mieszkanie rilli - pierwsze efekty zdj 17

Zaczęty przez rilla, 24 Lis 2008, 10:53:52

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zuzia

Cytat: zwierzatko_mojej_mamy w 23 Lut 2009, 10:01:36
zuzia u mnie prawa szafka - odbicie lustrzane lodowki - jak sie otwiera to na otwor wejsciowy do pokoju i wtedy nie mozna wychodzic :mocking: :mocking: :mocking:
to bym przeżyła, ale u nas szafka, a konkretnie uchwyt lekko obijałby lodówkę albo szafki nie mogłabym całkowicie otworzyć (a kto by o tym pamiętał...)

rilla

hm mam nadzieje, ze u nas jakichs niespodzianek nie bedzie

ogolnie przedłużająca się budowa mnie dobija... a jak jeszcze dojdzie walka z szafkami

elve

zuzia

Cytat: elvelve w 23 Lut 2009, 10:07:36
zuzia zawsze można cargo zrobić :)

można, ale w obecnym mieszkaniu po prostu nie chcieliśmy za dużo inwestować (no i nie mieliśmy poza tym). mi się moja kuchnia podoba i jakoś mi te uchwyty nie przeszkadzają.

zuzia

rilla
znalazłam coś takiego w katalogu BRW. i nie chodzi mi o meble czy o firmę tylko o połączenie kolorystyczne. ciemne szafki + zielona ściana wyglądają mi lepiej niż zielone szafki.

elve

Ładnie wyglądają te przeszklone szafki, nadają tej kuchni lekkości

Rilla może takie rozwiązanie by Ci pasowało? z zieloną ścianą

rilla

Cytat: elvelve w 02 Mar 2009, 12:58:39
Ładnie wyglądają te przeszklone szafki, nadają tej kuchni lekkości

Rilla może takie rozwiązanie by Ci pasowało? z zieloną ścianą

o takim rozwiazaniu tez myslimy - tzn to byla pierwsza wersja

Dodany tekst: 02 Mar 2009, 13:20:53

tylko j anie chce takiego wenge - chce orzech - jasniejszy jednak

a czy płytki moga byc w szarosciach?

elve

rilla czereśnia też może być z zielenią, tylko musisz kolor ścian z próbnikem okleiny mebli dobrać

a jaki będzie blat? bo ja bym płytki ścienne do blatu dobrała
a na podłogę to szary jak najbardziej

zuzia

rilla
mogą być.
mi chodziło o pokazanie opcji szafki jednolite a ściana zielona a nie mieszane szafki.

rilla

Cytat: elvelve w 02 Mar 2009, 13:24:41
rilla czereśnia też może być z zielenią, tylko musisz kolor ścian z próbnikem okleiny mebli dobrać

a jaki będzie blat? bo ja bym płytki ścienne do blatu dobrała
a na podłogę to szary jak najbardziej

wlasnie nie wiem, wolalabym ze płytki scienne i podlogowe byly podobne - w szarosciach

co do blatu podobnie

lub szara podloga, scienne jakas brudna biel i taki tez blat

blat chce jasny

elve

rilla jeśli wybierzesz blat imitujący kamień (nie wiem jak to się nazywa, taki kropkowany), który będzie zawierał różne odcienie szarości to możesz ciemniejsze płytki na podłogę a jaśniejsze na ścianę
i będzie super

rilla

no własnie cos chyba takiego wybiore

Dodany tekst: pon 02 mar 2009 15:59:26 GMT-1

za jakiś tydzien bedziemy mieli robiony pierwszy pomiar kuchni:D

Dodany tekst: pon 02 mar 2009 16:19:11 GMT-1

kilka inspiracji ze strony producenta opoczno

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

elve

rilla a jak idzie budowa? dużo jeszcze wam zostało do skończenia... bo u mnie to strasznie się wykończeniówka ślimaczy

rilla

teraz idzie jak burza, skonczone sufity - ponoc, teraz zakladaja kaloryfery, piec, wyjscie na domofon i prawie koniec
nei wiem czy garaze dokonczone

elewacja zewnetrzna zostala, na teraz wokol i tak maja 3 miesiace od oddania budynku

elve

rilla u nas są sufity, ocieplenie budynków, część tynków zewnętrznych, ogrodzenie parceli

zostały wylewki, zamontowanie kaloryferów, pieca, dokończenie tynków zew. i kostka do położenia na terenie osiedla
mają 2 miesiące  :pray:
30 kwietnia mamy przyłącze prądu

rilla

to u nas jest jakos inaczej:)

wylewki mamy
oddanie budynku bedzie bez kostki wokol na pewno - ale wtedy juz chcmey wejsc z ekipa
ocieplone jest cale, jakas pierwsza warstwa tynku jest cala, brak koloru
aha balkon nie jets dokonczony

przylaczenie pradu mabyc 31 marca

elve

no to jesteś o miesiąc do przodu, bez prądu i tak niewiele zdziałamy....
nawet z osuszaczami nie wejdziemy

zuzia

elvelve
ale prąd budowlany jest.
u nas zanim podłączono Stoen to mieszkańcy korzystali z budowlanego. są pewne ograniczenia, ale źle nie jest.

rilla

zuzia u nas chyba tez by sie tak dało:) a jak nie podłącza produ to i tak nie pozwolimy na odbior bez niego, albo tego budowlanego
po co placic czynsz i oplaty jak brakuje pradu

elve

zuzia no właśnie u nas jest z tym pewnien problem, poza tym chcę odebrać mieszkanie z prądem

rilla

ja tez chce z pradem...

ponoć prace na budowie idą jak burza, graże prawie skończone, kable do videofonów pociągnięte, instalacja gazowa zrobiona - tylko ponoć do d i szpeci:(

rilla

budowa "kończy się", ale nadal nie wiadomo kiedy będzie odbiór i kiedy się wprowadzimy.

Ale wybraliśmy już kuchnię- nie jest to co chciałam, ale cena jest tak super więc decyduje się na najprostszą wersję

kolor będzie ciemny orzech, blat coś szarego (ale nie kropkowany raczej jednolity)

zuzia

rilla

zielona będzie ściana po lewej od tej wiekszej zabudowy

będzie pistacjowy z duluxa. Niestety nie było ani szybki ani ładnego mdfa lakierowanego w takim odcieniu. Zostaje wiec zwykła mleczna szyba - takie same beda w pokoju w szafkach z ikei - coś z zestaów Besta.

I jakoś będzie grało:)

Dodany tekst: 03 Maj 2009, 20:39:17

podoba wam się takie krzesło? sa na wyprzedaży w ikei i zastanawiamy się nad ich kupnem
kolor czarnobrązowy

elve

a nie my,ślałaś o szybie przezroczystej, na pistacjowej ścianie?