zabawki różne :)

Zaczęty przez brawurka, 24 Paź 2008, 08:33:16

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kasia

cherry a moze powiedz jaki zakres cenowy, ile max chcesz wydać

vobi

Cytat: maraxela w 04 Wrz 2010, 11:46:39http://allegro.pl/ukladanki-drewniane-puzzle-z-uchwytami-16-wzorow-i1215934320.html
moja mala potrafi takimi ukladankami sie zajac naprawde dlugo czasami ponad godzine .Musze jej kupic wiecej takich ukladanek bo tylko one ja zajmują

marax, dzieki za pomysl  :beer: Hani tez sie te ukladanki spodobaly :)

cherry

Kasia myslalam o 50-60 zl - jak super rozwijajaca zabawka to jestem gotowa wydac i wiecej (do 80 zl)
nioczka - telefon fajny (ale juz maja), bardzo mi sie tez podoba odkrywac swiat proponowany przez feeling.good takiej zabawki nie kojarze, zeby mieli. Poszukam tu w DE czegos podobnego
Maly ma tez "w spadku" zabawki po duzym, wiec trudno zeby sie nie powtarzalo.

Jak ktoras jest zainteresowana, mam jeszcze 2 znizkowe kody (5€) na zakupy (od 25€) w
http://www.mytoys.de/myToys-de/KID/de-mt-start/
moge przeslac mailem.

no i oczywiscie polewam  :beer:
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better. (Samuel Beckett)

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

aniak1211

zuzia

aniak1211
właśnie taką wygrałam na allegro :)

vobi

elvelve Hania ma taki i do tej pory czesto nim jezdzi / pcha / ciagnie, ale pamietam ze np. maraxela pisala, ze Laura w ogole nie chciala sie nim bawic, wiec chyba rozbiezne emocje powoduje ;) Fakt, ze dosc wasko ma rozstawione te kolka z tylu (jako pchacz) i to moze byc utrudnieniem dla dziecka...

ddu

moja karuzelka bardzo krótko się kręci.
gdyby któraś z Was miała nieużywany mechanizm, bardzo chętnie odkupię

magdalinska

Kuba uwielbia ten domek
ciagle otwiera drzwi (długo pewnie juz nie wytrzymaja, bo za te drzwi to podnosi sobie cały domek), dzwoni dzwonkiem, przesuwa ptaszka, kręci wałkiem, nie opanował tylko otwierania skrytki pocztowej i tego komina :)
ksiazeczki "czyta", ale od niedawna, jak nie wkłada do buzi to przewraca sobie kartki i oglada z kazdej strony
ma tez klocki z FP, w ktorych wysuwa sie jedna czesc i ma tam nadruk buzki, jak mu to wysuwam to sie cieszy, ale zaraz mi to zabiera i wkłada do buzi ;)
inne zabawki wykorzystuje jako młotek i wali nimi w podłoge ;)

Lwica

Kiedy życie daje ci sto powodów do płaczu, pokaż mu, że masz tysiąc powodów do uśmiechu!

niewiemjaka

zuzia wybralas jakas plyte? mysle zeby moze samemu nagrac jakas skladanke typu kaczuszki i zielony ogorek czy cos rownie melodyjnego i wesolego
daj znac jak cos wybierzesz

apropos muzy to na vh1 bodajze rano kolo 8-9 jest lista przebojów dla dzieci w stylu "czy ktos widzial dziubdziuba, najlepsze na swiecie ciasto ze swlikami, ogórek" itd etc... normalnie takie hiciory ze głowa mała jak na to patrze :mocking:

zuzia

niewiemjaka
wybrałam "the best kid's ever.."
i chopin dzieciom
mam już do odbioru
miałam 20% zniżki w empik a płyty sponsorowała prababcia M.

feeling.good

fajne zabawki, zwłaszcza teatrzyk mnie urzekł :)

feeling.good

próbowałam kilka razy przebrnąć przez ten wątek i niestety nie daję rady. Wiele linków już jest nieaktualnych. Może byśmy jakoś ten wątek zmodernizowały żeby był przyjaźniejszy w odbiorze?
Jakieś pomysły ???
Może na zasadzie podawania własnych hitów i kitów z uzupełnianiem o nowości poprzedniej odpowiedzi (jak w "rośniemy, rośniemy")?

OlaFasola

Cytat: feeling.good w 12 Lis 2010, 22:28:35Może na zasadzie podawania własnych hitów i kitów z uzupełnianiem o nowości poprzedniej odpowiedzi (jak w "rośniemy, rośniemy")?
Jestem za, bo nie mam pomysłu co by tu małemu na mikołaja kupić.

feeling.good

nasze HITY:
1. zawieszki lamaze - mamy motyla emanuela i ośmiornicę pirata
2. świat odkryć tiny love
3. gadający Kubuś Puchatek
4. skoczek arti
5. szczeniaczek uczniaczek

KIT:
puzzle piankowe z niedużymi elementami. Mamy owoce i pojazdy - Staś wydłubuje te drobne elementy i pakuje do buzi. Nawet podklejenie nic nie dało

vobi

Cytat: feeling.good w 13 Lis 2010, 08:06:02puzzle piankowe z niedużymi elementami. Mamy owoce i pojazdy - Staś wydłubuje te drobne elementy i pakuje do buzi. Nawet podklejenie nic nie dało

Puzzle chyba generalnie sa dla starszych dzieci, Hani obojetne czy puzzle z pianki, tektury czy drewna, wszystkie sa  :thumbup:
I pamietam ze maraxela kiedys tez pisala (kilka tygodni temu), ze Laura bardzo lubi sie bawic puzzlami. Wiec mysle ze to raczej kwestia dopasowania zabawki do wieku :hmm:

Dodany tekst: 13 Lis 2010, 15:41:15

Probuje sobie przypomniec dotychczasowe hity czy kity, i na pewno hitem byly (i wciaz sie nimi bawi) "Magiczne kulki" z Playskool, np. takie (z tego co pamietam, jest kilka roznych zestawow):

One sa teoretycznie od 6-go miesiaca zycia, ale wtedy to Hania miala za male raczki zeby w ogole te kulki trzymac, zaczela sie nimi bawic na pewno 2-3 miesiace pozniej.

Drugi hit to drewniane pociagi-klocki... cos w tym rodzaju:

Pierwszy dostala kiedy miala 10 miesiecy, drugi pare miesiecy temu, i bawi sie obydwoma do tej pory.

I jeszcze jeden hit - wszelkie zestawy kubeczkow, miseczek itd. ktore da sie ukladac na zasadzie ruskich babuszek, np.

feeling.good

Cytat: vobi w 13 Lis 2010, 15:23:20
Puzzle chyba generalnie sa dla starszych dzieci, Hani obojetne czy puzzle z pianki, tektury czy drewna, wszystkie sa  :thumbup:

Młodszym dzieciom często układa się je na podłodze bo izolują i są miękkie.
Te kule są super :)

vobi

Cytat: feeling.good w 13 Lis 2010, 17:37:28Młodszym dzieciom często układa się je na podłodze bo izolują i są miękkie.

aaa, jasne, myslalam ze chodzi o puzzle do zabawy :blush:

foszek

marax

http://bajkowykuferek.bazarek.pl/opis/590789/ukladanka-kolorowy-clown-voila-s204e.html
swietna zabawka . Zobaczcie sobie jakie fajne rzeczy robi ta firma za przystepna cene

Dodany tekst: 21 Gru 2010, 18:44:53

no i jakos tych zabawek zrobila na mnie wrazenie

niewiemjaka

foszek

Cytat: niewiemjaka w 22 Gru 2010, 11:51:59
ja chce taka lalke :crying:

no to do dziela, moze dostaniesz zamiast owieczki :D