na brzegu spodnicy od dołu

wyglądam w niej naprawdę super, az sie zdziwiłam
bardzo podkresla talie i wyszczupla biodra i nogi
mam odłozona i sie zastanawiam czy potrzebuje bo kosztuje ponad 300 zł

damka

Cytat: salsa w 03 Lip 2011, 16:59:18mierzyłam ta sukienke http://www.perhapsme.com/ubrania-1/sukienki/sukienka-11438.html
tylko w granacie
piekna !!!!!!!!!! niestety były tylko dwie 36 i jednką kupiła dziewczyna przede mna a druga miała żle wszyty  suwak i sie ciągnęła - nie chciałam ryzykować, ze krawcowa mi tego nie bedzie umiała zrobić

od razu tą sukienkę zauważyłam, faktycznie piękna

jusia

inka masz zajebista figure, na Tobie to wszystko lezy wprost doskonale :)

ja mam z wallisa dwie sukienki (ale ja raczej starobabowa jestem) kupione po duzej obnizce i juz mi kolejny sezon słuza :)

a w pretty girl sa bardzo fajne ciuchy i to po bardzo przystepnej cenie...ja nabylam w tym sezonie trzy sukienki,
w tej to nawet jak na moje standardy wygladam swietnie ;) 
http://www.sklep.prettygirl.pl/pl/sukienka-1985.html

a kupilam jeszcze te dwie:
http://www.sklep.prettygirl.pl/pl/sukienka-2134.html bezowa w granatowe paski
i jeszcze taka
http://www.sklep.prettygirl.pl/pl/sukienka-2126.html kolor niebieski (zdjęcie 7)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

mobka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Lip 2011, 15:53:53
ja nie nosze sukienek, bo mam brzydkie nogi, ale nie uwazam argumentu o za niskosci w ogole nijak ;) znaczy do niczego sie to wg mnie nie stosuje ;) mozna miec za krotkie nogi albo za krotki tulow do czegos, ale sama niskosc nic nie zmienia wg mnie - jessica simpson ma 161 cm wzrostu - i co? rachel zoe kocha dlugasne kiece hippie i ma 165 ;) wzrost tu nic nie ma do rzeczy ;)

A nie, nie, jakby mi ktos uszyl to ok. ALe w sklepach nie znajduje dobrych na mnie, bo miejsce na biust mam w miejscu zeber. talie w biodrach itd.

abkasia

juska, batrdzo ladne
ja dzisiaj tam weszlam, ale nie mialam czasu i nie pomierzylam nic.... a szkoda...

inkageo

Jusia dzięki  :blush:
Bardzo fajne sukienki, taką jak ta druga ma też mango, mierzyłam ją wczoraj i to fajny fason, bo podkreśla pupę, a z przodu te marszczenia fajne, w mango jest trochę tańsza, ale kolor brzydki był - czerwony z brązem:
http://shop.mango.com/ficha.faces?id=41440156&state=she_060_IN
Imagine there is no hate

jusia

inka faktycznie, wlasciwie przod to maja identyczny :)
fajna ta falda z przodu, bo brzuch pieknie kryje ;)
"Ten co chce- szuka sposobu, ten co nie chce- szuka powodu"

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mobka w 03 Lip 2011, 18:31:55
A nie, nie, jakby mi ktos uszyl to ok. ALe w sklepach nie znajduje dobrych na mnie, bo miejsce na biust mam w miejscu zeber. talie w biodrach itd.
a to do przerobki ;) ja bym nie chciala szytej, bo bym sie nijak nie mogla zdecydowac na fason ani material ani kolor - kilka razy przerabialam - takie z ramiaczkami waskimi to sama nawet przeciez odciac i przyszyc krotsze albo bez ramiaczek kupowac ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

mobka

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 03 Lip 2011, 20:01:24albo bez ramiaczek kupowac
Tylko te wszystkie olowkowe, jak talie mam w talii, to miejsce na biust mam powyzej ;D
Ten sam problem mam z wiekszoscia klasycznych koszul.
Moze jakbym miala biust wiekszy, tro byloby lepiej, ale patrzac na Inke, to po prostu mi wzrostu barkuje - chociaz tych 6cm ;D

salsa

a dla mnie w wielu sukienkach talia jest za wysoko
ja mam tzw talie długą i często brakuje sukience "tułowia"
nie mowie juz o sukienkach odcinanych pod biustem, dla mnie to katastrofa

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: mobka w 03 Lip 2011, 20:11:25Tylko te wszystkie olowkowe, jak talie mam w talii, to miejsce na biust mam powyzej Grin
no moze tak byc :D

www.annawilk.pl

salsa

z sukienkami to trzeba mierzyc mierzyc i mierzyć - ja jestem bardzo drobiazgowa i krytyczna jeślii chodzi o sukienkę i to, jak ona sie układa i naprawdę wszystko moze kieckę zdyskwalifikować ;)   a mimo to udaje mi sie jakims cudem jakies kupowac :D

emcia

Cytat: salsa w 03 Lip 2011, 19:21:56
z sukienkami to trzeba mierzyc mierzyc i mierzyć - ja jestem bardzo drobiazgowa i krytyczna jeślii chodzi o sukienkę i to, jak ona sie układa i naprawdę wszystko moze kieckę zdyskwalifikować ;)   a mimo to udaje mi sie jakims cudem jakies kupowac :D
szacun
jak mnie to o wkurza
po latach stwierdzam, że tylko rozciągliwce

ddu

nei wiem, gdzie o tym napisać....
czy robicie zakupy na allegro? od "osób" a nie firm?

wczoraj uświadomiono mi, że praktycznie 80 % tych ciuchów pochodzi z kradzieży. jeśli nie więcej. dużo nie kupowałam, ale i tak mam wyrzuty sumienia

podobno ludzie są w stanie przez 15 min nakraść na kilka tysięcy

złapano ostatnio 3 eleganckei laski, kt w czasie pobytu w toruńskiej galerii przez 1,5 godz wyniosły ciuchów po 3-4 tys każda

wrobelek0403

nie, ja kupuje tylko od sklepów.

ale to dlatego, ze sklepy maja jednak mozliwosc zwrotu, a osoby prywatne nie.

ddu, skad wiesz, ze 80%??

mysle, ze jakis odsetek towarów sprzedawanych na allegro pochodzi z przestepstwa, ale zeby 80%???

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

inkageo

A ja myślę, że dużo z tych rzeczy na allegro to z przeceny i outletów. Sama słyszałam jak ekspedientki w outlecie simple rozmawiały o swoich aukcjach. No i rzeczy na allegro, te z bieżących kolekcji są raczej droższe niż w sklepach, a przecenione droższe niż w outletach, więc jakoś to nie budziło nigdy moich podejrzeń.
Imagine there is no hate

aja

nie kupuję na allegro ciuchów bo inne rzeczy tak ale to raczej ze sklepów
raz kupiłam buty i sobie powiedziałam,że to pierwszy i ostatni :D

zwierzatko_mojej_mamy

ja mysle podobnie jak inka ;)

jakos nie widze tych 80% ;) ani w ogole mozliwosci zbadania tego i dojscia do takiego wniosku ;)
jest multum uzywanych ciuchow - laski swoje sprzedaja, z ciuchlandow z UK, albo sprowadzane ze stanow - te kradnace raczej jako uzywek by nie sprzedawaly ;)

a nowki z metkami tez sa - ale to np ja tak bede sprzedawac buty ;) kupilam i strefa odrzucila petycje ;) juz tak sprzedawalam kiedys outletowe z metkami i nie kradlam ich :D

www.annawilk.pl

inkageo

Sukienki z H&M to bardziej cwane osobniki kupują chyba hurtowo, całą partię za jednym zamachem i później sprzedają na allegro z zyskiem. Sama nie raz się zastanawiałam czy nie kupić, mimo że były te 50-60 zł drożej, ale oczywiście w żadnym sklepie nie było rozmiaru, a na allegro był ;)
Ludzie ze wsi kupują, bo jak mają H&M 100 km oddalony, to co, mają wybór? :D
Imagine there is no hate

Kasia

w niektorych sklepach sa fajne rabaty pracownicze + promocje pracownicze
z tego co wiem w HM jest 25% rabatu dla pracowników (również od przecen)
+ nieraz promocja typu biała rzecz za zlotowkę, lub konkretny ciuch za złocisza :D

i z tego co widze to ciuchy z HM duzo tańsze na allegro nie są, nieraz sa drozsze i tez sie sprzedają

Zara na allegro to jakies stare kolekcje czesto, podejrzewam że tez pracownicy sprzedają ...

czesto tez widzę rzeczy z wyprutymi czy odcietymi metkami - to jakies odrzuty ;) np. szlufka krzywa, sklep to wyrzuca lub sprzedaje za grosze, ktos kupuje i handluje a kupujacy ostateczny czesto nawet tej krzywej szlufki nie zobaczy :D

jakis odsetek to rzeczy kradzione ale watpie aby to 80% bylo

ddu

nieprezycjnie się wyraziłam
wiadomo, że jak ktoś sprzedaje tu parę butów, tu spodnie, a tu sukienkę - to pewnie z prywatnej kolekcji

albo np. sprzedaje tylko ciuchy z mango - pewnie zaradna ekspedientka

chodzi o takie  minisklepy
że ktoś ma np. pełną rozmiarówkę reserved, mango, h&m. po 3 sukienki, po 4 pary spodni, z różnych sklepów

moja znajoma jest kierowniczką w jednym z sieciowych sklepów, ostatnio policja namierzyła jakąś szajkę, dziewczyna miała sieć złodziei w toruniu, bydg i olsztynie
w każdym razie policjanci byli u niej w sklepie, żeby wyceniała te rzeczy z jej sieci
i stąd te procenty, z policji

opowiadała, jak się kradnie ciuchy. gdyby ktoś był zainteresowany... ;)

ddu

Cytat: doda w 04 Lip 2011, 20:23:32
ja!!

a więc, moja droga, podstawa to torba do mrożonek, najlepsze są podobno w biedronce
oklejasz to np. szarą taśmą, wkładasz do jakiejś torby podróżnej
szybciutko składasz i wkładasz do torby. zamykasz, pewnie przechodzisz przez bramkę
jeśli podpadniesz eksepdientowi i on wzbudzi bramkę pilotem, nie pozwalasz się ptrzeszukać
trudno, niech wezwą policję
nie masz ze sobą dokumentów
nie pamiętam tylko do jakiej kwoty trzeba kraść, powyżej tej kwoty juz coś ci mogą zrobić, poniżej - szkoda zachodu....