myslalam ze wytrzymam...ale musze sie spytac o Wasze zdanie

Zaczęty przez elizapj, 02 Paź 2007, 14:04:27

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

Cytat: "elizapj"dodam jeszcze ze mowa o poludniu wloch, gdzie jesien jeszcze nie zawitala...bedzie ok 26 stopni..

no teraz to mnie zazdrosc dopadła1 mysle ze nie modowo skłócisz, bo sie z Inka nie zrozumiałysmy-ale osobiscie urwę Ci głowe za ta piekną pogode !! :mrgreen:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

nionczka

Cytujdodam jeszcze ze mowa o poludniu wloch, gdzie jesien jeszcze nie zawitala...bedzie ok 26 stopni....wiec bardzo w tony jesienne chyba ne pojde bo wokol w przyrodzie to sie nie bedzie reflektowalo

Ja tez mialam na mysli poludnie Wloch. Moje obserwacje sa wlasnie z poludnia (Costiera Amalfitana). Ale ludzie tez juz w fioletach chodzili, nie w swetrach, ale koszulach.

A dokladnie gdzie bedzie ten slub?

[ Dodano: 02-10-2007, 16:34 ]
Zmienilam zdanie. Przjrzalam sie sukience i zamiast naszyjnika proponuje raczej broszke na kolnierzyk sukni. W tych samych kolorach.

jesli nie fiolety, proponuje rowniez fuksje lub wersje na zimno z mietowym i jasnym pistacjowym.

[ Dodano: 02-10-2007, 16:42 ]
Np cos takiego?
http://www.wylegarnia.pl/sklep/ekspozycja.php?id=526

model PYCHA, wrzosowisko, flore, przyszla wiosna, lavenda, malina...

http://www.wylegarnia.pl/sklep/ekspozycja.php?id=1980

http://www.wylegarnia.pl/sklep/ekspozycja.php?id=2764

[ Dodano: 02-10-2007, 16:45 ]
http://www.wylegarnia.pl/pictures/e2ca0a7d7867d8f77e2e50ee399965bc.jpg

[ Dodano: 02-10-2007, 16:53 ]
http://www.pakamera.pl/naszyjniki-smak-zycia-nr150815.htm

http://www.pakamera.pl/bransoletki-bransoletka-prowansja-nr149815.htm
http://www.pakamera.pl/bransoletki-emerald-bay-na-reke-nr149471.htm
http://www.pakamera.pl/naszyjniki-turkus-okryty-zlotem-nr150009.htm

elizapj

dzieki Nionczka, za pomysly. bede czegos podobnego jutro szukac.
szczegolnie podobaja mi sie:
http://www.wylegarnia.pl/...cja.php?id=2764
http://www.wylegarnia.pl/...0ee399965bc.jpg

co do miejsca to Neapol...zapowiadaja nadal wysokie temp, ale wlasnie oni je traktuja jak juz jesienne....w sensie ze nieletnie, i stad moja sukienka musiala byc mniej niz wiecej letnia. bo w polsce w 26 ubralabym pewnie cos na ramiaczka:) tam 'nie wypada'
zreszta neapol to dziwne miasto....nigdy tam nie mieszkalam, nawet odwiedzialm tylko 3 razy... i wiele o ich gustach nie moge powiedziec...kieruja sie skrawkami tego co moglam wyczuc.
moj N w ogole nie jest taki...wiec sie przez bycie z nim niczego o tym spoleczenstwie nie dowiedzialam...i w zasadzie zawsze jak tam jestem to sie troche dziwie...

po nas zaraz ma slub wlosko japonska para wiec sie ciesze ze jesli ja bede wygladala nie po ichniemu to licze ze przebije mnie japonka:)!!!hahaha! licze oczywiscie ze bedzie w kimono!

siog

no to wracam ja:)

zgadzam sie z Nionczka i Salsa.

jak bizuteria to broszka

jak kolory to dalej obstaje przy czerwieni i fuksji, sliwce (tak jak Salsa w wersji glamour)
zmien buty (jak mozesz) na jeden z w/w kolorow odkryte peep toe. jezeli bedzie woalka i toczek to dobralabym mocno czerwone dodatki a wolka i toczek w kolorze sukienki.

ZADNYCH:
bieli
zakietu!!!!!!!!!!!!!!

wbrew pozorom granat jest idealnym kolorem do stylistyki jest bardziej neutralny niz czern i lepiej wspolgra z kolorami z mocnymi kolorami.

Ta sukienka i woalka,toczek dla mnie sa troche w stylistyce lat 40ch (bardzo modnej by the way). Wiec mozna to tak pieknie dobrac ze ach!!!!!! Np. buty peep toe na lekkim koturnie czerwone, czerwona szminka, bukiet z czerwonych kwiatow kulisty, woalka i toczek granatowe, piekna duza broszka. I wsio. dwa kolory z czym mocny-czerwien. Prosto i ladnie:) :mrgreen:

elizapj

Cytat: "siog"Ta sukienka i woalka,toczek dla mnie sa troche w stylistyce lat 40ch
o to wlasnie mi chodzilo...moj wybor nie byl przypadkowy....dobrze sie czuje w takim wygladzie przedwojennym...moj fryzjer np koniecznie chcial mi polecic swojego kumpla projektanta gdy mu sie skarzylam odnosnie problemow ze znalezieniem sukni slubnej. i okreslil tego swojego projektanta jako kogos kto sie specjalizuje w przedwojennym berlinie hahaha...a frzyjer bardzo mnie w czyms takim widzial...wiec cos w tych l.40 musi byc:)

Cytat: "siog"buty peep toe na lekkim koturnie czerwone
no te moje moze nie widac ale sa i peep toe i na koturnie...ale pozostaje przy zlotych...sa wygodne!!! a to zadkosc...
Cytat: "siog"woalka i toczek granatowe, piekna duza broszka
hmh...wiesz co ciemne toczki i woalki to sie w polsce kojarza z pogrzebami (correct me if im wrong)......wiec moze na slub bym sie az do ciemnej woalki nie posunela...
ale zgadzam sie ze wowczas stylizajc ala lata 40 bylaby bardziej autentyczna

nad broszka juz myslalam...ale osobiscie nic nie mam co sie nadaje. jutro moze poszukam w sklepach

siog

Cytat: elizapj
Cytat: "siog"Ta sukienka i woalka,toczek dla mnie sa troche w stylistyce lat 40ch
o to wlasnie mi chodzilo...moj wybor nie byl przypadkowy....dobrze sie czuje w takim wygladzie przedwojennym...
hmh...wiesz co ciemne toczki i woalki to sie w polsce kojarza z pogrzebami (correct me if im wrong)......wiec moze na slub bym sie az do ciemnej woalki nie posunela...
ale zgadzam sie ze wowczas stylizajc ala lata 40 bylaby bardziej autentyczna

No to musisz dobrze przemyslec stylistyke bo tutaj najmniejszy blad i wyjdzie kiepsko a to nawet bardzo kiepsko.
przeciez nie bierzesz slubu w Pl i co ma kogo obchodzic granatowy toczek> z czerwienia bedzie dosc neutralny, poza tym moze poszukaj nie taki mocny granat a moze po prostu ciemny stonowany ciemny niebieski (szaro niebieski)

obstaje nadal przy zmianie butow. pamietam te Twoje i sa piekne ale kolor zloty i lata 40 te to nie za bardzo...

elizapj

Cytat: "siog"obstaje nadal przy zmianie butow. pamietam te Twoje i sa piekne ale kolor zloty i lata 40 te to nie za bardzo...

hahaha

no trudno..identycznych nie bylo w innych kolorach. i juz troche po prostu nie chce mi sie lazic....mimo ze wiem ze teraz ciemne na koturnie i peep toe pewnie bym znalazla bez problemu...ale niekoniecznie tak wygodne jak te...te sa naprawde jak rekawiczki.
najgorsze jest to ze wszytsko mam obecnie gdzie indziej...sukienki 2 i 3 u rodzicow. sukienka 1 u tesciow. stroik, toczek i polprodukt-sama woalka u rodzicow. ze soba mam tylko buty!!!
wiec przymierzac nie za bardzo moge..i testowanie efektu koncowego moze sie odbywac tylko w mojej wyobrazni.

moze dobrze ze mamy ten cyw....wszytskie bledy jakie teraz nastapie latwiej bedzie wyeliminowac przy kosc...traktujmy go wiec jak probe generalna :mrgreen:

zuzia

Cytat: "elizapj"dodam jeszcze ze mowa o poludniu wloch, gdzie jesien jeszcze nie zawitala...bedzie ok 26 stopni....wiec bardzo w tony jesienne chyba ne pojde bo wokol w przyrodzie to sie nie bedzie reflektowalo

no to zdecydowanie mi ten kolor nie pasuje. Jezeli nie ma u was jesieni i będzie 26 stopni to wybierz zdecydowanie jaśniejszą sukienkę!

mayagaramond

Ehh, spoznilam sie. W pracy nie moglam obejrzec fot, a teraz juz wszystko napisalyscie. :-/

Dodam tylko to - ewentualnie przemyslalabym skrocenie spodnicy. Minimalnie. Ze zdjecia trudno to ocenic, bo zrobione jest z gory i dlatego cie skraca. A nogi masz ladne!

Aha, i popre siog i salse co do bieli - nie, nie, nie. Bedziesz wygladac jak w Dniu Nauczyciela;)

Na wieczor laczy sie teraz granat z czernia, co bylo do niedawna nie po pomyslenia. Tylko, ze wtedy materialy (przynajmniej jeden) sa blyszczace.  

Aha - torebka koniecznie kopertowka (nie musi byc w tym samym kolorze co buty, wazne, zeby tworzylo to calosc)
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

flor

Elizapj,

Bardzo ładna sukienka.  Żaden styl ciotkoklotkowy, tylko po prostu elegancja (takie umierające słowo). Ja rozumiem, że ogólnie przyjmuje się, ze powinno być jasno, zwiewnie, falbankowo i tiulowo, ale na litość, to nie jest ciotka Klotka!

Jeśli chodzi o dodatki, to ja poszłabym w ciemną czerwień, burgund, bordo. Skoro jednak już po ptokach, to nie przejmuj się i ciesz swoim wyborem.

Swoją drogą to jesteś masochistką, że wystawiasz zdjecie sukeinki tuż przed ślubem. Oczywiście wiadomo, nie musisz brać sobie do serca opinii, ale zawsze one trochę zmącą spokój.

Nie szalej już, kiecka bardzo stylowa  :)

elizapj

Cytat: "flor"jesteś masochistką

tak, na to wyszlo hahaha, ale sie dopiero tak okazalo po komentarzach. Dzieki flor za slowa wsparcia. mysle ze atak na stroj i pomysly mialy swoj pozytywny wydziwek w tym, ze sie utwierdzilam w przekonaniu ze bardzo lubie ta sukienke. oczywiscie bede miala wszystkie 3 jutro wieczorem i bede przymierzac najrozniejsze kombinacje. jednak czuje ze stanie na to powzyej...chyba zeby bardzo mocno przygzalo i wtedy pojde  wersje light:)
zeby nie bylo ze po mnie splynely Wasze rady, poszlam szukac akcesoriow w proponowanych kolorach...ale nic nie znalazlam...co by mi odpowiadalo. bo widzialam i przymierzalam bardzo wiele. bedzie wiec raczej an zloto bialo...chyba ze u tesciowej w szkatulkach cos znajde;)

mary

Sukienka fajna. Jedyne co mnie zastanawia to czy nie za ciemna na ślub. Powodzenia w kompletowaniu stroju  ;-)