Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

golinda

Cytat: ddu w 21 Cze 2017, 11:01:08w Zarze coś znajdę?

jest sporo ładnych, dużo letnich kwiatowych wzorów

golinda

a co do sukienek, to ja od dawna dziewczynom kupuję używane na allegro - Next, Zara, Monsoon, czasem trafi się coś bardziej firmowego
Płacę po 30zł za sztukę, wyglądają jak zupełnie nowe. Te ceny w sklepach (powyżej 100zł za szmatkę dla dziecka na jeden sezon) to jest przegięcie!

ddu

wierzę, ale Hela ma ogólnie bardzo dużo ciuchów, zwykle po kimś, w Toruniu zaczęła super funkcjonować wymienialnia ciuchów, dostaję po córkach koleżanek całe wory
nie mam więc potrzeby czegokolwiek kupować, a tu nagle...wesele :D
i nie zdążę już szukać używek, ani nawet kupić czegoś super w necie

magdalinska

w jakich butach chodza wasze dzieci na rozpoczecie roku? mam biała koszule, granatowe spodnie (nie w kant, ale eleganckie w miare) i nie wiem jakie buty do tego. Takie "garniturowe" czarne? no nic mi nie pasuje. poradzcie cos  :pray:

Justynna

magdalinska, M. pójdzie albo w szarych trampkach  albo w granatowych adidasach, nie zamierzam kupować "garniturowych" butów. Nie podobają mi się i już.

golinda

Cytat: magdalinska w 25 Sie 2017, 11:02:37Takie "garniturowe" czarne?

brrr....

najlepsze by były buty granatowe, mokasyny na przykład
tylko nie trampki!

golinda

Cytat: Justynna w 25 Sie 2017, 11:07:38M. pójdzie albo w szarych trampkach  albo w granatowych adidasach

napisałam zanim przeczytałam :)

to nie do Ciebie szpileczka, ale nie zmienia faktu, że nie podoba mi się taka opcja.
a czym ziarenko za młodu... potem się dziwimy, że polscy panowie noszą skarpety do sandałów

magdalinska

golinda pokaz przykładowe mokasyny

Justynna

golinda, spoko. A wolę już opcję trampki niż garniturek, muszka i czarne buty. M. ma fajne granatowe adidasy, do tego będą czarne spodnie i koszula biała, ale nie z kołnierzykiem,a ze stójką.

O taki zestaw przewiduję:
https://static.zara.net/photos///2017/I/0/3/p/6887/760/250/2/w/1920/6887760250_1_1_1.jpg?ts=1500032657861

cumberland

Ale czemu trampki za kostkę są złe?
Pytam bez zlosliwosci-bo dla mnie do dżinsów i białej koszuli są ok. Taki smart casual.
A te mokasyny to do takiego galowego stroju na gola stopę?

golinda

jeśli sneakersy miałyby granatową podeszwę to ok
ale biała wg mnie nie pasuje do okazji

golinda

cumberland

no spoko, rozumiem różnicę, trampki ok do smart casual, źlle do galowego

a do galowego mokasyny na gołą stopę?

golinda

w naszym klimacie można zakładać ze skarpetkami, tylko trzeba je odpowiednio dobrać

https://mrvintage.pl/2012/08/mokasyny-i-skarpety-czy-wypada-je-laczyc.html

cumberland

może i to pasuje dla dla mr vintydża (choć osobiście i tak tego nie czuję) ale zupełnie mnie to nie przekonuje dla 6/7-latka na rozpoczęcie roku szkolnego
fikuśna skarpetka do mokasynów i galowej góry...jakoś nieee

no gołą stopę dla mnie ok, ale wtedy to już smart casual, a nie galowe, nie? :D

dla mojego oka ok jest coś takiego na dół, a na górę biała koszula, ew. jakiś kardigan
http://www.gap.com/browse/product.do?pid=705587022&rrec=true&mlink=5050,12413545,gapproduct1_rr_1&clink=12413545

albo właśnie trampki za kostkę i też do tego chinosy, biała koszula, kardigan

w ogóle z ala wizytowymi butami dla chłopców uważam, że jest masakra totalna, i żeby nie wyglądał jak komunista z lat 80 to siłą rzeczy trzeba postawić na jakiś casual dodatek

golinda weź wrzuć z ciekawości jakiś wzorcowy outfit dla chłopca na rozpoczęcie roku szkolnego, bo może nie umiem szukać ;)

golinda

cienkie granatowe skarpetki do granatowych mokasynów i granatowych butów wyglądałyby wg mnie ok

gdzie ja Ci kobieto znajdę taki look, jak oferta jaka jest każdy widzi? ;)

Igor ma jasnoszare sznurowane buty do stroju bardziej galowego
nie mam chyba zdjęcia

golinda

Cytat: cumberland w 25 Sie 2017, 12:19:35dla mojego oka ok jest coś takiego na dół, a na górę biała koszula, ew. jakiś kardigan
http://www.gap.com/browse/product.do?pid=705587022&rrec=true&mlink=5050,12413545,gapproduct1_rr_1&clink=12413545

dla mojego nie
strój galowy szkolny to powinien być odpowiednik smart casual

cumberland

Cytat: golinda w 25 Sie 2017, 13:01:37strój galowy szkolny to powinien być odpowiednik smart casual

eee, no weź ;) przecież jak zabierasz dzieciaka na wesele, to go nie ubierasz w odpowiednik black tie
okazja okazją, ale dziecko nie przestaje w tym wszystkim być dzieckiem

golinda

Cytat: cumberland w 25 Sie 2017, 13:18:59przecież jak zabierasz dzieciaka na wesele, to go nie ubierasz w odpowiednik black tie

nie rozumiem analogii
Twój mąż ubiera się w black tie na wesele, czy raczej business? ;)

dziecko jest dzieckiem, dlatego piszę o odpowiedniku i nie uważam, żeby w jakimkolwiek wieku odpowiednie były białe trampki do uroczystej okazji

cumberland

dla mnie mimo wszystko białe trampki są lepsze, niż wintydżowsko dobrana skarpetka do mokasynów czy derby u 6 latka (no chyba, że jest księciem i tak musi ;) )
no ale każdy ubiera jak chce

swoją drogą jak znajdziesz outfit galowy idealny to wrzuć tutaj

cumberland

Cytat: golinda w 25 Sie 2017, 13:36:10Twój mąż ubiera się w black tie na wesele, czy raczej business? ;)

w business też bym dziecka nie ubrała

Justynna

Cytat: cumberland w 25 Sie 2017, 13:51:45dla mnie mimo wszystko białe trampki są lepsze, niż wintydżowsko dobrana skarpetka do mokasynów czy derby u 6 latka (no chyba, że jest księciem i tak musi ;) )
no ale każdy ubiera jak chce
No właśnie. Według mnie taki kilkulatek nie musi wyglądać jak mniejsza wersja jego ojca ;)

golinda

nie musi, ale białe trampki to są buty sportowe. a rozpoczęcie roku to jest uroczystość. i nie pasują do okazji.