Suknia jest. Co dalej?

Zaczęty przez psiapsiulek84, 01 Lut 2009, 13:22:06

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mayagaramond

Cytat: cumberland w 01 Lut 2009, 19:12:33
zgadzam się z maya

Piwo z samego rana :)

Piekne kolczyki znalazlas! Zdradzisz gdzie?
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

cumberland

Cytat: mayagaramond w 02 Lut 2009, 09:30:37
zgadzam się z maya

Piwo z samego rana :)

Piekne kolczyki znalazlas! Zdradzisz gdzie?

maya w googlach images wpisałam: baroque earrings  ;)

Dodany tekst: 02 Lut 2009, 10:33:45

Cytat: magdarynka w 02 Lut 2009, 09:14:00
zgadzam się z maya

wymarzona kiecka do klimatu baroque bride ;)
obok marii antoniny pooglądaj sobie tez kreacje keiry knightley z filmu "księzna"
poczuj zapach epoki i czerp z niej inspiracje, mysle, że efekt moze byc powalajacy ...

dodatki: ja postawilabym na wyraziste kolczyki z mocnym akcentem kolorystycznym
kolor oczywiscie zgodny z planem stylizacji :)
dobrze będzie wyglądać tutaj "barokowy szlif" swarovskiego, jak na zdjęciach
a skoro chcesz mieć coś na szyję, to ja brałabym cieńki łańcuszek ale z mega mocnym i sporym (sic!) kamieniem -  zawieszką o kształcie i kolorze kolczyków :)

A ja nie polecam wczuwac sie w owczesne zapachy  :rotfl:

padłam i leżę  :rotfl:

sunflowerka

No ja nie wiem co wyjdzie z tej barokowej stylizacji...jakoś tego nie widzę i ciągle obawiam się efektu odpustowej księżniczki. Bo wszystko fajnie, tylko że ślub to nie film kostiumowy, ani nie bal przebierańców. No chyba, że zaszaleje się na całego. Zatem jeżeli stylizacja barokowa, to wszystko niech będzie w zgodzie z tym klimatem. Wesele na zamku lub w sali pałacowej (lub z dekoracja ala pałacową), kareta, trochę muzyki z tamtej epoki...

Moim zdaniem z taką sukienką masz parę możliwości
1/ idziesz w minimalizm z dodatkami, czyli prosta fryzura i praktycznie zero bizu
2/ całkowicie stawiasz na barok
3/ inspirujesz się barokiem, ale jednocześnie unikasz tego nadmiernego barokowego przepychu (hehe ciekawe...:P)

psiapsiulek84 jak stylizacja byłaby ci najbliższa?

Dodany tekst: 02 Lut 2009, 11:53:13

dzizas foty mi się nie chcą wkleić :crying:

cumberland

Cytat: sunflowerka w 02 Lut 2009, 11:48:55
No ja nie wiem co wyjdzie z tej barokowej stylizacji...jakoś tego nie widzę i ciągle obawiam się efektu odpustowej księżniczki. Bo wszystko fajnie, tylko że ślub to nie film kostiumowy, ani nie bal przebierańców.

sunflowerka
gdzieś już to pisałam, napisze raz jeszcze
nie chodzi o ślepe kopiowanie tylko o inspirację
właśnie tak powstają piękne, zapadające w pamięć stylizacje
przecież nie chodzi tutaj o robienie kalki baroku tylko o czerpanie z mody/wzorca/epoki/trendu/stylu itp itd  ELEMENTÓW ze świadomością siebie

w końcu nikt nie chodzi po ulicy w ciuchach haute couture, a jednak po coś takie pokazy powstają......prawda?

sunflowerka

cumberland  wiem o co ci chodzi , spokojnie...przecież ujęłam to w 3 możliwości
Pomysł z barokiem bardzo mi sie z reszta podoba, zawsze to coś innego ;)

cumberland

Cytat: sunflowerka w 02 Lut 2009, 12:23:36
cumberland  wiem o co ci chodzi , spokojnie...przecież ujęłam to w 3 możliwości:)

a czy ja jestem niespokojna ? :P

mayagaramond

Cytat: cumberland w 02 Lut 2009, 12:13:49

w końcu nikt nie chodzi po ulicy w ciuchach haute couture, a jednak po coś takie pokazy powstają......prawda?

mialam dokladnei to samo napisac, ale szef przylazl, teraz juz na szczescie poszedl.
"Man muß nie verzweifeln, wenn einem etwas verloren geht, ein Mensch oder eine Freude oder ein Glück; es kommt alles noch herrlicher wieder. Was abfallen muß, fällt ab; was zu uns gehört, bleibt bei uns (...)"

sunflowerka

no to idąc tym tropem

szelma

Wow, ta ostatnia jest po prostu OOOOO  :bravo: Świetna by była taka stylizacja barokowo-nowoczesna właśnie  :thumbup:

effik

Cytat: szelma w 02 Lut 2009, 14:04:24
Wow, ta ostatnia jest po prostu OOOOO  :bravo: Świetna by była taka stylizacja barokowo-nowoczesna właśnie  :thumbup:

szelma, jak sobie przypomnę te twoje dredy z kwiatem, to jeszcze taka kopułka do tego i pięęeeeeknie :D

psiapsiulek84

dzieki dziewczyny za pomysly ale jednak w mojej sytuacji najbardziej odpowiedni bedzie jednak minimalizm. zeby byc barokowa panna mloda trzeba miec jeszcze cala otoczke w tym klimacie czyli wlasnie odpowiednia sala, jej wystrój, pojazd, cala koncepcja wesela itp itd. a u mnie niestety takich mozliwosci brak

szelma

effik, hihi, tylko że u mnie nie ma z czego takiej kopułki zrobić :D Z moich 44 glizdogonów to wyszłaby kopułka z prześwitami ;).

panikarola

szelma, co sie martwisz, wsadzi ci sie taka gabeczke wypelniającą ;)
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

szelma

I można w to jeszcze będzie wetknąć wiecheć kwiatów  :P To już bukietu nie będę musiała szukać!  :point_lol:

panikarola

a mozesz ja tez wziac w jakims kolorze, co to bedzie przewodni, i powtorzenie akcentu kolorystycznego masz z glowy...

mmmmmmm, bedzie pieknie!!!!
Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

effik

hehe szelma prześwity będą oryginalne :D a gąbeczka z kwiatami sezonowymi najlepiej, gdybyś miała w święta ślub to byłaby na przykład dekoracja bożonarodzeniowa  :rotfl:

szelma

effik, no i świeczkę można by było wsadzić też, żeby nastrój był odpowiedni ;) Coś takiego na przykład  :point_lol:

A tak poza tym to strasznie zaśmiecamy psiapsiulkowi wątek - nieładnie!  :spank:

effik

Cytat: szelma w 02 Lut 2009, 22:46:11
effik, no i świeczkę można by było wsadzić też, żeby nastrój był odpowiedni ;) Coś takiego na przykład  :point_lol:

A tak poza tym to strasznie zaśmiecamy psiapsiulkowi wątek - nieładnie!  :spank:

:dance: :rotfl:
no dobra, bez jaj ;)
psiapsiulek, ja się zgadzam z tym, co napisałaś - jeśli nie da się zrobić tak, żeby wszystko pasowało (a pan młody nie ma białej peruki i uróżowanych policzków  :dance: ), to lepiej nie przesadzać :)
a przy tej sukni wersja minimalistyczna też będzie ok - bo wydobędzie urok sukni no i twój, oczywiście :)

rubin04

Ja myslę że "mocne" długie kolczyki z kryształami i prosta fryzura z kwiatem o prostej formie będzie wystarczające.

A jesli nie masz przekonanai do welonu a chcesz jakos rodziny welonowo nie zawieśc to moze welon załóż do kościoła a potem zdejmiesz w drodze na salę.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

sierpniowajulka

psiapsiulek84, jesteś bardzo ładną dziewczyną. Szkoda by było przysłonić taką urodę mocno tradycyjną stylizacją... A wydaje mi się, że ku takiej się skłaniasz.... Kolczyki wiszące + wisiorek "łezka", "oczko" (coś z pojedynczym wiszącym elementem) przy tej sukni wieje strasznym oklepaniem. Propozycje Mayi bardzo mi się podobają... można je trochę ułagodzić i stworzyć niepowtarzalną, choć nie tak ekstrawagancką  stylizację - taką, by zaparła gościom dech w piersiach i nie pozwoliła zlać się Tobie w tłumie z pozostałymi PM sezonu  ;) ;) ;)  i przy okazji Tobie się podobała. Ale by coś Ci trafnie podpowiedzieć, warto znać kilka szczegółów ceremonii i wesela - o jakiej porze dnia (to także przydatna info w kwestii Młodego, gdyż do tej sukni prosiłoby się założyć coś elegantszego niż garnitur) i w jakim stylu i miejscu wesele...? Bo można Cię wystylizować na "księżniczkę", ale jak to będzie wyglądało, gdy wesele będzie np. w góralskiej chacie?

wredotka

mnie ta suknia przypomina cos pomiedzy przeminelo z wiatrem (Scarlet O'hara) a klimatem westernowym. I nawet te fryzury barokowe, ktore wstawila sunflowerka moznaby tutaj po malej przerobce wykorzystac  ;)

psiapsiulek84

Ślub mamy o 17tej, potem wesele. wesele mamy w remizie (tylko prosze nie kojarzyc sobie tej mojej remizy z dechami, balonami itp :-). sala zwykla, bez rewelacji typu wodospad na scianie :-) ale po udekorowaniu naprawde fajnie wyglada. mimo wszystko wydaje mi sie ze chciazby ze wzgledu na miejsce wesela taka stylizacja barokowa chyba jednak nie bedzie na miejscu. sklaniam sie m.in nad barmanem a barman + barok jakos mi sie nie widzi ;-) mowicie ze powinnm oczarowac wszystkich wygladem itp... macie racje tylko  obawiam sie ze 90% osob bedzie uwazalo ta stylizacje za conajmniej .. DZIWNA ;-) pochodze z malego miasteczka i tu panny wygladaja raczej tradycyjnie. wy w miastach mozecie bardziej poszalec-taka jest prawda...

rilla

hm ale może warto to przełamać?

wpiąć kwiat nad ucho? ubać długi zwiewny welon?  i mały bukie z kwiatów, których nazwy te 90% osób nei zna

ja jestem przeciwko takiej szalonej stylizacji

ale coś nowoczesnego jak najbardziej

Dodany tekst: 05 Lut 2009, 21:09:04

czytam wątek i dodam swoje trzy grosze

psiapsiulek84

Kazde 3 grosze zawsze mile widziane  ;) nie no, az tak strasznie to ze mna nie jest :-) kwiat chcialabym miec choc nie wiem czy bedzie pasowal do mojej ewentualnej fryzury (ktorej jeszcze nie wymyslilam :-) ), welon raczej tez, jakies szalone kwiatki tez moga byc ;-) chodzilo mi raczej o taka "ostrzejsza" stylizacje z poczatku wpisow

rilla

hm ja mysle ze kwiat we wlosach wyglada zawsze fajnie (dobrze dobrany)

mysle ze kluczowa jest fryzura - suknia jest strojna - ja bym wybrala cos delikatnego - bez lokow - jakis kok
czy cos wpadlo ci w oko?

a kolor kwiatow? mnie sie tu widzi calkiem spory ale jednolity bukiet - zadne kaskady ale cos wiekszego