łazienka - po upomnieniu elvelve

Zaczęty przez golinda, 13 Sty 2009, 21:17:23

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

aniak1211

golinda
jak na moje oko to pasuje:)

siog

Cytat: golinda w 12 Lut 2009, 16:04:21
zapytam tu, bo na plotach mnie olały!

czy to do siebie pasuje?
ma być w tej właśnie łazience

bedzie pasowac
tylko czy ta umywalka nie jest za plytka  :hmm: ?

golinda

dodatkowe pytanie:

czy płytki za umywalką, blat i szafka pod blatem powinny być jednakowej szerokości?!?

Kasia

nie, ale glazurnik powinien połozyc płytki w miare symetrycznie :)
aby np. nie było jednej fugi na 1/3 umywalki i po obu stronach aby nie było różnej wielkosci wyatajacych płytek

abkasia

Cytat: golinda w 13 Lut 2009, 10:33:44
dodatkowe pytanie:

czy płytki za umywalką, blat i szafka pod blatem powinny być jednakowej szerokości?!?
wlasnie tak sie zastanawiam.. ogladam projekt...
i chyba ja bym zrobila roznej szerokisci..
chociaz sama nie wiem..
ja szafke bym zrobila szersza chyba niz umywalka.. :knuje: :knuje: podobaja mi sie umywalki na szerszych blatach badz szafkach.. no i zawsze masz troche pojemniejsza szafke..
a jak szafka bedzie ciemna, to bedzie ladny kontrast..

elve

jak dla mnie płytki powinny mieć szerokość blatu szafki
umywalka może być węższa
szafkę dałabym węższą, żeby ta cała konstrukcja nie była zbyt ciężka

golinda

umywalka na pewno będzie węższa, bo ma jakieś 65cm, blat i płytki nad umywalką chyba 90cm (czy szersze?), no i szafka nie wiem jaka, ale ona będzie zrobiona z płyt gips-kart i obłożona tymi czarnymi płytkami co nad umywalką
blat szary w kolorze podłogi

abkasia

golinda czekaj, az sobie miarke wezme :)

Dodany tekst: 13 Lut 2009, 11:25:43

Cytat: golinda w 13 Lut 2009, 11:07:09
umywalka na pewno będzie węższa, bo ma jakieś 65cm, blat i płytki nad umywalką chyba 90cm (czy szersze?), no i szafka nie wiem jaka, ale ona będzie zrobiona z płyt gips-kart i obłożona tymi czarnymi płytkami co nad umywalką
blat szary w kolorze podłogi
ja mam umywalke 65 cm, i z jednej str mam blat 15 cm,  z drugiej dluzszy, ale dlatego ze przylega do sciany pod katem 45 st.. ale taki blat 15 cm wystajacy jest chyba minmalny przy tak duzej umywalce.. krotszy  smiesznie by wygladal..
czy szafka ma byc taka szeroka, czy wezsza zalezy od tego czy masz duza lazienke, czy nie.. czy beda jeszcze jakies zamykane szafki..
ja lubie pojemne szafki w lazience, w ktore mozna schowac srodki czystosci, zeby nie staly na widoku..

golinda

abkasia, dzięki! jedziemy dzisiaj blat zamówić, rzeczywiście powinien mieć min. 15cm z każdej strony
łazienka bardzo mała, ale pod blatem będą dwie szuflady tylko, obok siebie, każda na wysokość jakichś 35cm, więc nie będzie przytłaczającego efektu. i chyba damy je na szerokość blatu

aja

świetna umywalka
bardzo mi się podoba bo resztę znam. ..

golinda

mika

zajebiaszcze!

Dodany tekst: 21 Lut 2009, 20:05:24

bierz deante cubic

eva_luna

dla mnie te baterie zbyt kanciaste i futurystyczne sa....

golinda

ale cała łazienka jest właśnie taka :)

zuzia

umywalka mi się podoba. baterie są zbyt kanciaste, ale ja to tradycjonalistka jestem :)

eva_luna

Cytat: golinda w 21 Lut 2009, 20:26:19
ale cała łazienka jest właśnie taka :)

a moze by te kanty zlagodzic jakims bardziej oblym elementem?

umywalka i mnie sie podoba, chociaz ja bym pewnie cala lazienke zachlapala myjac rece :)

elve

golinda a nie wkleiłabyś efektów :D

zuzia

Cytat: elvelve w 11 Maj 2009, 20:25:58
golinda a nie wkleiłabyś efektów :D
wkleila - na ciazowej :)