Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

tiliam

Cytat: golinda w 12 Lut 2016, 09:20:00Cytat: konwalia w 11 Lut 2016, 19:41:00
Od kiedy jest hm online to gdzie indziej rzadko kupuje coś Dagi

ja uwielbiam ciuszki dziecięce w Smyku
większość ma ładne wzory, kolory i są naprawdę dobrej jakości

Dla mnie sa najgorsze jakościowo.
Moze i ładne, ale tylko na poczatku - miałam sporo dla Michała i praktycznie każda koszulka jest rozciągnięta w bok a krótka do pępka po praniu. Wyglada to nieciekawie. Moze złe trafiałam, ale juz nie lubiei nie kupuje tam.

Co do Żary to mam wrażenie ze maja zaniżona rozmiarówkę, bo w tym sezonie kupowałam małemu kurtke zimowa na 2-3 lata, i jestem raczej pewna ze za rok bedzie za mała. Teraz jest na styk, głownie rękawy.a moj przeciez ze tych mniejszych dzieci..
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

golinda

tiliam, to jestem zdziwiona mocno, bo cała moja trójka nosi ciuszki ze Smyka i nie mam żadnych zastrzeżeń

ziuta

Cytat: tiliam w 15 Lut 2016, 13:30:58
Dla mnie sa najgorsze jakościowo.
Moze i ładne, ale tylko na poczatku - miałam sporo dla Michała i praktycznie każda koszulka jest rozciągnięta w bok a krótka do pępka po praniu. Wyglada to nieciekawie. Moze złe trafiałam, ale juz nie lubiei nie kupuje tam
mam identyczne doświadczenia z ubraniami ze smyka, dawałam im x razy ostatnią szansę, ale za każdym razem kończyło się tak samo, moim zdaniem ładne, ale jakość słaba, nie lubię i nie kupuję

zuzia

Cytat: ziuta w 15 Lut 2016, 16:08:38
mam identyczne doświadczenia z ubraniami ze smyka, dawałam im x razy ostatnią szansę, ale za każdym razem kończyło się tak samo, moim zdaniem ładne, ale jakość słaba, nie lubię i nie kupuję
ja tez już odpuściłam smyka dawno temu.

rubin04

no ja tez w Smyku nie kupuję.

Lubie HM bo jest on line. Najlepsze ciuchy mam z Cartersa, no ale teraz USD drogie wiec sie nie oplaca..
Mam jeszcze jakis zapas i naprawdę te ciuchy trzymają fason i kolor.

Za to dziś w Lidlu ku[piłam P spodnie dżinsowe bo mają z wąskimi nogawkami
i dla Mili takei getro-spodnie, tez fajne.

golinda

Cytat: rubin04 w 15 Lut 2016, 22:31:21Za to dziś w Lidlu ku[piłam P spodnie dżinsowe

ooo, dobrze, ze przypomniałaś, muszę podskoczyć

zdziwiona jestem tym co mówicie o Smyku. ostatnio tam kupiłam całą torbę na wyprzedaży - bawełna gruba, mięsista, bodziaki mają guziczki przy szyi, co dla mnie jest kluczowe, ładne wzory, dobry materiał
mam też stamtąd kurtki, bezrękawniki, jeansy, dresy - wszystko super
natomiast nie trawię jakości dziecięcych ciuszków (zwłaszcza rozmiar Niny) w HM, dla mnie to kompletny szmatex, już na etapie oglądania

fasolka1980

gdzie kupię niedrogie rajstopy w miare dobrej jakości?

golinda

Cytat: fasolka1980 w 16 Lut 2016, 09:41:16
gdzie kupię niedrogie rajstopy w miare dobrej jakości?

w Factory w Calzedonii

fasolka1980

Cytat: golinda w 16 Lut 2016, 09:41:45
w Factory w Calzedonii

ostatnio mi jakoś szybko się podarły.... ale może dam im jeszcze jedną szansę. Tylko trochę to daleko.

golinda

Cytat: fasolka1980 w 16 Lut 2016, 09:44:40Tylko trochę to daleko.

mogę Ci kupić, jak chcesz

ale sprawdź też rajstopy firmy Wola - o wiele mniej się mechacą niż te z dodatkiem kaszmiru z Calzedonii, dłużej też trzymają kolor

fasolka1980

właśnie.....muszę Wolę dorwać.

Dzięki golinda, podjadę tam w weekend któryś :)

Kasia

Cytat: fasolka1980 w 16 Lut 2016, 09:44:40
ostatnio mi jakoś szybko się podarły.... ale może dam im jeszcze jedną szansę. Tylko trochę to daleko.
ja tam nakupowałam Mai rajstop za 1,50 zł
całkiem przyzwoite :)

golinda a co to za rajtki były takie pasiaste co od Ciebie wzięłam?
ani jednej kulki nie mają, Maja je nosi, piore je a one dalej niezniszczalne :)

golinda

Cytat: Kasia w 16 Lut 2016, 09:58:23golinda a co to za rajtki były takie pasiaste co od Ciebie wzięłam?

kolorowe paski, czy jakie?

Kasia

kolorowe grupe paski, poziome szary, czerwony, zielony - raczej w ciemniejszej niż jaśniejszej tonacji

golinda

Cytat: Kasia w 16 Lut 2016, 10:23:53
kolorowe grupe paski, poziome szary, czerwony, zielony - raczej w ciemniejszej niż jaśniejszej tonacji

to jest raczej Wola, ale możliwe że inna firma, której nazwy teraz nie pamiętam - w Leclercu są obie firmy
te? ;)

Angie

Z calzedoni wolę te zwykłe, kaszmirowe robią się brzydkie.
A bawełniane są super.

Kasia

golinda

kaszmirowe to tak trochę szumnie powiedziane, bo one mają 2% kaszmiru ;)

Angie

konwalia

Ja mam fatalne doświadczenia z rajstopami i podkoszulkami że smyka,  pierwsze po praniu na dziecko 2 lata młodsze (30st), drugie szersze niż dłuższe i poprzekrecane. Polar, komin ok.

Z rajstop lubię tylko calzedonie(kaszmir i bawełnę)i hm(tu w dwupaku potrafią się różnić długością o 10cm, więc zwykle jedna para leży na kiedyś), Wola i inne z czasem rozwkleka się i zsuwa z pupy, czego sama nienawidzę w rajstopach

konwalia

A hm kupuję już tylko online,  przychodzi zapakowany i niewyciagniety

Justynna

Cytat: konwalia w 17 Lut 2016, 09:31:29hm kupuję już tylko online
ja też najczęściej kupuję dla M. w H&M, uwielbiam ich za online :)
Zamówiłam teraz kilka rzeczy z Mango Kids, miewają tam całkiem fajne rzeczy :)

ziuta

Cytat: Justynna w 17 Lut 2016, 09:39:06
Zamówiłam teraz kilka rzeczy z Mango Kids, miewają tam całkiem fajne rzeczy :)
o tak! miałam wcześniej kilka pojedynczych rzeczy z mango kids, ale teraz na wyprzedaży zamówiłam całe mnóstwo ciuchów dla Ali, bo były w fajnych cenach (legginsy po 15,90 za sztukę!), z myślą, że większość odeślę, jak przyszła paczka okazało się, że rzeczy są tak fajnej jakości (fajna, mięsista bawełna, legginsy z wysokim stanem, a nie biodrówki odsłaniające nerki i pupę), że niewiele byłam w stanie odesłać... na pewno będę tam częściej kupować

golinda

dragonfly

Ja najwiecej kupuje w GAP, jak dla mnie fajna stylistyka i wiekszosc ciuchow nie do zdarcia