myslalam ze wytrzymam...ale musze sie spytac o Wasze zdanie

Zaczęty przez elizapj, 02 Paź 2007, 14:04:27

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elizapj

glowe ucielam bo mina nie ta wyszla...
wlosy sa obecnie ciemne tak jak widac
buty beda inne, bo te na fotce sa Mamy pozyczone
kwiatki wyciagniete z wazonu...akurat byly biale roze w domu...i wczoraj potwierdzilam w kwiaciarni ze chce bukiet bialy (roze, tulipany lub ovkorz piwonie jesli beda:)

moze tak byc?
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

zuzia

elizapj,
nie gniewaj się, ale jakoś tak smutno to wygląda.
Sukienka jest ładna, dobrze na tobie leży, ale ta szarość.... jakoś nie bardzo. Może rozjaśnisz ją jakimś żakietem?

siog

Eliza
ja tak na szybko!

sukieka piekna, bardzo w moim stylu! zadnych zakietow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wybierz bardziej otwarte buty ale nie sandalki np.peep toe w mocnym kolorze (czerwien,sliwka,fuksja) zeby wspolgralo z kolorem sukni.
bukiet moim zdaniem tylko NIE bialy! fiolet, mocna czerwien, ciemny niebieski, mocny roz. zadnych pasteli.
sukienka jest b ciekawa wyeksponuj to. Mocnymi dodatkami to uwydatnish a innymi sukienka straci swoj urok i bedzie wygladac nijako.

jak cos jeszcze przyjdzie do glowy to dam znac

elizapj

mam ewentualny bilay zakiet w pogotowiu....ale licze ze bedzie za cieplo by glo wlozyc...
a kolor moze nie najlepiej wyszedl jest raczej granatowy niz szary.
obrazy nie ma! no worries!
moja pierwsza sukienka byla w duze niebieskei i zielone kwiatki, w stylu Zosi z P. Tadeusza:)
potem byla lososiowa ( bo dowiedzielsimy sie daty i na pazdiernik te kwiety wydawaly mi sie za bardzo letnie)....losos, rekawk 3/4 wydal sie lepszy...to ta kt obecnie jest w strefie handlowej na sprzedaz:)
ale czuje sie w nieje duzo lepiej w lusterku niz na zdjeciach. i stad zmiana sukni na nr 3. i stad tez jej zdecydowane stonowanie. poszlam od super wesolej do super powaznej wiem. ale to byly wnioski wyciagniete na podstawie tego jak sie w nich czulam.
stwierdzialm wlasnie, ze skoro dodaje sobie woalke, kwiatki i zlote buty...to lepiej niech tlem tego wszystkiego bedzie cos b stonowanego i powaznego...stad taki wybor:)

Kasia

elizapj,

nie obraź się ale strój dla ciotki klotki

smutnawo i nudnawo

nie lepiej by było założyć coś bardziej młodzieżowego
mniej stonowanego

to ślub, radosna chwila

od razu zaznaczę że ta wczesniejsza brzoskwiniowa też taka za pensjonarska

nie jest to złe ale ja mam inny gust

[ Dodano: 02-10-2007, 14:51 ]
ja bym proponowała jakąś kiecke w wieczorowym stylu

np. coś takiego jak salsa miała na sobotnim świadkowaniu

jeszcze jest kilka dni
może warto zaszaleć i kupiś kieckę nr 4  :mrgreen:

elizapj

Cytat: "siog"bukiet moim zdaniem tylko NIE bialy! fiolet, mocna czerwien, ciemny niebieski, mocny roz.

Siog, dzieki za rady:)
troche mnie tylko zmartwilas tym ze bukiet nie zabardzo widzisz bialy...zdecydowalam sie na bialy by troche rozweselic ten ciemny nastroj sukienki...
nadal nie jestem na 100% pewna na glowie bede miec albo bialy toczek z woalka albo sama woalke kto po prostu wokol glowy zepne,,wiem ze to brzmi troche ryzykownie...ale toczeka raz mi sie podoba raz nie...a kupiony kawalek woalki czasami fajnie mie sie ukladal za pomoca zwyklej spinki lub nawe zwiazany w kokardke...czt toczek czy sama woalka, ich kolor to biel, wiec pomyslalam ze bialy bukiet by ladnie wspolgral.
poprosilam rowniez pana o jakis zloty akcent w bukiecie 8zdaje sie na niego jaki to bedzie)...by ten jakos wspolgral ze zlotymi butami....

[ Dodano: 02-10-2007, 14:54 ]
Cytat: "Kasia"nie obraź się ale strój dla ciotki klotki
widocznie taki wlanie mam styl....
wieczorowe jakos mi nie pasuja na 16h
a to jest u nas tylko ceremonia w  waskim gronie, bez wesela...wiec zdecydowanie wieczorowa bylaby nie na miejscu

gioseppe

odsłoń tą sukienikę i pokaż całość
ona jest grafitowa?
http://www.szajnar.pl/   - makijaż Kraków - fotografia kobiet
http://www.facebook.com/EwelinaSzajnarMakeUP

salsa

elizapj, no to teraz ja.

zaczne od tego, ze tego typu sukienki sa dobrym tłem, ale tylko tłem
co oznacza ze dobrane po mistrzowsku dodatki sprawia, ze bedzie to strój z klasa i elegancki, a zle dobrane zrobia hmmm, ciotkę, niestety.

przede wszytsko zrezygnuj z białego
ja rozumiem-slub w małym gronie, bez wesela, ale to nie rozdanie świadectw w szkole
biały zrobi z Ciebie grzecza uczennice

proponuje ostra czerwien-w bukiecie , w butach, na ustach itp
dobrze bedzie do tego wygladała słoneczna żółć albo róz

moze warto tez zasatanowic sie jeszcze nad zamina sukni na cos weselszego-moze koktajlowa sukienka, skoro nie chcesz wieczorowej?

nie wiem czy to kwestia fotki czy czegos innego, ale kolor wyszedł nieciekawie, mam nadzieje , ze to foto:P

brakuje po porstu koloru i lekkośc.

A co na to przyszły małzonek? bo to dobrze zeby i jemu sie podobało:P

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

elizapj

Cytujodsłoń tą sukienikę i pokaż całość
z checia...ale zostawilam ja w domu u rodzicow. przywioza mi ja na slub dopiero...tak wolalam. a fotki mam jej tylko 2. jedna ta zamieszczona, druga w zakiecie, wiec tym b nie widac.
ma szarfe z tego samego koloru. mozna ja wiazac z tylu lub sprzodu. wiec b ladnie podresla talie, gdzie by sie jej nie zawiazalo. a i na ladnei zaznaczonej talii b zalezalo. rzadko sie zdarza ze przy duzych biodrach mozna znalesc sukienke kt podkresla talie, zazwyczaj jest albo za wielka w talii, albo za wasku w du...
z ta nic nie trzeba bylo robic w tych kwestiach.
kolor jest na serio granat...no wpadajacy w grafit...ale granat:)

salsa

Cytat: "elizapj"rzadko sie zdarza ze przy duzych biodrach mozna znalesc sukienke kt podkresla talie, zazwyczaj jest albo za wielka w talii, albo za wasku w du...

skad ja to znam........

elizapj

Cytat: "salsa"dobrane po mistrzowsku dodatki sprawia, ze bedzie to strój

propozycje?

buty beda zlote, wiec myslalam o samych zlotych dodatkach.

a sukienki juz naprawde nie zmienie....nawet do sklepow nie mam zamiary isc przez najblizsze dni:)

przyszly M nic o tym nie wie. wie tylko ze jest 3a. to akurat jeden z przesadow w kt wierze, wiec mu nie pokazuje:)

wlosi maja czasami fajny gust, czasami lubie isc im pod prad. i mysle ze ta sukienka jest zupelnie czyms czego sie tam nikt nie spodziewa. co mi w niej b odpowiada. a sa gl tacy, ze zawsze sobie cos znajda, ze im nie pasowalo. na zbyt duzej ilosci takich przyjec bylam, by wierzyc ze w moim przypadku bedzie inaczej. wiec odbior sukienki, jakiej bym nie wlozyla, wiem ze bedzie i tak inny niz bym chciala. mi zalezy w tym dniu, glownie na tym bym ja sie dobrze czula. a w tej sukience tak wlasnie sie czuje:)

salsa

Cytat: "elizapj"propozycje?

jak juz pisalam, ja bym poszla w oster kolory-czerwien żółc, roz, moze fuksja...

nie wiem czy w złoto, ale byc moze masz racje-najgorsze jest to, ze dobrze nie widac koloru, na zdjeciu ejst szarobura, a nie granatowa jak w rzeczywistosci.

to moze zrob tak: złote buty, złota torebka i wściekle czerwony bukiet + kwiat do włosów oraz kolczyki
złapiesz dwa fajne kolorki a wtedy sukienka w stonowanym kolorze bedzie idealna-gdyż będziesz ubrana a nie przebrana

gioseppe

Cytat: "elizapj"
propozycje?
buty beda zlote, wiec myslalam o samych zlotych dodatkach.

skoro mówisz że to granat to można to sobie tylko wyobrazić :)
inspirując sie makijażem górniaczki, którym się ostatnio zachwyciłam do granatu pięknie pasuje złoty brąz a przede wszystkim morska zieleń. plus bakłażanowy/oberżynowy
ale czy do tego? nie wiem bo nie widze go tak jak Ty :)

salsa

Cytat: "elizapj"wiec odbior sukienki, jakiej bym nie wlozyla, wiem ze bedzie i tak inny niz bym chciala

nie tylko włosi

na weselu. na ktorym byłam laska mojego eks stwierdziła, ze suknia Pm jest nieciekawa i Pm wyglda tak sobie-suknia za mało strojna
a to była LoRNA Pronovias
z piekna koronka i lsniacymi koraliczkami w rozmiarze 34 , zeby nie było:)  

mozesz sama ocenic, zeyb nie było: http://flickr.com/photos/bejot

http://www.krosnowski.net/foto/s_z/1/IMG_7863.jpg

http://www.krosnowski.net/foto/s_z/2/IMG_7925.jpg

elizapj

Cytat: "salsa"ze suknia Pm jest nieciekawa i Pm wyglda tak sobie-suknia za mało strojna

haha, wygladala b ladnie. nie jest to w moim stylu, ale uwazam ze jej bylo b do twarzy i do figury.. i mysle ze naprawde nie ma sensu pod kogos sie ubrac..bo i tak wszystkich gustow sie nie zadowoli. wszystkich z reszta nie warto, nie wszyscy maja dobry;) najlepiej chyba wybrac to w czym sie najlepiej czlowiek czuje. wew glos zazwyczaj najlepiej podpowiada.

a co do rad z dodatkami...to moze jednak sie przejde do jakiegos sklepu zobacze co maja w proponowanych przez Was kolorach....choc mi naprawde ten bialy i zloty by w zupelnosci wystarczyl.

salsa

elizapj, my tu piszemy właśnie "pod siebie" tzn to o czym mówisz-co nam sie podoba, a niekoniecznie Tobie musi:) jeśli stwierdzisz po rozważeniu naszych propozycji, ze wolisz biały, to olej to i idź w białym:) czuj sie jak u siebie na slubie  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

elizapj

Cytujmy tu piszemy właśnie "pod siebie" tzn to o czym mówisz-co nam sie podoba, a niekoniecznie Tobie musi:)
wiem wiem,
po to sie pytam Was o zdanie, by je poznac
no worries, ja sie nie obrazam, i nie mowie ze Wasze opinie mi sie nie podobaja...choc brak akceptacji sukienki i calosci troche mnie zastanowil...fakt
Wasze rady sa cenne, bo ptrzy na to ktos z zew, i zawsz emoze sie mu cos nasunac, co mi jeszcze nie wpadlo do glowy...wiec smialo:)

inkageo

Suknia fajna, elegancka, czasem lepiej wyglądać trochę ciotkowato niż tandetnie ;) Dodatki biało złote to tak średnio, lepiej kremowo złote, a wg mnie najlepiej wpleść do tego ciut koloru. Granat jest trudny, mało co do niego pasuje. Czerwieni bym nie dokładała, raczej butelkową zieleń, albo ładny fiolet.
W gruncie rzeczy kremowo-złoto też będzie ok :) Buciki piękne (te złote).
Imagine there is no hate

salsa

Cytat: "inkageo"raczej butelkową zieleń, albo ładny fiolet.

oj, zdecydowanie NIE, zleje sie, zgasi, przytłumi, bedzie pogrzebowo

butelkowa zielen z granatem, lub ciemny fiolet z granatem tylko w wersji mocno wieczorowej glamour, inaczej przytłacza

nionczka

We Wloszech tej jesieni wszytsko  bedzie z ciemnym i srednio ciemnym fioletem. Bardzo nam sie podobala kombinacja kolorów na jednym meskim sweterku na wystawie: granat, dwa odcienie fioletu i kremowy. Moze cos takiego? Zlote buty, fioletowy bukiet (jesienny, moze wrzosy?), fioletowo-zloty naszyjnik albo bransoletki w roznych odcieniach fioletu? DO tego mozesz dodac pudrowy roz. Bardzo kobiecy i rozjasni caly komplet?

inkageo

Cytat: "salsa"
Cytat: "inkageo"raczej butelkową zieleń, albo ładny fiolet.

butelkowa zielen z granatem, lub ciemny fiolet z granatem tylko w wersji mocno wieczorowej glamour, inaczej przytłacza
Ja pisałam tylko o akcentach, bez rezygnowania ze złota/kremu, więc chyba się nie zrozumiałyśmy :)
Imagine there is no hate

gioseppe

wszystko zależy od tego jaki rzeczywiście ten kolor jest
ja widze takie dodatki
(w powiekszeniu: http://img251.imageshack.us/my.php?image=maktp0.jpg )
fajnie wygladalby ten fiolet na srodku ( w cieniach poczwornych)

salsa

nionczka, nie tylko we włoszech-juz jest tego pelno w Polsce w sklepach\
wszedzie wszytstko w ciemnym filoecie
mam wrazenie ze to juz było-tak ze  dwa lata temu

elizapj

Cytat: inkageo
Cytat: salsa
Cytat: "inkageo"

.... więc chyba się nie zrozumiałyśmy :)

oj obawiam sie ze modowo skloce cale forum haha

podoba mi sie pomysl z kolorowo zlota brabsoletka...zobaczymy czy taka znajde

dodam jeszcze ze mowa o poludniu wloch, gdzie jesien jeszcze nie zawitala...bedzie ok 26 stopni....wiec bardzo w tony jesienne chyba ne pojde bo wokol w przyrodzie to sie nie bedzie reflektowalo

nionczka

Cytujnionczka, nie tylko we włoszech-juz jest tego pelno w Polsce w sklepach\
wszedzie wszytstko w ciemnym filoecie
mam wrazenie ze to juz było-tak ze dwa lata temu

A do nas jeszcze nie dotarlo... ;-)