Wiosna/Lato 2011!!!!!!!!!!!!!!!

Zaczęty przez mayagaramond, 16 Sty 2011, 12:25:06

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

goga

na piekielnych czytałam, że chyba do 250 zł nie wzywaja policji

jezu - umarłabym ze wstydu ...............
W życiu niewiasty można rozróżnić siedem okresów: niemowlę,
dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta
i młoda kobieta. (G.B. Shaw)

inkageo

A mi kiedyś w reserved zawyła torba z zakupami, to był okres wyprzedaży, zamieszanie straszne.. Podchodzi ochroniarz, ja mu tą torbę (akurat odeszłam od kasy), paragon, on macha, że spoko mam iść, ale ja patrzę a tam się plącze jakiś rękaw w innym kolorze niż to co kupowałam, wyciągam, patrzę, co to jest? :D On, że spoko mam iść, ale ja mówię, że to nie moje, nie podoba mi się i nawet rozmiar nie mój  :rotfl: Przez pomyłkę mi to władowali do torby przy kasie. Odniosłam, ale równie dobrze mogłam z tym wyjść, tylko po co? No idiotyczna sytuacja to była..

Dodany tekst: pon, 4 lip 2011, 19:47:46

I to nie ta rzecz zawyła, bo ona nie miała klipsa.
Imagine there is no hate

ddu

oni mają takiego pilota do wzbudzania alarmów
bo jak masz w aluminiowej torbie nawet 1000 klipsów to podobno nie zawyje

ddu

wzywają policję
tylko chodzi chyba  o to, że jak ktoś nie ma przy sobie dokumentów, to np. za taką małą watrość nie aresztują?

pewnie, ze ryzykowne
ale ta moja znajoma mówi, że miesięcznie kradzieży jest na  około 10 000 miesięcznie - a to nie jest simple gdzie jedna kiecka kosztuje 700 zł...

Kasia

policja jest wzywana ale policja w tym przypadku moze ukarac mandatem, który i tak czesto nie jest placony ....

justynaaaa2

Cytat: ddu w 04 Lip 2011, 21:16:30

ale ta moja znajoma mówi, że miesięcznie kradzieży jest na  około 10 000 miesięcznie - a to nie jest simple gdzie jedna kiecka kosztuje 700 zł...
wow niezła kwota  :padam: niesamowite  :crazy:

ja ciuchów na allegro nie kupuję więc mi to ryba ale i tak jestem w szoku

ddu

Cytat: doda w 04 Lip 2011, 21:17:54
jezu, straszne. 10 000 zł?

tak

też byłam w szoku.
podobno po galeriach krążą tajniacy, kt. obserwują, co się dzieje i dają cynk policji
w ten sposób własnie złapali te 3 laski, ładowaly już torby na parkingu
no przecież nie brały po 5  tych sukienek dla siebie

wrobelek0403

jest wiele sposobów na kradzieze sklepowe - obcinanie czipów, wykładanie na siebie ciuchów pod swoje, podrzucanie innym jakiejs rzeczy to torby, zeby przejsc jednoczesnie, gdy tamtą bedą kontrolowac itd....

co do toreb z folia alu/termicznych - to najczesciej spotkałam sie z nimi na działach AGD marketów, no i standardem sa tez podmianki cen - ale to jest oszustwo i zawsze podpada po kodeks karny, bez wzgl na wartosc.

wiecie,miałam kiedys sprawe: matka, babcia i dwie nieletnie córeczki robiace zakupy w hipermarkecie. one dla sportu kradły zwykle rzeczy codzienne - zarcie, chemie, ciuchy by tesco :crazy: jak obejrzałam nagranie z monitoringu to zrobilo mi sie słabo, nawet te dwie 10- i 12 latki wiedziały jak oderwac chip czy wcisnąc rzecz pod kurtke :padam: :padam:

Cytat: goga w 04 Lip 2011, 20:40:12
na piekielnych czytałam, że chyba do 250 zł nie wzywaja policji

jezu - umarłabym ze wstydu ...............

do 250 zł to jest wykroczenie, reszta przestepstwo.

ale z doswiadczenia wiem, ze wzywają zawsze, chyba ze wyjatkowo ochrona miała dobry humor. miałam sprawy i o batonika, srubokret czy UWAGA reklamówki (np w carefour sa płatne).

ja tez bym umarła ze wstydu :crazy: ale ostatnio stwierdzilismy z P, ze mimo naszej pracy na wiele rzeczy nawet bysmy nie wpadli, po prostu jestesmy zbyt praworzadni lol lol lol

np. w lidlu alkohol jest platny w innej kasie, ale jak przechodzisz przez linie kas, kasjerka przedziera paragon z alko bo .... ludzie wracali z tym samym paragonem kilka razy :crazy: :crazy:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

errata

o tych reklamówkach na mrożonki to mi mówiła koleżanka pracująca w empiku. Tam ludzie tak wynosili płyty, albo owijali je w folie aluminiową i pod kurtkę.

salsa

rozczarowałam sie wczoraj w mango :(

wziełam do mierzenia kil;ka sukienek, ktore sobie upatrzyłam na ich stornie
i ta koszula tez była, tez wziełam

sukienki duzoooo lepiej wyglądały w necie - na zywo w ogole mi nie podeszły i zle leżały
ale najwieksze rozczarowanie to ta koszula :(

po pierwsze w necie wyglądała inaczej - na zywo jest bardziej kremowa, i sa na niej paski w kolorze łososiowo-pomaranczowym
ogolnie daje wrazenie beżowatości 
i do tego rozmiar XS (4) wielki, w ramionach dobrze, ale w talii duzooo materiału, taki worek sie zrobił...
bardzo sie rozczarowałam, jak tylko ja włozyłam po rozebraniu sie ze sweterka w turkusowo-białe pasy od razu zaczełam wyglądac jak chora na żółta febre
masakra!!!!!

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

inkageo

Siog upolowała sukienkę, więc poszukiwania odwołane! :)
Imagine there is no hate

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

siog

widze ze Inka juz napisala:) A wiec cudem kupilam sukienke, chyba ostatnia w Dublinie:) ciesze sie jak male dziecko

nionczka

Cytat: inkageo w 04 Lip 2011, 18:26:16udzie ze wsi kupują, bo jak mają H&M 100 km oddalony, to co, mają wybór?
i malolaty, dla ktorych wyjazd do wiekszego miasta jest niemozliwy, a kase jednak moga miec. Pamietam jak zajmowalam sie wizerunkiem Zary, to ciagle czytalam, ze jakas 15 latka z prowincji szuka czegos na ebayu, wtedy jeszcze nie sprzedawali online. Ja im co miesiac mowilam, ze powinni wprowadzic sprzedaz online, bo de facto juz tam sa, tylko za posrednictwem. Nie chcieli, ale widac tylko krowa nie zmienia pogladow.
Kiedys widzialam na wyprzedazy w H&M dwie laski z torbami podroznymi, braly co popadnie.

zuzia

a czy kiedyś doczekamy się zdjęcia zwierza w kombinezonie? :knuje:

zwierzatko_mojej_mamy

Cytat: zuzia w 06 Lip 2011, 19:54:37
a czy kiedyś doczekamy się zdjęcia zwierza w kombinezonie? :knuje:
a moze kiedys ;D

www.annawilk.pl

inkageo

No i nakupiłam na stronie top secret, żeby się pocieszyć po wystawieniu na allegro różowej. Mam nadzieję, że nic nie będzie pasowało i za wszystko oddadzą mi pieniądze ;)
Imagine there is no hate

inkageo

A co nie tak ze spódnicą? W sumie na siłę już ją dorzuciłam, bo jest mi bardzo potrzebna, ale chciałam te dwie :( I nie ma rozmiaru :(
Imagine there is no hate

inkageo

Ja mam problem z kupowaniem spódnic, w zasadzie mam dwie, które noszę.. No jakoś nie mogę nic wybrać ;D
Imagine there is no hate

wrobelek0403

jednak cos tam udało mi sie zanabyc :D :D

koralowe rurki i dwie koszulki w zarze :)

powiedzcie szczerze, jak Wam sie widza te spodnie na mnie?? i jak lepiej nosic z paskiem, czy jednak bluzki na wierzchu???

Dodany tekst: 07 Lip 2011, 19:06:06

Dodany tekst: 07 Lip 2011, 20:07:08

inkageo fajne te bluzki :D byłam dzis w topsecret, ale jakos nic mi nie wpadło w oko :)
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

zwierzatko_mojej_mamy

ja jestem fanka  pasiastej na wierzch, tej drugiej fanka w ogole nie jestem ;D ale rurki swietne - niby czyje nogi maja w tym dobrze wygladac jak nie Twoje?

www.annawilk.pl

inkageo

Fajne, ale koszulki na wierzch wyglądają gorzej niż do środka. Spodnie podobają mi się bardzo, a koszulki tak sobie. Ja Ciebie widzę z dekoltami i w czymś lekko luźniejszym :)
Imagine there is no hate

wrobelek0403

to sa koszulki do latania/ na rower/ nad jezioro :) wiec rowerowa mi super pasuje :)

i dzieki za opinie w spr spodni :) mam wrazenie, ze mogłyby miec wyzszą talie :hmm: