Problemy z kolorami :)

Zaczęty przez isabelles, 02 Sty 2009, 12:43:49

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zwierzatko_mojej_mamy

isabelles ale jesli wiesz, jakie meble beda w salonie to juz mozesz dobrac - mysmy kupili meble 3 tygodnie po instalacji kuchni, wiec troche nie mialam jak wybierac tej tapety ;)
oprócz marzeń, warto też mieć wódkę

http://metryczki.pl/
www.annawilk.pl

isabelles

Cytat: justynaaaa2 w 02 Sty 2009, 15:01:52
isabelles ja mam bardzo podobne kolory :) szafki na dole venge, na górze tylko 2 podłużne z matową szybą, blat beżowy, terakota w bardzo podobnym kolorze do twojej, kolor ścian to jaśniutki beż a na ścianie niski pasek z płytek-kafli (mają wielkość 12 cm. x 40 cm) w kolorze też beżowym, ale jaśniejszym od ściany ale też nie białym ;) i te płytki mam tylko 2 rzędy czyli ok. 35 cm. na blatem, tylko na kuchenką mam wyżej - pod okap a tak to goła ściana :) i jest ok

a możesz pokazać zdjęcie?  a możesz zdradzić jaka farba (firma/odcień)? najbardziej obawiałam się że będę musiała białe ścianyzostawić co w moim przypadku = białe ściany w salonie (co niezbyt by mi pasowało)

isabelles

zwierzatko do mebli to jeszcze daleko :) jak narazie planuję mebelki z IKEI: KARLSTAD sofa i fotel ale nie zdecydowałam się nawet na kolor (jasnożółty, naturalny lub zielony) zobacze co w kuchni wyjdzie to się jakoś dopasuje :)
Chwilowo nie mamy nic - z jednej strony nie jest źle bo mozemy pomalutku wszystko sobie dopasować :)

zwierzatko_mojej_mamy

isabelles no mi sie nic nie podobalo i efekt byl taki, ze jak sie spodobalo, to jak sie okazalo, ze pasuja do mebli kuchennych to juz olalam kwestie tapety - koszt strat nikly bo to jedna rolka byla ;) moze chcesz ? :D jedna ciemna, druga jasna ;D

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

www.annawilk.pl

justynaaaa2

isabelles jak uprzątnę trochę kuchnię to zrobię jakieś foto, ale na razie się wstydzę  :blush: postaram się wlepić coś wieczorem  ;) a farba nie mam pojęcia, bo my wzięliśmy firmę co nam całe mieszkanie opryskiem poleciała, więc to było wybierane z ich wzornika, a nie kupowana zwykła farba, a nie pamiętam na jakich farbach oni pracowali  :blush:

isabelles

Byłam w meblowym i udało mi się zdobyć próbnik – co prawda tylko do poniedziałku – ale byłam już w kilku sklepach i jak to ja nie mogę się zdecydować :)
Jak na razie nr 1 to mozaika MADERA 16 SAMBA To płytka ale jak mozaika nakłada się też fugę odcień podobny do górnych szafek ale trochę jaśniejszy jak myślicie będzie pasował? Ciekawa jestem jak to by wyszło – zwykle chyba drobniejszą mozaikę kładzie się w kuchni.

isabelles

A przed chwilą jeszcze taki dość ciekawy wzorek znalazłam (nie widziałam go w sklepie a ten sam producent) – tylko chyba niezbyt kuchenny nie?

zwierzatko_mojej_mamy

isabelles swietny ten wzorek - ja bym nie szla w otwartej kuchni w uzasadnianie jej dodatkowo "kuchennie" - jak chcesz nowoczesne i jasne wnetrze calosci to on bedzie jak w pysk strzelil - jesli tylko taki klimat w calym salonie Ci pasuje ;) do tego zaslonki i poduchy w stylu nowy pop art i jedziesz ;D

www.annawilk.pl

justynaaaa2

isabelles wstawiam obiecane fotki płytek :) udało mi się dziś trochę oprzątnąć kuchnię ;) pierwsze jest z lampą a pozostałe 3 bez lampy, więc kolory płytek wydają sie różne  :hmm: na 2 pierwszych jest wyżej pod okap, na 3 nad blatem a na 4 pod oknem :)

isabelles

justynaaaa2 widzę że podobne do tych które i mi się spodobały :) - super bo nie byłam pewna jak będą wyglądały na ścianie - no to teraz dopiero mam dylemat bo i te i te mi pasują :)

isabelles

Płytki zamówione – niestety te z wzorkiem okazały się za drogie w związku z powyższym zdecydowaliśmy się na te poniżej

panikarola

Nic tak nie cieszy, jak seria z pepeszy.

elve

isabelles będą dobrze wyglądały, neutralne, nie rzucające się w oczy
Gratuluję decyzji

isabelles

dzięki za wszystkie rady i podpowiedzi - też mi się wydaje, że powinno być fajnie - wkleję zdjęcie jak już będą na ścianie :)

isabelles

Pojawił się kolejny problem - jak malować skosy? Chodzi o to czy tak jak sufit na bialo? Czy na kolor jak pozostałe ściany? Kolor to dość intensywna oliwkowa zieleń. 

elve

isabelles ja mam na biało, ale u mnie sa mniejsze....(tzn zaczynają się wyżej)
chyba bym pomalowała na oliwkowo, bo jeśli pomalujesz na biało to ci powstanie biały, wąski, rzucający się w oczy pas ściany

zuzia

Cytat: elvelve w 09 Sty 2009, 16:21:23
isabelles ja mam na biało, ale u mnie sa mniejsze....(tzn zaczynają się wyżej)
chyba bym pomalowała na oliwkowo, bo jeśli pomalujesz na biało to ci powstanie biały, wąski, rzucający się w oczy pas ściany

i zaraz będzie szary bo każdy sie będzie ocierał.

elve

źle mi się napisało, miało być "powstanie oliwkowy, wąski, rzucający się w oczy pas ściany"

isabelles

w sumie jak tak to sobie wyobrazilam to powstałaby taka biala droga do sufitu :)

golinda

Cytat: zuzia w 02 Sty 2009, 12:50:22
isabelles
ja mam szafki waniliowe i brązowe blaty.
kafelki na ścianę wybraliśmy delikatną wanilię i brązową fugę, która je łączy z blatem :)

ja też, ale płytki i dodatki koloru stalowego nawiązujące do sprzętu agd :)

zuzia

a ja jeszcze nie wiem co ze sprzętem.
bo lodówka dwudrzwiona wiec zabudowana nie będzie. ale zmywarka? pralka?

golinda

zuziak, nie zabudowuj agd! to nie wygląda ciekawie!
teraz są takie fajne sprzęty, że szkoda to zasłaniać!

zuzia

Cytat: isabelles w 12 Sty 2009, 15:33:42
Płytki przyklejone :)
ładnie to wygląda. a jaki ostatecznie będzie blat?

Dodany tekst: 12 Sty 2009, 17:03:21

Cytat: golinda w 12 Sty 2009, 14:31:44
zuziak, nie zabudowuj agd! to nie wygląda ciekawie!
teraz są takie fajne sprzęty, że szkoda to zasłaniać!

no tak, ale lodówka będzie stalowa wiec i reszta też i przerażają mnie te wszechobecne "łapki" dzieciaków i konieczność ciągłego czyszczenia. ew. magnesami zakleje!

isabelles

blat będzie beżowy

my wszystko (co się dało) będziemy mieć zabudowane - też boję się odcisków :)