Problemy z kolorami :)

Zaczęty przez isabelles, 02 Sty 2009, 12:43:49

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

isabelles

Meble do kuchni zamówiłam, płytki na podłodze też są - a ja niestety już nie jestem pewna czy wszystko będzie do siebie pasowało :(
Niestety nie mam zdjęcia jak dokładnie będą wyglądały (będą za 2 tygodnie) moje meble ale na stronie BRW znalazłam prawie takie same - prawie tzn. dolne takie same a na górze będą 4 szafki przeszklone (dolne -górne :) mleczne szybki) pozostałe górne szafki będą beżowe (jasny beż) i blat również beż (chciałam początkowo białe ale jakoś przy podpisywaniu umowy wybrałam ten bez no i mam problem) jakie płytki na ścianę? Jaki kolor ścian? Teraz jak na to patrzę to chyba do tej podłogi to górne szafki mogły by być waniliowe a nie beżowe – ale jest już po fakcie, co teraz? Kuchnia jest połączona z salonem więc kolor ścian będzie taki sam w salonie.

zuzia

isabelles
ja mam szafki waniliowe i brązowe blaty.
kafelki na ścianę wybraliśmy delikatną wanilię i brązową fugę, która je łączy z blatem :)

zadzwoń do firmy. czasami jest tak, że uda się coś zmienić.

elve

isabelles napewno nie da się uratowac? moze jeszcze nie zrealizowali zamówienia? zadzwoń, co?

elve

isabelles a jesli się nie da, to może szybę na ścianę? żeby juz się z tym beżem nie męczyć

zwierzatko_mojej_mamy

hmm pytanie, czy na zywo plytki beda tak wpadac w zolty czy nie i z jakiej firmy biora plyty do kuchni - jesli to plyty normalne z kronopolu - to bez jest u nich taki nie bardzo zolty - ja mam meble z bezu w lazience i pasuja mi do plytek takich bardziej zimnych i mniej zoltych:

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

rowniez zalezy o dtego jaka jest wanilia - kronopolowa byla bardziej biala niz zolta

pytanie powstaje - w jakie kolory potem chcesz isc w tej kuchni ?  jako dodatki ? calosc neutralna bez akcentow? z czerwonym, zoltym, zielonym??
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

elve

zwierzatko_mojej_mamy good point!  :beer:
jak beż jest w chłodnym odcieniu to nie ma problema

isabelles

już się dowiadywałam niestety część frontów już gotowa :(

Myślałam o szybie - nawet dowiadywałam się u szklarzy - zrobić zrobią ale nie ma kto mi jej zamontować :(
Może macie jakieś doświadczenia? A może ktoś polecić firmę która niedrogo oferuje szybę i montaż w okolicahc W-wy?

Zastanawiałam się nawet nad białymi płytkami - ale ściana też wtedy biała?

isabelles

Kolor hmm... tu jest problem - przyda sie ale jaki? myślałam o żółtym, fiolecie lub zielonym płytki na podłodze już są. Zdjęcia niestety nie mam ale zaraz ruszę do mieszkanka i zdobię :)

zwierzatko_mojej_mamy

isabelles no to zrob :D bo moze one na zywo nie sa takie zolte i wtedy mozesz dowolnie sobie gospodarowac, bo wyjdzie Ci kuchnia neutralna w drewnobezach, a jesli sa to wtedy widze tam i zolty i zielony i zolty z fioletem - ale ten ostatni jak dla mnie powinien byc dosc oczojebny w dodatkach - nie wiem czy bo Ci pasowal ;)

www.annawilk.pl

isabelles

Zbyt daleko to moje mieszkanko nie jest (jakieś 500m) - więc już byłam i zrobilam :)

siog

moim zdaniem jest jak najbardziej ok. te plytki sa klasyczne,neutralne i nie beda sie gryzc z niczym. Zobaczysz juz jak dostaniecie meble i wtedy kolor wprowadzisz w dodatkach.

rilla

ja bym zmieniła na cieplejszy kolor meble kuchenne... na jakiś ciepły orzech, wiśnie

ale jak nie możesz to się "dopasuje":)

elve

isabelles tam już jest fuga? bo jesli nie ma to JASNĄ!

zwierzatko_mojej_mamy

isabelles nooo - no i spokojny kolor - zupelnie co innego niz ta pojedyncza plytka :D tak czulam ;D czyli jak mowi siog - wszystko bedzie pasilo ;D mozesz teraz dalej myslec nad kolorami ;D

a nad blatem chcesz plytki czy cos innego?

www.annawilk.pl

elve

zwierzatko_mojej_mamy toć jej szybę próbuję wcisnąć  :point_lol:

zwierzatko_mojej_mamy

elvelve cicho - ja tu powoli dzialam ;D sama nie mam jeszcze szyby :D

www.annawilk.pl

isabelles

właśnie jak zwykle nie umiem się zdecydować :)
podobają mi się płytki jednokoorowe ale nie te z dekorkami w czajniczki tylko albo gładkie albo spore wzory (a takich raczej malo jest dostępnych (no i nie chcę aby ktoś potem mówił, że łazienkowe w kuchni machnęłąm :) ) dlatego myslałam o szkle bo bardzo podobaja mi się wzory tapet

elve

isabelles ja bym uważała na tapetę we wzory, to trudny materiał do aranżacji
jesli zdecydujesz się na szybę, to potem ew. bedziesz mogła coś pod nią wsadzic, albo zostawić jakis neutralny beżyk

płytki stosuj jakie chcesz, łazienkowe, piwniczne... byle pasowały

nie mozesz dostać jakiegoś próbnika blatów i mebli? wtedy łatweij by ci było dobrać kolor płytek

isabelles

Cytat: elvelve w 02 Sty 2009, 14:13:53

nie mozesz dostać jakiegoś próbnika blatów i mebli? wtedy łatweij by ci było dobrać kolor płytek

niestety nie mają (tzn. mają ale tylko 1 szt.) a z beżami niestety jest różnie  i z kolei nie chcę przez przypadek kupić płytek identycznych jak blat i góra bo się zleje

elve

isabelles pozostaje wybrać płytki i przed zakupem, zanieść do firmy meblarskiej i porównać :P

i osobiście nie widzę nic złego w zlewającą się z blatem ścianą

isabelles

Cytat: elvelve w 02 Sty 2009, 14:22:37
isabelles pozostaje wybrać płytki i przed zakupem, zanieść do firmy meblarskiej i porównać :P

i osobiście nie widzę nic złego w zlewającą się z blatem ścianą

blat może się zlewać ale górne szafki też będą beżowe

nie ma rady trzeba będzie ruszyć na poszukiwania i przed zakupem wypozyczyć jedną płytkę :) (znajoma pożyczała przed zakupem panel żeby dobrać do koloru drewna na schodach - więc czy mieliby mi płytki nie pozyczyć :) )

zwierzatko_mojej_mamy

isabelles z tapeta to dobry pomysl - ja dalej go nie zrealizowalam i mamy pusta zwykla sciane, bo tapeta, ktora zamowilam pasuje mi do czesci kuchennej pieknie, ale juz do reszty sralonu nie bardzo - masz kuchnie oddzielnie?

www.annawilk.pl

isabelles

kuchnia całkowicie otwarta :) więc pewnie byłby ten sam problem :)

justynaaaa2

isabelles ja mam bardzo podobne kolory :) szafki na dole venge, na górze tylko 2 podłużne z matową szybą, blat beżowy, terakota w bardzo podobnym kolorze do twojej, kolor ścian to jaśniutki beż a na ścianie niski pasek z płytek-kafli (mają wielkość 12 cm. x 40 cm) w kolorze też beżowym, ale jaśniejszym od ściany ale też nie białym ;) i te płytki mam tylko 2 rzędy czyli ok. 35 cm. na blatem, tylko na kuchenką mam wyżej - pod okap a tak to goła ściana :) i jest ok