Nasze obiadki

Zaczęty przez giga, 14 Maj 2010, 12:10:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

inkageo

Ale to połączenie fety ze szpinakiem i pomidorami było takie trochę no...nie chciałam tego pisać w tym wątku... Coś mi nie pasowało w każdym razie ;) Pomidory są trochę kwaśne i gorzkie.
Z żółtym mniam :)
Imagine there is no hate

mobka

CHyba zepsute inka te pomidory miala :D

inkageo

No coś w tym daniu miało smak który mi przypomina coś bardzo nieprzyjemnego :D Nie będę wnikać :D
Imagine there is no hate

wrobelek0403

Cytat: golinda w 18 Sty 2012, 20:10:00
a ja dzisiaj popełniłam Fettuccine szpinakowe ze smażonym łososiem, zrumienionym czosnkiem i orzechami, z kremowym serkiem pleśniowym i pieczoną papryką.

stąd:
http://www.kwestiasmaku.com/pasta/swiezy_losos/swiezy_losos.html

brzmi bosko :D

uwielbiam ten blog, ja miałam dzis to: http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/losos_z_alaski/makaron_z_lososiem/przepis.html tylko wykupili mi rukole, wiec były brokuły :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Kasia

Nie lubię połączenia pomidorów ze szpinakiem ;) już kilka podejść robiłam no i jednak to nie to co lubię ;)

aja

Cytat: wrobelek0403 w 18 Sty 2012, 20:59:47uwielbiam ten blog
ja też no i wiekszosc dań jest smaczna a wypieki wychodzą nie to co swiatowa dorotus ze swoim blogiem moje wypieki

wrobelek0403

Cytat: aja w 19 Sty 2012, 08:37:13
ja też no i wiekszosc dań jest smaczna a wypieki wychodzą nie to co swiatowa dorotus ze swoim blogiem moje wypieki

a co Ci od niej nie wyszło?

mi nie wyszła Palova, ale to dlatego ze spaliłam beze lol lol ale ja od niej pieke głownie serniki i muffinki, reszta jest po prostu zbyt wymyslna.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

jo_miekka

ja od dorotus dużo robię, ale ona ma coś z proporcjami składników, więc najczęściej robię po swojemu

ziuta

Cytat: aja w 19 Sty 2012, 08:37:13a wypieki wychodzą nie to co swiatowa dorotus
ciekawe, bo ja od niej robię dużo i jeszcze się nie zdarzyło, żeby mi coś nie wyszło :hmm: a talentu nie mam za grosz! lol
właściwie to wypieki i desery od jakichś 2 lat tylko od niej, bo mam wewnętrzne przekonanie, że od niej zawsze wychodzi
może to autosugestia? :D i teraz zachwiałaś moją pewność i już nie wyjdzie :D
ps. pavlova też mi wyszła, a tak się bałam, robiłam ją na wizytę jednej małpy, która się dostawia do mojego O. no i po prostu musiała wyjść boska ;D

fasolka1980

ja od dorotus tez sporo robię, ale zazwyczaj zmniejszam ilość cukru

aja

sporo robię  z róznych przepisów
np. ciastka z masła orzechowego - nikomu nie smakowały
tarta cytrynowa była zjadliwa ale no rewelacji nie było
buchty były smaczne tylko ciepłe a potem zrobiły się bardzo ciezkie
oczywiscie ze ma sporo dobrych przepisów ale  wstawia tez  ciasta,których ja osobiscie bym nikomu nie poleciła ( mam wwrazenie, ze cokolwiek zrob to cyk i na bloga )
tort z barwnikami to tez nie jakis smakołyk a jedynie wygląd

Dodany tekst: czw, 19 sty 2012, 10:38:11

a od Ani biorac pod uwage same wypieki (choc ma ich mniej )wychodza zawsze i mi bardzo smakują
piernik czekoladowy został juz w tradycji Bozonarodzeniowego wypiekania
muffiny z serkiem sa jak dla mnie mega smaczne
ciasto marchewkowe nawet dziec u mnie zjada

swiietny ma przepis na carbonare i wszystkie przepisy z łososiem mi bardzo smakują, niby takie proste ale sosy ma ciekawe

Dodany tekst: czw, 19 sty 2012, 10:40:42

ostaatnio robiłam jakies gofry z  przepisu jakiegos pana od dorotus - no i tez raczej nikogo bym nie poczestowała takimi goframi

ale ogólnie lubię jej stronę wieć spokojnie :D

z kwesti.. to pamiętam,że tort capucino mi srednio smakował

Dodany tekst: 19 Sty 2012, 10:47:53

nie pametam jak się nazywała tarta o owocami od dorotus ale to nie było na moje podniebienie :D była tak niesmaczna,że wywaliłam
tarta była słona a owoce słodkie i dziwnie wyszła, po komentarzach wywnioskowałam, ze chyba tak ma byccc

aniak1211

Cytat: fasolka1980 w 19 Sty 2012, 10:15:27
ja od dorotus tez sporo robię, ale zazwyczaj zmniejszam ilość cukru
Bo dorotus to chyba z wysp,nie???
Jezeli tak to tu cukier jest mniej slodki a sol mniej slona:D

elizza

ech, nie ma to jak babcine przepisy ;)

magoo

dla mnie ostatnio najlepszą książką kucharską/blogiem kulinarnym jest strefa :D
a jak zrobie cos wyjątkowo dobrego to zazwyczaj P pyta "ten przepis to ze strefy?"

rudasekawf

Cytat: magoo w 21 Sty 2012, 13:40:28kucharską/blogiem kulinarnym jest strefa

ja też często korzystam. Jednak najbardziej ulubioną stroną dotyczącą gotowania jest
http://www.wielkiezarcie.com/
http://kuchniaaleex.blogspot.com/

Nie wszystko jest dobre, ale jeśli coś ma dużo dobrych komentarzy to udaje się w 100%, zawsze jestem zadowolona.

Nella

wielkiezarcie daje radę, też czerpię stamtąd inspiracje.

tiliam

ja dzisiaj mam:

udka kuraka pieczone bez skóry
kasza
sałatka z rukoli+pomidory suszone+mozarella biała+słonecznik

Dodany tekst: 23 Sty 2012, 12:33:34

ostatnio mam fazę na kaszę :knuje:

rudasekawf

Cytat: tiliam w 23 Sty 2012, 12:32:30ostatnio mam fazę na kaszę knuje
hehe ja też, kasza i brązowy ryż królują u mnie :)

ishka82

to się wpisuję w klimat kaszowy ;) u mnie dziś gryczana z duszonymi warzywami plus mały kotlet z kurzego cyca :)

paela

A u mnie dziś gulasz cielęcy (od mamusi :D ) z kaszą :)

tiliam

ja dzisiaj tortellini mięsne z boczkiem i cukinią  :)

rudasekawf

dla M. rolada z ciasta francuskiego z szynką, serem i pieczarkami. Ja jeszcze nie wymyśliłam dla siebie.

ishka82

makaron ze szpinakiem i kurzym cycem

elve

sama nie mogę w to uwierzyć: ryż zapiekany z jabłkami
pewnie za chwilę będę głodna

inkageo

A ja pierwszy raz od roku robię tradycyjny obiad w tygodniu - kotlety i ziemniaki :D Już zapomniałam jak się obiera!
Imagine there is no hate