Nasze obiadki

Zaczęty przez giga, 14 Maj 2010, 12:10:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

salsa

my sałatka z krewetkami :) pysznaaaaaaaaaaa
obżarłam sie
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

magdalinska

u nas dzisiaj znowu pizza tiliam, ale jakas tak krzywa wyszła.... bratanek zjadł kawałek, zaraz zadzwonie do bratowej czy go przypadkiem brzuch nie boli ;)

callja

Tradycja ostatnich (czyli bezkasiastych) dni - pancakes. Chyba znienawidzimy je z P. na dłuuuugi czas ;)
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /

konwalia

callja nie mylas, zeby zrobic jakies pierogi czy kluski? tez niedrogie, a co innego

callja

Cytat: konwalia w 26 Lis 2011, 23:15:02callja nie mylas, zeby zrobic jakies pierogi czy kluski? tez niedrogie, a co innego
Chodzi o zagospodarowanie mąki kukurydzianej - i tu akurat pancakes najlepiej się sprawdzają ;0

A kluski, kto wie, ale pewnie jakieś kładzione; do lepienia pierogów nie mam cierpliwości, a do wałkowania czegokolwiek musiałabym chyba na podłodze rozłozyć stolnicę - której notabene nie zaposiadam ;)

Dziś chyba będą penne z sosem pomidorowym.

konwalia

rudasekawf

Bagietki z pizzerii, ja z pieczonym schabem, M. z salami, nie miałam siły gotować po imprezie :)

callja

Cytat: konwalia w 27 Lis 2011, 14:46:26a tortille?
Z tortillami ten problem, że powinny jednak zostać czymś nadziane, a my serio mamy takie pustki na koncie, że zakupy (prócz chleba) nie wchodzą w grę - ot, życie ;)
Po "pierwszym" kto wie, czy się na tortille nie porwę, bo kuszą.

konwalia

nadziać można w wersji mega oszczędzanie  podsmażoną cebulą z przyprawami z szuflady

callja

Cytat: konwalia w 27 Lis 2011, 19:40:29podsmażoną cebulą
Uwielbiam... ale potem umieram, więc odpada :(

mobka

Kalafiorowa, pieczone ziemniaczki i pieczone udka.

wrobelek0403

poledwiczki w sosie grzybowym z kasza gryczana :D matko, jak juz za mną chodził taki obiad :D

do tego sałata z rukoli i pomidorów z sosem jajeczno - musztardowym :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

mobka

callja

Cytat: wrobelek0403 w 27 Lis 2011, 21:22:06z sosem jajeczno - musztardowym
Też mnie ten zestaw zaintrygował!!

wrobelek0403

Cytat: mobka w 27 Lis 2011, 21:30:51
? jak sie robi?

jajko sie gotuje na twardo. wyjmuje zółtko i uciera ze szczyptą cukru i soli, do tego dwie łyzeczki musztardy sarepskiej lub francuskiej, poł szalotki w drobną kosteczke, troche soku z cytryny, pieprz i 2-3 łyzki jogurtu greckiego. wymieszac, gotowe :D polac sałate, posypac białkiem pokrojonym w kostkę.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

fasolka1980

hmm, brzmi fajnie :) wypróbuję!

didi_loczek

Cytat: wrobelek0403 w 28 Lis 2011, 10:54:02
jajko sie gotuje na twardo. wyjmuje zółtko i uciera ze szczyptą cukru i soli, do tego dwie łyzeczki musztardy sarepskiej lub francuskiej, poł szalotki w drobną kosteczke, troche soku z cytryny, pieprz i 2-3 łyzki jogurtu greckiego. wymieszac, gotowe :D polac sałate, posypac białkiem pokrojonym w kostkę.

mój ulubiony przepis na sos do sałaty  :beer: :beer: :beer:
zawsze robię do kurczka z wróbelkowego przepisu, mniam mniam  :dreaming:

dragonfly

wczoraj:

savoury cerney goats cheese cone
platter of breads and home-cured charcuterie
smoked venison carpaccio, spelt and pickled berries
grouse, bread sauce, honey, pate and toast
snickers 2011

dzisiaj:

zurek z jajkiem i kielbasa

:rotfl:

rudasekawf

u mnie schabowy z pieczonymi ziemniakami, podpieczone pieczarki i surówka z kiszonej kapusty. Ja jakoś nie mam ochoty na pieczone, wiec pewnie zjem makrelę w pomidorach.

aniak1211

Trzeci dzien pierogi:D

ishka82

kebab na mieście ;D

elve

pomidorowa
schab w sosie z suszu z kaszą gryczaną
i niepasująca sałata z pomidorami w sosie vinaigrette

wrobelek0403

zrobiłam tych poledwiczek tyle, ze wczoraj dokonczyłam :D :D

mobka

Bedzie domowa pizza.

zuzia

placki ziemniaczane
nawet M. je lubi :)