mieszkanie rilli - pierwsze efekty zdj 17

Zaczęty przez rilla, 24 Lis 2008, 10:53:52

elve

Mikrofalę możesz wstawić za łamane drzwiczki. Taka płytka mikrofala może być niepraktyczna w użyciu, większe talerze sie nie zmieszczą

Widzę, że mamy podobne pomysły

A jaki kolor ścian planujesz? Bo może górne szafki w kolorze ścian/tonacji ścian z lakierowanego MDFu. Trochę się przestrzennie zrobi... Tylko że to narzuca nieco nowocześniejszy styl całego pomieszczenia

Możesz też użyć drewna o identycznym usłojowaniu, ale bardzo jasnego. Tak będzie lepiej przy nieco klasycznym wnętrzu

Ja bym uważała z szybkami w otwartej kuchni, mnie się nie podoba, nawet jak jest w nich porządek
No chyba że wszystko poukładane byłoby w pudełkach :P

Dodany tekst: 14 Sty 2009, 21:39:19

a co do okapu, musi się tak dać zrobić, zeby szafki były w linii, bo:
- ja tak będę miała
- widziałam na zdjęciach (m.in u zwierzaka)

rilla

to mam się dopytać, bo w mieszkaniu tesciow ze wzgledu na jakos wyciagu  okap musiałbyc wyzej

co do kolorow: ja bym chciala orzech - maja byc orzechowe drzwi

chcialabym zeby meble w pokoju byly w jasniejszym odcieniu tez orzecha

ściany - szarość, oliwka... wolałabym aby ustrzeć się jakiegoś neiwyraźnego ecrue czy wanilii... aha i jakies akcenty mocne jak szarosc i ciemny braz to moze pomarancz, moze turkus

Kasia

rilla aaaaaaaaa rilla ja powracam do tej santany ;)

widziałam zdjęcie u tachogti i w tej pozycji to mi tez jest wygodnie

ale ja lubie w wannie leżeć - nogi ugięte w kolanach, krawędź wanny na wysokości mojego ucha

i w tej leżącej pozycji jest niewygodnie

rilla

spoko, na razie nic jeszcze nie kupiliśmy... wiem tylko, że musimy mieć szerszą i zdecydowanie dłuższą wannę:)

elve

no to może te szafki górne w oliwce zrobisz? może być pięknie....

tylko kolory mi wyszły tak sobie, za intensywne

rilla

no nie jest to zły pomysł... a płytki? bo myślałam o jaśniejszych przy meblach a na podłogę właśnie jakąś "szarość"

szukam mdfów w oliwce

Kasia

Cytat: rilla w 14 Sty 2009, 22:22:51
spoko, na razie nic jeszcze nie kupiliśmy... wiem tylko, że musimy mieć szerszą i zdecydowanie dłuższą wannę:)

no własnie ... szerszą
bez podpórek zabierajacych miejsce :)

elve

ja bym płytki dała w kolorze blatu, jasny szary mógłby być

i na podłodze też

zuzia

rilla
mi się wydaje, że jak wrzucisz orzechowe szafki + szarość na ścianach to bedzie tak trochę ciemno.
ale ja po prostu lubię jasne pomieszczenia.
my w obecnej kuchni rozwiązaliśmy to tak, że mamy jasne szafki + ciemny blat + jasne ściany + ciemną (orzechową) fugę.

elve

zuzia ale szary może być bardzo jasny :P

rilla w oliwce zrobiłabym tylko tą jedną ścianę w aneksie, resztę w szarości, dulux ma ładny "mroźny poranek"
oliwkę bym pociągnęła w dodatkach w salonie, może nawet jedną kanapę/fotel w oliwce....
albo zasłony

rilla

no właśnie nad tym się skałaniam... będę dzisiaj w firmie, która przestawi nam kosztorys kuchni i od razu spytam o fronty w oliwce

a jaki kolor w przedpokoju połączonym z salonem i kuchnia? taki sam? czy ew. tez jedna sciana w oliwce?

Dodany tekst: 15 Sty 2009, 12:46:00

a moze jakas pistacja?

hm ja lubie ciemne zimne wnętrza... ostatnio dochodze to takeigo wniosku:)  kiedyś lubiłąm jasne z morelą, pomarańczem, żółtym

a teraz coś chłodnego

aha blat chce jasny...

elve

Jeśli chodzi o kolor w przedpokoju to sugeruję jak na planie

To przerywaną linią, to albo oliwka, albo szary (choć chyba lepiej z szarym)

pistacja chyba też może być

rilla

elvelve czytasz w moich myślach:)

wielkie wielkie dzięki za pomoc i zaangażowanie w moim wątku:)

elve

no problem; tak sobie pomyślałam, ze jak pomalujesz na oliwkowo tą ścianę w przedpokoju to ci ładne tło dla kuchni zrobi
może sprawi, ze aneks będzie wydawał się nieco przestronniejszy

to mnie relaksuje i odrywa choć na chwilę od pracy

rilla

hm ale wlasnie na tej scianie kolo drzwi do sypialni ma byc szafa! z lustrami chyba, albo pół na pół... dzisiaj się dowiemy jak byłaby jej cena i wsumie wtedy bedę wiedziec czy ta szafa tam bedzie:)

elve

MDF/Lacobel oliwkowy :) a lustro na ścianę obok

Dodany tekst: czw 15 sty 2009 14:12:11

szafa w przedpokoju musi być
kolory kolorami, ale wygoda ponad wszystko

warto odłożyć jednak kupno szafy, tak by móc kupić tę właściwą

można zamówić szafę z łamanymi drzwiami, które są "niewidoczne" i nie mają tych średnio estetycznych ramek właściwych szafom suwanym:
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

z fotoforum/womysia i kalukax

rilla

super.. a jak z ceną?

ja ogónie mam dość, wczoraj dostaliśmy kosztorys kuchnia (nasza mała) dwie szafy )przedpokój i sypialnia" same meble - 20 tys

a mała firma na osiedlu... w szoku jestem:(

Dodany tekst: 16 Sty 2009, 14:20:01

śmiejemy się przez łzy z mężem że chyba na bogoli wyglądamy - z zegarkiem na ręce i brylantem na palcu:P i nas sobie liczą x 2

a kurcz jesteśmy po studiach ledwo co i chcemy jak najtaniej - ale do dociera

zuzia

Cytat: rilla w 16 Sty 2009, 14:18:42
super.. a jak z ceną?

ja ogónie mam dość, wczoraj dostaliśmy kosztorys kuchnia (nasza mała) dwie szafy )przedpokój i sypialnia" same meble - 20 tys

a mała firma na osiedlu... w szoku jestem:(

my jak szukaliśmy swojej kuchni do obecnego mieszkania też byliśmy w takiej małej firmie na osiedlu. pan za ścianę gdzie zlew, zmywarka, okap i kuchenka (czyli mało szafek) krzyknął 4500 - 5000. a my za całość daliśmy 4000 czy 4200 gdzie po 2 stronie szafek 2x więcej.

elve

rilla nie wiem jaka cena, pewnie wyższa niż zwykłych szaf

czasami taniej wychodzi w większych firmach, bo mają stałych dostawców i takie tam
wydaje mi się że sporo policzyli

moze weźcie kosztorysy z innych firm
pamiętasz jaki rozrzut cenowy miała zwierzakowa kuchnia?

Dodany tekst: 16 Sty 2009, 19:46:29

co do szaf, to ja chcę takie bez wględu na wszystko

a jak będą droższe, to poprostu dłużej na nie poczekam
przez jakiś czas będziemy używać wieszaków z ikea i kartonów :P

rilla

hm ja bym wolała chyba taniej i mieć już:) biorąc pod uwagę, że możemy w tym mieszkaniu pomieszkać około 5 lat...

elve

rilla a no to zmienia postać rzeczy....
ja zakładam, ze moje jest docelowe

zuzia

rilla
a może poszukaj firmy pod katowicami?
nasza była z Radomia. ceny w wawie - nie do przejścia.

elve

rilla no i co z szafami? znaleźliście coś tańszego?

Jak wogóle postępy na budowie? U nas przestój, bo ocieplają jeden budynek, i robią regipsy w drugim. Mam nadzieję, ze zaraz u nas to zrobią.

Dodany tekst: 27 Sty 2009, 20:56:54

Aaaaa i jeszcze coś, na giełdzie w Gliwicach ponoć sprzedają tanio sprzęt AGD, z gwarancją, nieuszkodzony, tylko bez opakowań, głównie z likwidacji ekspozycji

Mój tata ma zamiar kupić pralkę Elektroluxa 5kg, ładowaną od góry za 550zł
Ma się dowiedzieć czy mają sprzęt do zabudowy