zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

zuzia

ja polecam te książeczki!
u nas są hitem
http://www.empik.com/szukaj/ksiazki?c=ksiazki&q=d%C5%BAwi%C4%99kowa&start=1&resultsPP=10&catalogType=pl&searchCategory=book
aktualnie na topie jest pinokio i czerwony kapturek
wcześniej były zwierzęta wiejskie i dzikie.
natomiast 2 razy zastanówcie się przed kupnem owadów - komar doprowadza do szału lol lol lol

jestynka

kurde! zazdroszczę Wam,że Wasze dzieci zajmują się zabawkami :)
Filip tylko łazi po domu i rozspierduchę robi, lepszej zabawy dla niego nie ma.
dziś jestem na niego wkurzona z tego powodu
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

abkasia

Cytat: jestynka w 16 Lip 2010, 12:50:50
kurde! zazdroszczę Wam,że Wasze dzieci zajmują się zabawkami :)
Filip tylko łazi po domu i rozspierduchę robi, lepszej zabawy dla niego nie ma.
dziś jestem na niego wkurzona z tego powodu
hugo ma ksywe diablo... ;D
rozpierduche uwielbia :D
najchetniej lazi po dworze.... to jego ulubione zajecie ... ;)

zuzia

Cytat: abkasia w 16 Lip 2010, 22:28:36rozpierduche uwielbia
najchetniej lazi po dworze.... to jego ulubione zajecie ...
MIchal tak samo.
to, że przez chwile "poczyta" książeczkę nie wyklucza powyższego :)

foszek

polecam rowniez ten zestaw, maly dostal pod choinke i w zasadzie z lokomotywa nie rozstaje je nigdy, a ostatnio sam kombinuje jak ustawiac tory
http://www.brio-shop.de/brio.php/sid/a2c4c0b3af1b61b8e8f9595c556581fe/cl/details/cnid/61245ef3d16cfd315.29375992/anid/f2a45f7f55551f9b3.73396037/Meine-erste-grosse-BRIO-Bahn/

brawurka

foszek kupiła kiedys taki zestaw (troche wiecej bajerow ma) w biedronce za 30 zł, super jest

magdalinska

Cytat: golinda w 19 Lip 2010, 10:10:48zauważyłam, że im droższe i bardziej wyszukane zabawki, tym mniejszym zainteresowaniem się cieszą...
racja :) mojego brata dzieci maja caly pokoj zabawek, 3 przedszkola by nimi obdzielił, a jego syn (4,5roku) od 2 lat uwielbia kable - dac mu kilka metrow, najlepiej przedluzaczy, zeby sobie laczyl i caly dzien dziecka nie ma ;)

niewiemjaka

no moj tez juz mnie wnerwia z tym odkurzaczem kuzwa :crazy:
bierze za reke idzie do szafy gdzie jest schowany i zeby mu dac, no i wyciagnelam mu dzisiaj znowy caly niech sie nabawi nim nacieszy moze mu sie znudzi kiedys ja nie wiem
wszystkie kable lapie wtyczki i wlacza do gniazdek, zestawy srubokretow i wszystkie "męskie" zabawki uwielbia...

ale od czasu do czasu wezmie tez jakas zabawke (taki pulpit z kierownica na przyklad i roznymi biegami, swiatlami itd to lubi, traktor, ferari ktore jezdzi)

pozatym uwielbia mokra szmatke scierke i wtedy sciera podloge i szafki, nawet w srodku szafke otwiera i czysci :crazy: no po mnie tego na pewno nie ma :rotfl:

niewiemjaka

Cytat: golinda w 19 Lip 2010, 13:17:59buahaha! myśli sobie "ale ta matka syfiara, muszę za nią sprzątać!" LOL
hehe :D mam nadzieje ze mu to zostanie i jak bedzie mial lat 15 (boze to kiedys nastąpi? :( ) to bedzie odkurzal i scieral kurze a mamusia bedzie sobie pila kawke i malowala paznokcie :D :D

fakt jest taki ze jedne dzieci lubia wszystko co nie jest zabawką a inne tylko zabawki :D

foszek

Cytat: niewiemjaka w 19 Lip 2010, 13:15:14pozatym uwielbia mokra szmatke scierke i wtedy sciera podloge i szafki, nawet w srodku szafke otwiera i czysci  no po mnie tego na pewno nie ma
moj na poczatku jak zamiatal to wszystko wpychal pod szafke, sofe... tesciowa mi dokuczala, po kim on to ma, S. nigdytak nie robil. W koncu nauczylam go poslugiwac sie szufelka i teraz specjalnie bierze jedzenie, kruszy, a pozniej leci i zamiata to.

Cytat: brawurka w 18 Lip 2010, 21:32:01
foszek kupiła kiedys taki zestaw (troche wiecej bajerow ma) w biedronce za 30 zł, super jest
Ostatnio w ikea jak siadl do ich zestawu kolejowego, to za nic nie chcial sie oderwac. Teraz siedzi nad tym co wkleilam (prezent na gwiazdke od chrzestnej) i wola tututt

nionczka

Irene od zawsze lubila proste zabawki. Np. plastikowe pojemiczki, formeki, piramide z kubeczków z Ikei, beczólki czy zarówki, ktore sie chowa jak matrioszki.  I klocki. A poza tym wiaderka, koszyczki i siatki. Dobre sa tez kosmetyczki na pasku.
A ostatnio strasznie kreca ja samochody i nie wiemy po kim to ma. Zadne z nas nie wykazuje zadnego zainteresowania tematem ani nikt w rodzinie poza tym, od pol roku nie uzywamy samochodu. A ona je uwielbia. I kierownice. Wczoraj sie poplakala na basenie bo dziewczynka miala samochod z kierownica do wody a ona nie.

tucha

a ja Antkowi daję tak - kapelusz słomkowy - zachwyt na poziomie eksperckim. miseczke drewnianą - dziecko szczęścia, małe, zamknięte opakowanie chusteczek higienicznych - radość constans :D

zuzia

Michał kocha tubki. Ma już kilka swoich (pustych), kilka za jego sprawą znalazło swój "happy end" na dywanie :)

Kasia

u nas proste zabawki typu kabelki, łyzki, kubki przydaja sie Michałowi do walenia, hałasowania, jedzenia ;)

natomiast bardzo ładnie bawi się świnką skarbonką i garnuszkiem na klocuszek z FP
i widzę że coraz lepiej z tymi zabawkami sobie radzi i ze one go "rozwijają"

dodatkową super zabawką jest kazda piłka (Michał uwielbia piłki) oraz taki najtańszy bąk do nakrecania :) - ciężko było go kupić ;) taka stara zabawka z "naszych" czasów

siog

mam pytanie, czy ktos kupowal na allegro taka kaczke drewniana co chodzi jak sie ja pcha??? czy paczka jest duza? bo chcialabym kupic 3 szt i nie wiem ile przesylka do ie bedzie kosztowac  :hmm:

rubin04

Cytat: zuzia w 21 Lip 2010, 06:59:22
Michał kocha tubki. Ma już kilka swoich (pustych), kilka za jego sprawą znalazło swój "happy end" na dywanie :)

o tak, najlepiej takie co mozna otierac łatwo a nie odkręcać.

poza tym P. kocha niezmiennie odkurzacz i rurę od niego.

I ksiazki, ksiazki,.. Chyba najbardziej go wkrecają. Potrafi siedzieć ze mną spokojnie dłuugo, pjak przy żadnej innej zabawce - byle tylko pokazywać, nawet mniej czytanie go interesuje (tj. jak ja czytam :) ) tylko ogladac.. I najlepiej by był gdzies kotek albo króliczek to wtedy je przytula :)  Ostatnio kupiłam 15 nowych (takie zwykłe, tekturowe po 3-9 zł) bo poprzednie już nawet mi się znudziły..

a, przypomniało mi się jescze - konewka i podlewanie kwiatków, pomidorów u baci to też dobra rozrywka. I wąz od pompy od studni - już dawno nauczył się go odkręcać na wylocie wiec siedzi i się polewa - pełnia szcześcia :)

Dodany tekst: wto, 3 sie 2010, 22:20:37

SIOG - wstaw linka!

aniak1211

siog
Napisz wiadomosc do sprzedajacego ile chce za przesylke do ciebi,
napisz tez ze chcesz 3 szt. ;)

siog

Cytat: golinda w 04 Sie 2010, 12:53:59
siog, ja miałam jako dziecko (jeżyka), a co?

bo chce kupic malej i nie wiem jak sie uzytkuje i czy dzieci lubia? u nas drewniane zabawki sa cholernie drogie

Kasia

nionczka

Cytat: siog w 04 Sie 2010, 13:56:57Cytat: golinda  Dzisiaj o 12:53:59 siog, ja miałam jako dziecko (jeżyka), a co?bo chce kupic malej i nie wiem jak sie uzytkuje i czy dzieci lubia? u nas drewniane zabawki sa cholernie drogie

My nie mamy, ale na placach zabaw gdzie Irenka chodzi takie kaczki, zabki, pieski robia furore. Kaczka jest fajna bo klapie nogami o ziemie.

aniak1211

Cytat: Kasia w 04 Sie 2010, 13:16:13
no ktos ta kaczkę tutaj na strefie zachwalał :knuje: tylko kto?
Tez kojarzę ze ktos zachwalal,tylko kto???

zosia2007

niewiemjaka

Cytat: siog w 04 Sie 2010, 13:43:59taka kaczka
http://allegro.pl/item1166853696_kaczka_gaska_do_pchania_drewniana_klapki.html

ktos ja ma?Huh?
moj wiktopr by ja pokochal na sto procent, ma takie inne badziewie plastikowe z serii do pchania bo sie uparl na bazarku, mimo to jak zobaczy na placu zabaw cos podobnego to i tak biegnie do tego
zreszta to moze kwestia dlugiego patyka - on lubi mopy, rury, miotle dluga
w tej zabawce wykreca od czasu do czasu ten patyk laske i z samym tym patykiem chodzi :rotfl:

to na pewno fajna zabawka :D

foszek

Cytat: siog w 04 Sie 2010, 12:43:59
taka kaczka
http://allegro.pl/item1166853696_kaczka_gaska_do_pchania_drewniana_klapki.html

ktos ja ma????
ja mam cos na ten ksztalt, zamiast kaczka jest misiu, F. do tej pory czasami wyciagnie go z koszyka z zabawkami i biega. Bardzo lubil go jak zaczal samodzielnie chodzic, dodawala mu pewnosci.