Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

Kasia

Omg, jakieś szaleństwo. Chyba autorowi poradnika trzeba by zadać pytanie czy cos go nie opętalo.

marlen_ka

o ja pierdole  :

"Dzieci, które zaczynają się bawić w haloweenowe zabobony, rozpaczliwie potrzebują Chrystusa" – czytamy. Redakcja wyjaśnia, że spotkanie i rozmowa z chrześcijaninem może być dla nich ostatnią szansą usłyszenia Ewangelii. Następnie radzi, by "patrząc w oczy takiego dziecka warto zapytać go o jego wiarę: czy chodzi do kościoła, czy przyjmuje Komunię św., kiedy ostatni raz był u spowiedzi".

Kasia

Mój Michał juz sie halowej doczekać nie moze, rysunek dyni juz wisi od tygodnia. Biedne, opętanie dziecko :)
W przedszkolu jakieś kąciki halloweenowe robia, musze im swrocic uwagę se to nie po katolicku lol lol lol

Kasia

Zwrócić, to s to nie ja lol cos opętalo mój telefon

ishka82

Ahhh, jakie to moje przedszkole bezbożne :P Halloween obchodzą hucznie, było wydrążanie dyni, a dziś jest impreza z kostiumami (Niuśka jest diablicą), w przedszkolu w szatni stoi wielka podświetlona dynia, w salach najróżniejsze ozdoby ;D w domu też już stoi mała dynia (mnie się nie chciało, ale D. bardzo chciała) i nawet jakieś cukierki zanabyłam na wypadek odwiedzin dzieciaków w przebraniach :D

ddu

a widzicie. a ja bym miała problem z halloweenowym balem przedszkolnym . i H bym za wampirzycę nie przebrała.
ciągle jej powtarzam, że nie kupię monster coś tam i tego typu zabawek, bo śmierć to nie zabawa...

mam kłopot z tym "świętem". bardzo wydaje mi się dalekie - mnie i naszej kulturze, zwyczajom. znacznie bliższy mi, zwłaszcza w tym roku, spacer po wieczornym oświetlonym zniczami cmentarzu...

ishka82

dla mnie to takie dziwne święto, zupełnie do nas niepasujące, zapożyczone, jak walentynki, ale nie mam problemu, że w przedszkolu był bal, za wampirzycę, czy trupa też bym nie przebrała, najwięcej to chyba dziś wiedźm było ;) monster high wg mnie nie powinno istnieć i nigdy bym tego nie kupiła, nie wiem co bym zrobiła, gdyby dostała od kogoś

Justynna

Cytat: ddu w 30 Paź 2014, 17:11:14ciągle jej powtarzam, że nie kupię monster coś tam i tego typu zabawek, bo śmierć to nie zabawa...
ja mam też problem z motywem czaszki na ubraniach, nie kupiłabym niczego sobie, a tym bardziej Michałowi.

mayagaramond

Cytat: marlen_ka w 30 Paź 2014, 14:57:30Dzieci, które zaczynają się bawić w haloweenowe zabobony, rozpaczliwie potrzebują Chrystusa

A dorośli idący na Halloween Party? lol
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

jestynka

ddu ja mam podobnie. U f. w pzedszkolu nie ma tematu więc tutaj problem nie istnieje, dwa lata temu  ciągle się pytał kiedy będziemy obchodzić heloween, my powiedzieliśmy ,ze nie swietujemy takich wydarzeń. bardzo chciał mieć dynię więc pewnego dnia zrobiłam jesienną kolację: poszliśmy na kasztany, zbieraliśmy liście, zrobiam szarlotkę i nalesniki, a do kolacji dynia robiła nam za świecznik. Środek dyni zawekowaiśmy dla Gai , która była jeszcze w brzuchu.  Przyjął do wiadomości ,ze u nas w domu  nie ma heloween, za to są inne imprezy :)

wrobelek0403

Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

wrobelek0403

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

jo_miekka

Dla mnie nic nowego właściwie. Tyle już tego typu artykułów, feleietonów, badań...
No ale przeczytać przeczyatłam, pomyślałam o Was,  żeby się podzielić, ale refleksji to nie miałam jednak żadnej.

ddu

wrobelek0403

rubin04

Cytat: wrobelek0403 w 13 Lis 2014, 11:56:52
kocham autorke tego bloga lol lol najnowszy wpis miodzio :D

http://mixed.blox.pl/html

nie moge czytac w robocie bo rżę,...

wrobelek0403

rubin, czuje sie taka niekochana przez ojca i wykorzystana przez chłopa ze chyba rzuce sie z mostu lol lol co oczywiscie dowodzi trafnosci tez z komentowanego tekstu lol lol

mayagaramond

"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

zwierzatko_mojej_mamy

oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

wrobelek0403

golinda

kto wklei cały artykuł? nie mam dostępu

wrobelek0403