Przeglad prasy ciekawe aktykuly - linki

Zaczęty przez cherry, 05 Maj 2010, 14:41:25

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wrobelek0403

Cytat: ddu w 04 Sie 2014, 22:54:06
zamiast artykułu

podobne obserwacje mam porownując Zakopane i Smokovce. O cenach nie dyskutuje, choc na dwutygodniowy urlop na Słowacji wydałam dokładnie tyle samo co rok wczesniej w polskich Tatrach. Natomiast same miasteczka są zdecydowanie przyjemniejsze i ładniejsze niz Zakopiec i przyległosci.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

malutenka

Cytat: wrobelek0403 w 16 Sie 2014, 15:06:14Natomiast same miasteczka są zdecydowanie przyjemniejsze i ładniejsze niz Zakopiec i przyległosci.
+ mniej natarczywe na wydojenie z turysty kasy. I powtarzam: tam jest trawa zieleńsza, powietrze czystsze, jedzenie lepsze i góry ładniejsze. I mają kofolę.

szelma

- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

Cytat: malutenka w 16 Sie 2014, 15:34:56
+ mniej natarczywe na wydojenie z turysty kasy. I powtarzam: tam jest trawa zieleńsza, powietrze czystsze, jedzenie lepsze i góry ładniejsze. I mają kofolę.

otoz to!!!! bylismy w zakopcu jeden dzien i juz nas oszwabili. zapłacilismy 3 zł za podjechanie jednego przystanku busem (a normalnie 3 zł to jest z dworca do kuznic), złodzieje :walkiem:

Dodany tekst: sob, 16 sie 2014, 14:41:35

a kofoli nigdy nie piłam ;)

a własciciel pensjonatu gotował obłedne obiady :D :D za 5 Euro cały porządny obiad gotowany na swiezo tego samego dnia. no mówie Wam, to jeden z powodów, dla którego chcemy tam jechac jesienia lol lol

oczywiscie słuze namiarem na pensjonat :D
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

malutenka

Cytat: szelma w 16 Sie 2014, 16:39:33Uwielbiam
Nasze zapasy wczoraj uzupełnione :D

Dodany tekst: 16 Sie 2014, 15:46:27

Cytat: wrobelek0403 w 16 Sie 2014, 16:39:42zapłacilismy 3 zł za podjechanie jednego przystanku busem (a normalnie 3 zł to jest z dworca do kuznic), złodzieje ::
4,5 płacę za przejazd Kraków - moi rodzice (20km). Nie wspomnę już o parkingach, bo w Zakopcu jest rozbój. Wolałabym naprawdę zostawić te kilkadziesiat złotych u nich na obiedzie. Ale mają za swoje - ja i 100% moich znajomych skręcamy na Chyżne i zostawiamy Zakopane i okolice za sobą.

wrobelek0403

Cytat: malutenka w 16 Sie 2014, 16:42:084,5 płacę za przejazd Kraków - moi rodzice (20km). Nie wspomnę już o parkingach, bo w Zakopcu jest rozbój. Wolałabym naprawdę zostawić te kilkadziesiat złotych u nich na obiedzie. Ale mają za swoje - ja i 100% moich znajomych skręcamy na Chyżne i zostawiamy Zakopane i okolice za sobą.

no my na Jurgów :D a na Słowacji niestety parkingi tez drogie, w Smokowcu, Łomnicy i przy najwazniejszych szlakach (zielona dolina kiezmarska, rysy) 6 Euro za dzien. Za to jest elektriczka, a autobusy smiesznie tanie - 1,5 euro za 20 km!!!  :D :D

Dodany tekst: 16 Sie 2014, 16:01:54

ja to bym tylko przeniosła z Zakopca do Smokovca cukiernie Gabi i księgarnię Martynowicza :D i byłoby idealnie :D :D

ddu

i jeszcze w temacie estetyki i urody
zgadzam się mniej więcej z ideą tekstu
i mam wrażenie, że kilka wypowiedzi (chyba ziuty?) "miało na myśli" to:

http://natemat.pl/113527,przykrotkie-koszulki-czyli-faldy-i-boczki-na-spacerze

golinda

Cytat: ddu w 16 Sie 2014, 23:25:45i jeszcze w temacie estetyki i urody
zgadzam się mniej więcej z ideą tekstu
i mam wrażenie, że kilka wypowiedzi (chyba ziuty?) "miało na myśli" to:

http://natemat.pl/113527,przykrotkie-koszulki-czyli-faldy-i-boczki-na-spacerze

przyznasz jednak, że ten tekst to niezła płycizna? ;)

ddu

Cytat: golinda w 18 Sie 2014, 21:20:22
przyznasz jednak, że ten tekst to niezła płycizna? ;)

przyznam :)
bo w ogóle ten "problem" nie jest zbyt głęboki, przyznasz?
a jednak pojawia się u nas wciąż...

golinda

Cytat: ddu w 18 Sie 2014, 23:39:59bo w ogóle ten "problem" nie jest zbyt głęboki, przyznasz?

przyznasz, ale co innego, kiedy tu luźno (choć nie wszyscy tak znowu luźno ;)) sobie rozmawiamy, a kiedy ktoś próbuje mundre artykuły o tym pisać

salsa

mąż mężem ale życie prywatne trzeba mieć ;)

wrobelek0403

rubin04

Wróbelek, dzięki! No w końcu ktoś powiedział sensownie ile tamten wywiad jest wart.

wrobelek0403

szelma

Nie mogę całości przeczytać, ale, szczerze powiedziawszy, to ja nie wiem, co Polacy z takim zacięciem oglądają przez 4h dziennie :D Ja tam zawsze mam problem w PL, żeby się na czymś zawiesić - albo jakieś seriale polskiej produkcji, na ktore jak się patrzy, to bolą zęby, albo powtórki staroci, które każdy widział pierdyliard razy, albo jakieś Anny Marie Wesołowskie i tego typu rzeczy. No i wiadomości sensacyjne ;)

My mamy TV i nie oddałabym. Ale my oglądamy TV bardzo selektywnie - nagrywamy seriale i filmy, mamy parę programów na BBC, które oglądamy od lat, do tego D. ma swoje programy o muzyce, a ja o historii. I tylko jak nie mogę spać, to oglądam durne programy na MTV :D Ostatnio nawet Warsaw Shore zaczęli puszczać lol

I mogłabym żyć bez telewizora (a raczej telewizji - telewizor bym zostawiła, żeby z kompa na dużym ekranie móc oglądać), ale wtedy oglądałabym w dużej części to samo - tylko z netu.
- Co pani chciałaby najbardziej usłyszeć?
- Piosenkę pana Kor... Koracza "O zdrowiu" bym chciała najbardziej usłyszeć.
- Tak się szczęśliwie składa, że mamy pana Koracza na sali!

wrobelek0403

szelma, ja wiem jak to wyglada, po prostu tv leci w tle, a ludzie robia cos obok. Pewnie stad te godziny.

Nie miałam tv przez 2 lata, nie brakowało, bo wybrane seriale i tak ogladałam w necie. Zabrakło na MŚ, wiec kupiłam. Teraz uzywam do filmów z dvd, czasem jak leci jakis stary film polski to tez ogladam (ostatnio Ziemia obiecana :D ). W zimie pewnie bede ogladac skoki :D

Dodany tekst: 26 Sie 2014, 11:56:33

a teza artykułu opiera sie na tym, ze mimo nieposiadania telewizora ludzie wcale nie stali się bardziej selektywni w wyborze materiałów dostepnych w necie, bo opieraja sie o portale spolecznosciowe, które same segregują informacje.

ddu

nam się kończy umowa we wrześniu i właśnie się zastanawiamy, co zrobić

seriale można na komputerze
filmy też. ale ja rzadko oglądam, lubię w kinie, w domu nie umiem się nimi cieszyć

natomiast miałabym problem ze sportem, oglądam siatkówkę, lekką atletykę, czasem tenis... i nie wiem w zwiazku z tym, co zrobic

wrobelek0403

ddu, a jakis selektywny pakiet kablowy? kilka podstawowych kanalów plus sport?

ddu

właśnie multimedia nie mają takiej oferty
a tylko to możemy mieć
talerz nie wchodzi w grę - zabytkowa kamienica
ale na pewno będziemy rezygnować z dużego pakietu. płacenie tyle kasy co miesiąc nie ma sensu.

teraz już mam kłopot z siatkówką, pakiet za 100 zł na mecze to trochę przegięcie.... ale kupię, no co zrobić...

wrobelek0403

ddu, no strasznie duzo :/

ja płace jakies 40-50 (nie wiem dokładnie, bo mam razem z internetem) i mam polsat sport i eurosport i to wystarcza.

ddu

no własnie. poprosiliśmy o ofertę, może coś się zmieniło, coś sensownego zaproponują

zwierzatko_mojej_mamy

mi sie niestety malo moze zmienic, bo ja pragne net + tv z opcja nagrywania, a tylko UPC ma nagrywanie odcinkow programowane przy serialach + opcje nagrywania 2 programow jednoczesnie podczas ogladania trzeciego

przyszli do mnie panowie z netii, to ich przepytalam na okolicznosc nagrywania tak, ze dzwonili do centrali sie dowiadywac, bo nie znali zadnej odpowiedzi na moje pytania i zanim sie dodzwonili, ja juz se wyguglalam, ze W NETII JEST OPCJA NAGRYWANIA JEDNEGO PROGRAMU I TO DO TEGO WLASNIE TEGO, KTORY SIE OGLADA lol lol ja pierdole, to video mozna bylo ustawic 20 lat temu tak, zeby nagrywal inny program lol lol a super nowoczesny dekoder przy nagrywaniu tegoz programu, jesli chcesz zmienic na inny wyswietla przypomnienie "ej, nagrywasz ten program, jesli zmienisz kanal stracisz nagranie" lol lol poplakalam sie se smiechu przy panach i wyszli oburzeni tak samo na mnie, jak na usluge, ktora proponuja lol lol
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

callja

zwierzątko, może zaczną się zastanawiać, czy w ogóle mają co zaoferować lol lol
Nie obrażaj się sam... inni zrobią to lepiej!!! /by teściowa tutora mego ;) /