Maluszkowa moda - ciuszki naszych dzieci

Zaczęty przez temp_doda, 15 Gru 2009, 15:57:03

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

elve

Norka

No laski, dostałam moją cytrynkę od OliFasoli i jestem pod wielkim wrażeniem  :thumbup: Materiał mięciutki, aplikacja cudna, szwy jak od linijki... Sama bym w takiej chodziła ;D

Ola, może rozszerzysz rozmiarówkę? Tak do 62-164? ;)

Justynna

Cytat: Norka w 30 Kwi 2013, 14:45:43jestem pod wielkim wrażeniem  thumbup Materiał mięciutki, aplikacja cudna, szwy jak od linijki...
Potwierdzam :)

golinda

nie wiem, co robić :hmm:

kupować maluchom małe ciuszki? takie 50cm i mniej, czy czekać przynajmniej do pomiarów usg "30tc"?
N. urodziła się w 39tc, 55cm, bardzo szybko ciuszki 56cm były na nią za małe
nawet te małe co do szpitala wzięłam ledwo położne na nią wcisnęły...

z drugiej strony dziwnie się czuję z tym że kompletnie nic nie mam, nawet na wszelki, tfu tfu, wypadek...

Angie

golinda kiedy masz usg? Bo już widzę, że masz 31 tydzień.
One pewnie mimo wszystko będę mniejszymi dziećmi, więc na początek małe ubrania się przydadzą  :hmm:
H&m ma chyba tą małą rozmiarówkę.
Ja bym pewnie kilka sztuk najpotrzebniejszych rzeczy kupiła

zuzia

golinda
ja bym pewnie coś kupiła.
J. bliźniaki mieli po 2800 każdy i 50 kilka cm. więc tacy mali nie byli. cc miała w 38 tygodniu.

golinda

Cytat: Angie w 30 Kwi 2013, 15:59:03golinda kiedy masz usg?

mam 9.05

chciałam w Next zamówić, oni mają 50cm i mniej
HM ma trochę zawyżoną rozmiarówkę...

Kasia

Golinda ciuszki zawsze mozna dokupić. Mothercare ma raczej te małe. Pokazesz męski gdzie w razie czego jechac i co brać i ci nawet w dniu porodu dokupi ;) jedna czy dwie doby w 56 wytrzymają jakby co. Bo mniejsze tfu tfu to i tak ciuszkow chyba nie potrzebują.

jo_miekka

Ja bym brała od 56. Będą przyduże tylko chwilę.

golinda

Cytat: Kasia w 30 Kwi 2013, 16:01:09Mothercare ma raczej te małe.

no właśnie już nie ma
mieli promocję tydzień temu i wykupione wszystko
sprzedawczyni powiedziała, że bardzo rzadko mają te 50cm

Dodany tekst: 30 Kwi 2013, 14:04:00

Cytat: jo_miekka w 30 Kwi 2013, 15:02:55

no wiesz, one mogą się urodzić np. po 45cm...
nigdy nie wiadomo

Dodany tekst: 30 Kwi 2013, 15:05:00

Cytat: Kasia w 30 Kwi 2013, 16:01:09Bo mniejsze tfu tfu to i tak ciuszkow chyba nie potrzebują.

one mogą być w normalnym terminie, a mniejsze...

ziuta

zrobiłabym chyba tak samo, ale jeśli byś jednak chciała coś mieć, to kappahl ma dużo malutkich, rozmiarówka zaczyna się już od 44 ;D

konwalia

Ja bym kilka kupiła, moja Daga w 37 tyg miała z 2 tyg za duże ciuchy na 56
kappahl, smyk i mothercare ma mniejsze, hm czasem

Dodany tekst: 30 Kwi 2013, 15:11:36

Ja bym kilka kupiła, moja Daga w 37 tyg miała z 2 tyg za duże ciuchy na 56
kappahl, smyk i mothercare ma mniejsze, hm czasem

Justynna

Ja chyba też. W razie czego można dokupić kilka rzeczy w r. 50 :)

golinda

patrzyłam właśnie na te dwa pajace z next, które mam. up to 1 month są ze 4cm krótsze niż ten pajac, w który ubrana została po porodzie Ninka i który był na styk
czyli brać w next "first size" (to mniejsze niż up to 1 mth) jest bez sensu, co? nie mówiąc już o 5lbs.. to jeszcze mniejsze

zajrzę też do kappahl!

justynaaaa2

ja bym pewnie już coś kupiła takiego malutkiego, bo bym nie wytrzymała :) a po usg jak się okaże że są maluchami to albo dokupiła więcej albo skupiła się na tych 56 :)
ich będzie dwójka, więc zużycie też większe :D szukałabym raczej unisex żeby móc je ubierać w to samo, zamiennie :)
o tak kappahl ma śliczne a te w rozmiarze mini mini to już w ogóle są takie cudne ;)

Dodany tekst: 30 Kwi 2013, 15:29:25

Cytat: golinda w 30 Kwi 2013, 15:21:25
patrzyłam właśnie na te dwa pajace z next, które mam. up to 1 month są ze 4cm krótsze niż ten pajac, w który ubrana została po porodzie Ninka i który był na styk
też mam paczkę tych up to 1 month ale on są ciut większe od tych 00 z tesco a mobka mi pisała, że te 00 z tesco to na miesiąc spokojnie jej starczyły a chłopaki też raczej koło 55 cm. mieli  :hmm:

marax

Cytat: golinda w 30 Kwi 2013, 14:55:30
nie wiem, co robić :hmm:

kupować maluchom małe ciuszki? takie 50cm i mniej, czy czekać przynajmniej do pomiarów usg "30tc"?
N. urodziła się w 39tc, 55cm, bardzo szybko ciuszki 56cm były na nią za małe
nawet te małe co do szpitala wzięłam ledwo położne na nią wcisnęły...

z drugiej strony dziwnie się czuję z tym że kompletnie nic nie mam, nawet na wszelki, tfu tfu, wypadek...

ja bym kupila te mniejsze kilka sztuk dla spokoju mysli

OlaFasola

Cytat: olgaaa1 w 30 Kwi 2013, 10:10:30
Ok nie jestem w temacie :D jak mogę zamówić coś na dekopaka i gdzie jest cennik :D
Napisałam pw :)

Justyna, Norka dziękuję, kochane jesteście  bighug bighug

Kolakcja letnia już częściowo gotowa :D

golinda

Cytat: justynaaaa2 w 30 Kwi 2013, 16:23:37też mam paczkę tych up to 1 month ale on są ciut większe od tych 00 z tesco a mobka mi pisała, że te 00 z tesco to na miesiąc spokojnie jej starczyły a chłopaki też raczej koło 55 cm. mieli  hmm

no to nie wiem, dlaczego
ja po prostu zmierzyłam z tym co mam w domu i wiem, że 55cm niny ledwo się w to zmieściło ;)

martullek

OlaFasola czy ja też mogłabym dostać cennik? do jakiego rozmiaru szyjesz?

ishka82

OlaFasola, ja też poproszę ;) o ile szyjesz coś od 104 ;)

fasolka1980