łazienka - po upomnieniu elvelve

Zaczęty przez golinda, 13 Sty 2009, 21:17:23

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

golinda

właśnie napisałam cały długi post i explorer się wyłączył - nienawidzę go!!! zaraz dopiszę od nowa i wstawię projekt

łazienka jest na dole, ma jakieś 4,5m kw.
-czarne kafle to glazura błyszcząca, za kibelkiem szerokości 30cm, nad zlewem 20cmx90cm (x3 płytki)
-białe płytki 20cmx60cm, błyszczące
-podłoga to gres niepolerowany w prawie identycznym kolorze co kamień we wnęce
-kamień to Kongo, do obejrzenia tutaj: http://marmurowe.pl/?action=article&id=382
-za szybą prysznic, panel normalny (niepodtynkowy), z serii Deante Cubic
-umywalka (nablatowa) i kibelek (podwieszany) pewnie Duravit Vero
-blat pod umywalką kamienny w kolorze podłogi i kamienia we wnęce
-szafka czarna na wysoki połysk
-na ścianie gdzie okno na wysokości wnęki idą dwa paski 1cm (tworzące pas o wysokości ok. 30cm) ze stali szczotkowanej, takiej jak w panelu prysznicowym (akurat tego nie ma na tych projektach)
-lustro szer. 30cm prawie do samego sufitu, kinkiety proste, wąskie, długie, na suficie lampa mniej więcej taka: http://light4u.pl/eglo/camini-88203-p-1089.html

Dodany tekst: wto 13 sty 2009 21:28:02 GMT-1

projekty:

Dodany tekst: wto 13 sty 2009 21:28:51 GMT-1

kolejny:

elve

a projekt? moja wyobraźnia nie działa aż tak dobrze

a płytki skąd?

pośpieszyłam się, projekt już jest

golinda

już masz projekty :)
płytki kupiliśmy w Opexie, jakieś włoskie

elve

prysznic będzie otwarty?

bardzo mi sie podoba ten kamień

golinda

Cytat: elvelve w 13 Sty 2009, 21:35:27
prysznic będzie otwarty?

tak, jest tylko szyba i podloga wylana tak, żeby spadek był

elve

co macie pod płytkami? tzn pod częścią prysznicową?

golinda

ten sam gres co na reszcie podłogi

elve

golinda miałam na myśli jakieś zabezpieczenie przed wodą, jakieś specjalne folie...

golinda

Cytat: elvelve w 13 Sty 2009, 21:43:45
golinda miałam na myśli jakieś zabezpieczenie przed wodą, jakieś specjalne folie...

hmm, chyba nic! w mieszkaniu, w którym teraz mieszkamy jest dokładnie tak samo i nic się nie dzieje, ale dopytam się jeszcze wykonawcy, co o tym sądzi

elve

bo ja bym chciała takie rozwiązanie na poddaszu, ale obawiam się przecieku

a jakoś nie ufam fudze....

golinda

na poddaszu będę miała dokładnie to samo - zasięgnę języka u naszego wszechwiedzącego pana Zenka i dam znać

siog

Cytat: elvelve w 13 Sty 2009, 21:35:27
prysznic będzie otwarty?

bardzo mi sie podoba ten kamień

wlasnie marzylam o takim prysznicu (u nas takie cus nazywa sie "wet room") ale niestety nie moge miec! :headbang: bo wlasnie podloga ma byc wylana specjalnie, i u nas pod spodem musi byc water tank (cysterna? zbiornik?) zeby zebrac splywajaca wode z prysznica :headbang: i zeby tylko to zrobic to jakies 5 tys eur min  :crying:

Golinda czy to kamien naturalny czy plytki "a la kamien". Ile placiliscie za m2?

golinda

Cytat: siog w 13 Sty 2009, 23:07:32

Golinda czy to kamien naturalny czy plytki "a la kamien". Ile placiliscie za m2?

masz tutaj: http://marmurowe.pl/?action=article&id=382
Kongo

kwarcyt naturalny, 417zł/m całe szczęście nie trzeba było dużo

siog

Cytat: golinda w 13 Sty 2009, 23:09:52
Cytat: siog w 13 Sty 2009, 23:07:32

masz tutaj: http://marmurowe.pl/?action=article&id=382
Kongo

kwarcyt naturalny, 417zł/m całe szczęście nie trzeba było dużo

dzieki,
a powiedz mi jeszcze czy mowili wam cos o zabezpieczeniu tego kamienia po wylozeniu? jakas warstwa ochronna czy cos takiego

golinda

tak, daje się jakiś impregnat

elvelve, pytałam męża o to zabezpieczenie pod gresem w prysznicu - u nas nic już nie będzie, bo strop (mówię o łazience na poddaszu) jest przełożony podwójnie folią, potem ogrzewanie podłogowe i znowu folia, więc już nie trzeba podobno

elve

dzięki! u mnie też będzie podłogowe, więc może sie uda analogicznie

sierpniowajulka

My też tak prysznic robimy - bez brodzika. :) Sprawdzę, jakie nam rozwiązania techniczne proponują.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elve

sierpniowajulka a mogłabyś z obowiązku ci przypisanego z racji zawodu, gorliwiej odwiedzać wątki mieszkaniowe, na ten przykład mój?

zuzia

Cytat: elvelve w 21 Sty 2009, 13:57:28
sierpniowajulka a mogłabyś z obowiązku ci przypisanego z racji zawodu, gorliwiej odwiedzać wątki mieszkaniowe, na ten przykład mój?

popieram :)

sierpniowajulka

Cytat: zuzia w 21 Sty 2009, 13:58:33
Cytat: elvelve w 21 Sty 2009, 13:57:28

popieram :)

:blush: postaram się, choć może być trudno. Ja mam nieczęsto sposobność siedzieć chwilę dłuższą na Strefie... a jak zaglądam, to już jest Tyle przez Was naprodukowanych stron, że ciężko się przez to przebijać. W wątkach mieszkaniowych przydałoby się coś takiego jak np. w zabawie charytatywnej - że najważniejsze rzeczy (plany, zdjęcia i punktowe pytania) zawsze są na górze każdej strony. I by autorki mogły sobie to modyfikować w zależności od postępu projektu czy nowo pojawiających się problemów.

sierpniowajulka

Cytat: sierpniowajulka w 21 Sty 2009, 13:56:22
My też tak prysznic robimy - bez brodzika. :) Sprawdzę, jakie nam rozwiązania techniczne proponują.

ok, już wiem... bo sama przedwczoraj wieczorem kupiłam. Zastosujemy płynną folie Mapei (Mapegum + grunt Mapei + taśma w narożniki + mankiety)

golinda

zapytam tu, bo na plotach mnie olały!

czy to do siebie pasuje?
ma być w tej właśnie łazience

abkasia

golinda pasowac pasuje :) a nie boisz sie ze ci sie pupa kanciasta od takiego kibelka zrobi? :point_lol: :point_lol:

golinda

Cytat: abkasia w 12 Lut 2009, 16:09:54
golinda pasowac pasuje :) a nie boisz sie ze ci sie pupa kanciasta od takiego kibelka zrobi? :point_lol: :point_lol:

zbiorę i będą idealne klocki dla dziecka :D

no dobra, koniec tych obrzydliwości :)

hahaha! przeczytałam kupa zamiast pupa  :rotfl: