Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

Kasia

marax

Cytat: Kasia w 18 Lut 2017, 22:52:14
Moze to prawdziwa wełna była ;)
te bluzki były z bawełny :) Serio wrzucam do suszarki absolutnie wszystko i tylko z rzeczami z zary mam problem.

zuzia

doda,
nieprawda. tam trzeba wybierać i trafić. M. ma koszulki z pepco i skarpetki. nie mam zastrzeżeń. Niszczą się jak tak samo jak inne (np. te z woli).
dresy nam się jedne zbiegły ale dałam do reklamacji i oddali kasę. ale podobnie było np. z reserved, tylko dresy droższe.
kurtki nigdy nie kupowałam.

Kasia

Leginsy to po praniu potrafią miec znaczna roznice w długości nogawek lol lol lol

Doda, zgadzam sie co do jakości Pepco.

Ale koszulką pod piżamę to mnie zadziwiłaś :)

justynaaaa2

Ja mam dla kilka koszulek z długim rękawem z pepco i są o wiele lepszej jakości niż niektóre z hm
Grubsza bawełna, niektóre mają aplikacje naszytą więc nic się z tym nie dzieje ale faktycznie trzeba wybierać bo niektóre to cienizna i te pewnie są beznadziejne
No i za tą cenę to mi nie szkoda ich do przedszkola
Mam też skarpetki, spoko
No i rajstopy, przesiewają się jak każde inne a jak wiadomo moje dziecko jest wielbicielem rajstop i dość mocno je eksploatuje ;)

zwierzatko_mojej_mamy

doda, mnie tez zdziwiłas ;) nigdy nikt w moim otoczeniu nie zakładał niczego pod piżamę ;) pierwsze słyszę ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

zwierzatko_mojej_mamy

doda, no i nas tez bywa, wtedy narzucamy np koc na kołdrę ;) a czasem i dwa w domu w tbg, ale bez wkładów podpizamowych ;)

www.annawilk.pl

Kasia

Dla mnie majty pod pizama to juz za dużo (chociaz wiem ze tutaj zdania sa mocno podzielone, przegadałyśmy juz kiedyś ten temat). Koszulka pod piżamę juz mi sie w głowie nie mieści :)
Prędzej bym polarowa piżamę założyła (mam takie dwie).

Ale spoko spoko :)

zwierzatko_mojej_mamy

www.annawilk.pl

konwalia

A ja zakładam czasem sobie i Dagi podkoszulek pod pizame,  majtki to oczywista oczywistość ;)

kotabma

ja tez zakladam podkoszulek pod pizame. Opcja kołdra lub koc nie istnieje. Moje dzieci nie uznaja przykrywania. Jeynie Zosia dojrzala do przykrycia  ;)
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Justynna

Cytat: justynaaaa2 w 20 Lut 2017, 19:57:21Ja mam dla kilka koszulek z długim rękawem z pepco i są o wiele lepszej jakości niż niektóre z hm
o tak

wrobelek0403

zaraz rozwinie sie dyskusja, kto jak spi lol mnie sie zdarza zasypiać w bluzie polarowej na pizame, bo zimno :D gdzies tam w nocy w polsnie sie rozbieram :D majtki tylko raz na miesiac, jak trzeba, bo nienawidze :crazy:
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

Kasia

dlaczego macie zimno w nocy?
my mamy kaloryfery na noc rozhulane aby właśnie ciepło było, nawet jak się człowiek odkryje to nie zmarznie :hmm: przypominam, mieszkamy w domu więc statystycznie większe szanse na zimno niż w bloku. Chociaz ja bym mogła w zimnicy spać, bo mi pod kołdrą ciepło a jak bym marzła to bym kołdre na cieplejszą zmieniła lub koc dołożyła. :)
Majtki majtami, kwestia przyzwyczajenia pewnie (niektórzy i w stanikach śpią) ale skoro zakładacie podkoszulki bo jest zimno to coś jest nie tak z ogrzewaniem.

wrobelek0403

Kasia, bo ja wole sie cieplej ubrac/przykryć. Nie lubie jak w pomieszczeniu jest za ciepło.
Za dwadzieścia lat bar­dziej będziesz żałował te­go, cze­go nie zro­biłeś, niż te­go, co zro­biłeś. Więc od­wiąż li­ny, opuść bez­pie­czną przys­tań. Złap w żag­le pomyślne wiat­ry. Podróżuj, śnij, odkrywaj. /M.Twain/

golinda

Cytat: Kasia w 21 Lut 2017, 10:18:42my mamy kaloryfery na noc rozhulane aby właśnie ciepło było, nawet jak się człowiek odkryje to nie zmarznie

eee, niezdrowo jest spać w zbyt wysokiej temperaturze
nawet w nocy powinna być ok. 18C
dla mnie to by było za mało
ale na pewno mamy ze 3C mniej niż w dzień
piec zaczyna mocniej grzać o 4, żeby na 6 było już cieplutko

Kasia

no u nas za ciepło nie jest, musiałabym spojrzeć na termometr. W dzień na pewno mamy chłodniej bo my potrafimy cały dzień górę wietrzyć (zimą również) więc nie ma szans aby w dzień było cieplej niż nocą. W nocy zimą nie wietrzymy.
My w dzień mamy podłogówkę rozkręconą a kaloryfery tak akurat. Natomiast w nocy podłogówka jest znimimalizowana a kaloryfery podkręcone aby właśnie nie marznąć podczas snu.
Ale za gorąco nie jest :knuje: natomiast zimno też nie, nie ma potrzeby dodatkowego ubierania się.

zresztą zdrowo niezdrowo, jak ktoś marznie w nocy to znaczy że jednak ma za zimno.
Rozumiem aby nie przegrzewać ale jak jest za zimno to większej filozofii nie ma, po prostu jest za zimno i już ;)

konwalia

golinda

co do majtek - zdrowiej jest spać bez majtek :)

konwalia

Ja podkoszulek zakładam też by codziennie piżamy nie zmieniać,  bo jakbym nie miała to ubranie najbliżej ciała codziennie do prania idzie

wrobelek0403

wrobelek0403

acha, wyjde na burdasa, ale pizame zmieniam raz na tydzien :P

przeciez kłade sie spać czysta, do czystej poscieli, wiec nie brudzi sie jakos szczególnie, co nie? ;)